SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkommen till Östersundsgymnasterna!

Vår förening bildades 1924 och hette då Östersunds Kvinnliga Gymnastikklubb. Föreningen ändrade sitt namn till Östersundsgymnasterna på 1970-talet i samband med att även manliga gymnaster fick vara med i vår förening. Idag är vi en breddförening som också bedriver tävlingsverksamhet. Vi har (år 2020) över 900 aktiva gymnaster och 140 ledare hos oss.

 

Östersundsgymnasterna har två sektioner där vi erbjuder träningsverksamhet;

Vi har även ett antal sektioner där vi erbjuder tävlingsverksamhet på lokal-, regional- och till viss del riksnivå;

Inom sektionen Kvinnlig artistisk gymnastik bedriver vi även tävlingsverksamhet på hög nationell nivå.

 

Vi samarbetar med Jämtlands gymnasium (JGY) som bedriver nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU) inom Truppgymnastik samt kvinnlig artistisk gymnastik.

 

Östersundsgymnasterna är en ideell förening och då krävs delaktighet och föräldrainsatser för att verksamheten ska kunna bedrivas på ett bra sätt. Vill du hjälpa till? Fyll i detta formulär!

 

Vi arbetar för en trygg barn- och ungdomsverksamhet, vi har en utarbetad värdegrund samt ett trygghetsteam för att säkerställa att vi följer vår värdegrund.

 

Östersundsgymnasterna har en kompisfond. Vi strävar efter att vara en inkluderande förening, att alla ska kunna träna hos oss oavsett ekonomiska förutsättningar, därför har vi en fond ur vilken man kan ansöka om stöd vid behov.

 

Vill du anmäla ditt barn till oss läs först under "Träna hos oss" . Där finns information om hur du anmäler ditt barn till vår verksamhet.

 
Kansliets öppettider under sommaren
2022-06-17 18:00

 

Under sommaren har kansliet andra öppettider:

 

 

Vecka 25:

Måndag - onsdag 8.00-17.00

Torsdag 8.00-12.00

 

 

Vecka 26:

Måndag - fredag 8.00 - 17.00

 

 

Vecka 27 - 32 är kansliet stängt

 

 

 

 

Östersundsgymnasterna söker tränare
2022-06-16 10:15

Vi skulle vilja välkomna dig till Östersundsgymnasterna - en förening med stark positiv utveckling som erbjuder fantastiska träningsmöjligheter i en av Sveriges modernaste gymnastikhallar på Östersund Arena samt i andra av kommunens gymnastikhallar.

 

Östersundsgymnasterna är en ideell förening med nära 1000 aktiva gymnaster, ledare och medlemmar. Vi har en bred verksamhet med Bamse- och barngymnastik, träningsgrupper inom gymnastik, parkour och trampolin samt tävlingsverksamhet inom Truppgymnastik, Kvinnlig AG, Manlig AG och Rytmisk Gymnastik.
Vi bedriver även samarbete med Jämtlands gymnasiums NIU-utbildning inom Kvinnlig AG samt samarbete med grundskolan Prolympia.

Vi söker nu en erfaren och välutbildad tränare med moderna ledaregenskaper till vår träningssektion. Ta chansen att bli en del av vår gemensamma framgångsresa.

 

Som person behöver du stå helhjärtat bakom Svenska Gymnastikförbundets och Östersundsgymnasternas värdegrund och uppförandekod.

 

Du brinner för att hjälpa gymnaster att utvecklas utifrån individens förutsättningar.

Du är duktig på effektiv individuell träningsplanering på kort och lång sikt.

Du är öppen för nya koncept inom gymnastik.

Du planerar och genomför träningar med stort engagemang.

Du har lätt för att kommunicera med gymnaster, föräldrar och tränarkollegor.

Du bidrar aktivt i en förening som har som ambition att växa och utvecklas.

Du har god samarbetsförmåga.

Du involverar och guidar hjälpledare i planerande och utförande.

Du har utbildning lämplig för uppdraget och annan ledarskaps- och pedagogisk utbildning är meriterande.

Du har god struktur och ser återrapportering som en viktig del i arbetet.

 

Du kommer främst ansvara för träningarna för våra gymnaster i träningssektionen, samt elever från Prolympia. Träningspassen är till största del förlagda till kvällstid och helg, men innebär även dagarbete ett par dagar i veckan.

 

Du kommer att vara en viktig del i ett team tillsammans med övriga anställda i föreningen.  Föreningen har kollektivavtal och vi erbjuder en deltidsanställning med tillträde 1/9 2022.

Tjänstgöringsgraden är 75%, men tjänsten kan delas mellan två anställda där den ene arbetar 25% och den andre 50%.

 

Tjänsten kan komma att tillsättas så snart vi hittat rätt person, även innan sista ansökningsdatum - så vänta inte med din ansökan.

Ansökan med kort personligt brev och CV innehållande utbildningsnivå skickas senast 6:e juli till: kansliet@ostersundsgymnasterna.se

Kansliet stängt tisdag 7/6 - 9/6
2022-06-06 18:48

Kansliet kommer att vara stängt tisdag 7/6 - torsdag 9/6. Om du vill komma i kontakt med kansliet går det bra att skicka ett mail eller ringa.

Inför höstterminen 2022
2022-06-02 11:40

Vi har redan börjat få frågor kring när bokningen inför höstterminen öppnar - det känns jättekul att det finns ett så stort intresse för att träna med oss!

 

Östersunds kommun tilldelar föreningarna halltider under juli. Först när vi fått dessa halltider - och hunnit planera och bemanna - kan vi tala om vilka grupper/dagar/tider som gäller i höst! Information kommer att synas på vår hemsida och på Facebook när planeringen är klar.

 

Till vår barn- och träningsverksamhet kan du inte ställa dig i kö utan anmäler när bokningen öppnar. Här kommer några viktiga datum för barn- och träningssektionerna:

 

15 augusti 8.00 - vi öppnar bokningen för de gymnaster som tränat hos oss under vårterminen. Där ingår även de gymnaster som deltagit på våra sommaraktiviteter under veckorna 25 och 26. (Det är dock ingen garanti för en plats)

25 augusti 8.00 - vi öppnar bokningen (resterade platser) för alla

1 september - sista dag att boka en plats inför höstterminen

 

Vi förbehåller oss rätten att ställa in grupper vid för få anmälda.

 

Terminsstart för barn- och träningsgrupper är vecka 36. 

 

Om du tränar i någon av våra tävlingssektioner - Truppgymnastik, Manlig artistisk gymnastik, Kvinnlig artistisk gymnastik och Rytmisk gymnastik - behåller du din plats i gruppen. Du får information direkt från din ledare vilka dagar/tider som gäller i höst och vilken vecka just din grupp startar.

På nationaldagen finns vi på Jamtli
2022-06-01 11:00

Kom och fira Sveriges nationaldag tillsammans med oss på Jamtli 6:e juni!

 

Under Jamtlis nationaldagsfirande kommer Östersundsgymnasterna finnas representerade. Ni hittar oss på Tingshuskullen mittemot den gamla macken.

 

Där finns det möjlighet att ta del av informationsmaterial kring vår verksamhet och träffa gymnaster. Vi har även två prova-på-pass i Rytmisk Gymnastik, kl. 11-12 och kl. 14-15.

 

Vi hoppas på fint väder och många besökare, varmt välkomna!

Nyheter från våra grupper
Barn, 02/06 15:00 
Träning, 02/06 15:00 
Arrangemang, 02/05 16:52 
 
Sponsorer
Länkar