SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkommen till Östersundsgymnasterna!

Vår förening bildades 1924 och hette då Östersunds Kvinnliga Gymnastikklubb. Föreningen ändrade sitt namn till Östersundsgymnasterna på 1970-talet i samband med att även manliga gymnaster fick vara med i vår förening. Idag är vi en breddförening som också bedriver tävlingsverksamhet. Vi har (år 2022) över 500 aktiva gymnaster och 120 ledare hos oss.

 

Östersundsgymnasterna har två sektioner där vi erbjuder träningsverksamhet;

Vi har även ett antal sektioner där vi erbjuder tävlingsverksamhet på lokal-, regional- och till viss del riksnivå;

Inom sektionen Kvinnlig artistisk gymnastik bedriver vi även tävlingsverksamhet på hög nationell nivå.

 

Vi samarbetar med Jämtlands gymnasium (JGY) som bedriver nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU) inom kvinnlig artistisk gymnastik.

 

Östersundsgymnasterna är en ideell förening och då krävs delaktighet och föräldrainsatser för att verksamheten ska kunna bedrivas på ett bra sätt. Vill du hjälpa till? Fyll i detta formulär!

 

Vi arbetar för en trygg barn- och ungdomsverksamhet, vi har en utarbetad värdegrund samt ett trygghetsteam för att säkerställa att vi följer vår värdegrund.

 

Östersundsgymnasterna har en kompisfond. Vi strävar efter att vara en inkluderande förening, att alla ska kunna träna hos oss oavsett ekonomiska förutsättningar, därför har vi en fond ur vilken man kan ansöka om stöd vid behov.

 

Vill du anmäla ditt barn till oss läs först under "Träna hos oss" . Där finns information om hur du anmäler ditt barn till vår verksamhet.

 
Curling-EM i arenan 18-26 nov
2022-11-16 15:00

Under Curling-EM 18-26 november kommer vissa delar av arenan vara avstängd.

 

Vi kan träna som vanligt i gymnastikhallen och använda våra omklädningsrum, men behöver använda Aktiva Ingång A som in- och utgång.

Kansliet stängt pga sjukdom
2022-11-14 16:00

Tyvärr behöver kansliet vara stängt pga sjukdom åtminstone i början av vecka 46. Det går bra att maila eller ringa kansliet.

Julklappstips - profilkläder med föreningstryck!
2022-11-04 16:00
För dig som vill beställa profilkläder från Prima Salto nu i slutet av terminen är sista beställningsdag tisdag 15/11. Nästa beställningsdatum är först 31/1.

 

Alla gymnaster beställer och betalar själva på Prima Saltos hemsidaLeverans av plaggen sker 2-3 veckor senare till vårt kansli som hanterar utlämningen av plaggen. Vid beställning är det fint om ni skriver barnets namn och grupp i kommentaren så underlättar det kontakten.

 

Här hittar du gruppernas rekommendation gällande profilkläder.

 

På kansliet finns tre dräkter att prova - storlek 12, 36 och 40 (de är ganska små i storlekarna). Det finns möjlighet att komma förbi och prova dräkterna under kansliets öppettider. Föreningens kansli ligger på Östersund Arena, nedre plan - vid ingången till gymnastikhallen.

 

Vi uppmanar alla medlemmar att köpa/sälja/skänka gymnastikkläder, handredskap, redskap och gymnastikskor via vår facebookgrupp - både för miljöns- och ekonomins skull.

We´re hiring WAG Coach
2022-10-27 10:52

We are looking for a new coach in Womens AG. Please find information here.

Do not hesitate to contact us for further information and send your application as soon as possible.

Kansliets öppettider under höstlovet
2022-10-26 17:00

Under höstlovet vecka 44 är kansliet öppet under sporadiska tider eftersom det pågår höstlovsläger och annat skoj!

 

Det går som vanligt bra att maila om ni har några frågor och telefonen besvaras i den mån det finns möjlighet.

 

För er som vill hämta era klädesbeställningar är det bästa att skicka ett mail så kommer vi överens om en tid då ni kan hämta.

Nyheter från våra grupper
RG, 19/11 13:42 
RG, 17/10 22:33 
NIU, 15/10 18:26 
RG, 08/10 07:53 
 
Sponsorer
Länkar