SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkommen till Östersundsgymnasterna!

Vår förening bildades 1924 och hette då Östersunds Kvinnliga Gymnastikklubb. Föreningen ändrade sitt namn till Östersundsgymnasterna på 1970-talet i samband med att även manliga gymnaster fick vara med i vår förening. Idag är vi en breddförening som också bedriver tävlingsverksamhet. Vi har (år 2023) drygt 700 aktiva gymnaster och 170 ledare hos oss.

 

Östersundsgymnasterna har två sektioner där vi erbjuder träningsverksamhet;

Vi har även ett antal sektioner där vi erbjuder tävlingsverksamhet på lokal-, regional- och till viss del riksnivå;

Inom sektionen Kvinnlig artistisk gymnastik bedriver vi även tävlingsverksamhet på hög nationell nivå.

 

Vi samarbetar med Jämtlands gymnasium (JGY) som bedriver nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU) inom kvinnlig artistisk gymnastik.

 

Östersundsgymnasterna är en ideell förening och då krävs delaktighet och föräldrainsatser för att verksamheten ska kunna bedrivas på ett bra sätt. Vill du hjälpa till? Fyll i detta formulär!

 

Vi arbetar för en trygg barn- och ungdomsverksamhet, vi har en utarbetad värdegrund samt ett trygghetsteam för att säkerställa att vi följer vår värdegrund.

 

Östersundsgymnasterna har en kompisfond. Vi strävar efter att vara en inkluderande förening, att alla ska kunna träna hos oss oavsett ekonomiska förutsättningar, därför har vi en fond ur vilken man kan ansöka om stöd vid behov.

 

Vill du anmäla ditt barn till oss läs först under "Träna hos oss" . Där finns information om hur du anmäler ditt barn till vår verksamhet.

 
Ledig tjänst KvAG tränare / Coaching opportunity WAG
2023-11-21 14:04

Vi söker en ny tränare för NIU i kvinnlig artistisk gymnastik med tillträde snarast. Läs mer om tjänsten här. Dela gärna och vänta inte med att skicka in din ansökan!

 

We are looking for a new coach in Womens artistic gymnastic (WAG). Please find more information here.  Do not hesitate to contact us for further information and send Your application as soon as possible!

 

Nominera till Årets sportförälder!
2023-11-16 10:00

För sjunde året i rad delar Scandic ut ett pris till Årets sportförälder. En sportförälder kan vara en mamma, pappa, moster, kusin, granne eller tränare som engagerar sig i barn- eller ungdomsidrotten. Det kan kort och gott vara vem som helst som gör det där lilla extra.

 

Du kan läsa mer information och nominera här!

Årets sista beställningstillfälle från Prima salto!
2023-11-06 17:00

Nu är absolut sista chansen för i år att beställa kläder från Prima Salto.

 

Det kom in väldigt få beställningar på specialuppsydda plagg innan 31/10, så det finns fortfarande en chans att beställa overall eller dräkt, men då behöver beställningen läggas snarast!

 

För dig som vill beställa andra plagg med föreningstryck behöver du lägga din beställning innan 15/11.

 

Alla gymnaster beställer och betalar själva på Prima Saltos hemsidaLeverans av plaggen sker 2-3 veckor efter sista beställningsdatum (6 veckor för specialuppsydda plagg) till vårt kansli som hanterar utlämningen av plaggen. Vid beställning är det fint om ni skriver barnets namn och grupp i kommentaren så underlättar det kontakten.

 

Här hittar du gruppernas rekommendation gällande profilkläder.

 

På kansliet finns tre dräkter att prova - storlek 12, 36 och 40 och en jacka i storlek 40 (de är ganska små i storlekarna). Övriga plagg finns tyvärr inte tillgängliga, utan där ber vi er att låna av någon kompis och prova. Det finns möjlighet att komma förbi och prova dräkterna och jackan under kansliets öppettider. Föreningens kansli ligger på Östersund Arena, nedre plan - vid ingången till gymnastikhallen.

 

Vi uppmanar alla medlemmar att köpa/sälja/skänka gymnastikkläder, handredskap, redskap och gymnastikskor via vår facebookgrupp - både för miljöns- och ekonomins skull.

Nu öppnar bokningen för alla till höstlovslägret!
2023-10-25 14:20

Eftersom vi har platser kvar till vårt höstlovsläger öppnar vi nu upp bokningen för alla.

 

Lägret pågår mån-ons under vecka 44 och kostar 400 kr för alla tre tillfällen (Qvicklys avgift tillkommer).  Du väljer själv om du vill boka en plats i en förmiddagsgrupp eller eftermiddagsgrupp. Alla grupper tränar på Östersund arena.

 

Du bokar din plats via vår Bokningssida. Sista anmälningsdag är fredag 27/10 kl. 12.00.

 

Vid frågor, kontakta Filippa!

 

Varmt välkomna!

Nu finns ännu en KvAG-grupp att anmäla sig till under lovlägret!
2023-10-24 14:23
Eftersom en av våra KvAG-grupper blev fullbokad nästan direkt så kör vi KvAG för 7-9-åringar även under eftermiddagarna.
I år vänder sig lägret enbart till våra befintliga gymnaster som inte erbjuds ordinarie träning under lovet.
Du bokar din plats via vår bokningssida.
Nyheter från våra grupper
 
Sponsorer
Länkar