SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkommen till Östersundsgymnasterna!

Vår förening bildades 1924 och hette då Östersunds Kvinnliga Gymnastikklubb. Föreningen ändrade sitt namn till Östersundsgymnasterna på 1970-talet i samband med att även manliga gymnaster fick vara med i vår förening. Idag är vi en breddförening som också bedriver tävlingsverksamhet. Vi har (år 2020) över 900 aktiva gymnaster och 140 ledare hos oss.

 

Östersundsgymnasterna har två sektioner där vi erbjuder träningsverksamhet;

Vi har även ett antal sektioner där vi erbjuder tävlingsverksamhet på lokal-, regional- och till viss del riksnivå;

Inom sektionen Kvinnlig artistisk gymnastik bedriver vi även tävlingsverksamhet på hög nationell nivå.

 

Vi samarbetar med Jämtlands gymnasium (JGY) som bedriver nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU) inom Truppgymnastik samt kvinnlig artistisk gymnastik.

 

Östersundsgymnasterna är en ideell förening och då krävs delaktighet och föräldrainsatser för att verksamheten ska kunna bedrivas på ett bra sätt. Vill du hjälpa till? Fyll i detta formulär!

 

Vi arbetar för en trygg barn- och ungdomsverksamhet, vi har en utarbetad värdegrund samt ett trygghetsteam för att säkerställa att vi följer vår värdegrund.

 

Östersundsgymnasterna har en kompisfond. Vi strävar efter att vara en inkluderande förening, att alla ska kunna träna hos oss oavsett ekonomiska förutsättningar, därför har vi en fond ur vilken man kan ansöka om stöd vid behov.

 

Vill du anmäla ditt barn till oss läs först under "Träna hos oss" . Där finns information om hur du anmäler ditt barn till vår verksamhet.

 
Imorgon är sista beställningsdatum för profilkläder
2022-09-14 10:00
För dig som vill beställa profilkläder från Prima Salto nu i början av terminen är sista beställningsdag imorgon torsdag 15/9. Nästa beställningsdatum är först 15/11.

 

Alla gymnaster beställer och betalar själva på Prima Saltos hemsidaLeverans av plaggen sker 2-3 veckor senare (6 veckor för overallen) till vårt kansli som hanterar utlämningen av plaggen. Vid beställning är det fint om ni skriver barnets namn och grupp i kommentaren så underlättar det kontakten.

 

Här hittar du gruppernas rekommendation gällande profilkläder.

 

Om du ska köpa en overall är ett tips att prova någon kompis jacka/byxa. Kläderna tillverkas i Spanien och är därmed ganska små i storlekarna.

 

Vi uppmanar alla medlemmar att köpa/sälja/skänka gymnastikkläder, handredskap, redskap och gymnastikskor via vår facebookgrupp - både för miljöns- och ekonomins skull.

 
Prideparad imorgon!
2022-09-02 10:30

Imorgon lördag 3:e september är det dags för Prideparad och vi hoppas att så många som möjligt kan vara med!

Det kommer finnas Pride-värdar i Badhusparken som visar var vi ska stå och vi träffas där kl. 13.15 - paraden startar kl.14.00.

 

Tag gärna på dig kläder med vår logga så att det syns att vi kommer från Östersundsgymnasterna.

 

Något att tänka på:

 

  • Visselpipor, trummor eller andra saker som låter väldigt mycket, kan vara jobbigt för andra parad-deltagare, exempelvis barn. Så ta det lugnt när du väsnas.
  • Alla budskap skall vara positiva. 
  • Pride hoppas att vi kan hjälpas åt att hålla rent och snyggt omkring oss. Sopsäckar kommer att finnas vid uppsamlingsplatsen.
  • Gå långsamt i ett långt och smalt tåg och håll avstånd till framförvarande grupp!
  • Ha kul! Sprid kärlek! Njut av den möjlighet vi har; att kunna delta och genomföra en manifestation för Kärlek, Stolthet och Öppenhet!

 

Vi ses i Badhusparken imorgon!

 
2/9 och 7/9 stänger kansliet tidigare
2022-09-01 14:00

Imorgon fredag 2:a september stänger kansliet en timme tidigare, kl. 11.00.

 

Onsdag 7:e september stänger kansliet kl. 15.30 pga brukarråd.

 

 

Vi har fortfarande några platser kvar inför höstterminen!
2022-08-31 10:00

- En presentation av våra nya parkourledare hittar ni här

- Mer information kring Rytmisk Gymnastik hittar ni här.

- Vill du läsa mer om trampolin, gymnastik och parkour klickar du här.

 

 

På måndag öppnar bokningen till ytterligare en grupp
2022-08-26 15:45

Måndag 29/8 kl. 8.00 öppnar bokningen till ytterligare en träningsgrupp.

 

Bokningen är endast öppen för de gymnaster som tränat hos oss under vårterminen (där ingår våra sommaraktiviteter). Onsdag 31/8 kl. 8.00 öppnar bokningen för övriga.

 

Den grupp som öppnar under bokningen är denna: 

 

Gymnastik 10-12 år Nivå 1 fre 16.00-17.30

 

Nyheter från våra grupper
RG, 10/09 16:21 
Trupp, 03/09 15:37 
RG, 25/08 20:59 
Träning, 21/08 21:29 
 
Sponsorer
Länkar