Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Truppgymnastik
Sektionen Trupp är en av föreningens tävlingssektioner. Det innebär att samtliga gymnaster i sektionen tävlar. För oss är det viktigt att drivet att vilja tävla ska finnas hos gymnasterna själva. Har barnen inte intresse av att tävla rekommenderar vi att de går i en träningsgrupp istället.

Våra tävlingsgrupper tränar ofta flera gånger i veckan och det är viktigt att gymnasterna deltar på samtliga träningar som erbjuds. Detta för att underlätta träningsplanering, minimera skaderisken och för att gymnasterna då har lättare att vara en del i den sociala gemenskapen i gruppen.

Som deltagare i en tävlingsgrupp får man räkna med att även något av träningstillfällena ligger på helgen. Alla våra grupper som tränar 3 - eller fler - gånger per vecka får ett av sina pass fre em, lördag eller söndag. Tyvärr räcker inte tiderna till annars.

I samtliga tävlingssektioner krävs ett stort föräldraengagemang. Det kan variera mellan sektionerna men handlar bl a om att vara hjälpledare, domare, arbeta som funktionär vid tävlingar och läger som föreningen arrangerar, skjutsa till tävlingar inom regionen eller att åka med som extra vuxen på tävlingar/läger längre bort. Alla kostnader för tävlingar och läger bekostar gymnasten själv, föreningen står endast för anmälningsavgiften. För att kunna tävla behöver gymnasten också en tävlingsdräkt samt föreningsoverall, du hittar information kring detta under "Profilkläder".

Alla våra ledare inom sektionen arbetar ideellt.

Våra  tävlingsgrupper i trupp tränar 1-3 ggr i veckan, dels i gymnastikhallen i Östersund Arena, dels i andra sporthallar.


Vi tränar och tävlar i tre olika redskap; trampett, tumbling och fristående. Alla gymnaster tränar alla redskapen.


I truppgymnastik tävlar gruppen som ett lag. Förutom att träna och tävla har vi läger och samträningar som alla gymnaster förväntas delta på. 


Vill du läsa mer om trupp? Se faktablad!


Titta gärna i vårt bildgalleri. Du hittar det i menyn till vänster.


Att börja träna Trupp

Vi startar upp nya grupper när vi har möjlighet. Vi rekommenderar att gå barngympa eller liknande en eller två terminer innan man anmäler sig till tävlingsförberedande grupper.


När vi startar upp nya grupper kan du anmäla ditt barn via bokningssidan.

 

Om du går i någon av föreningens andra grupper och funderar på att byta till truppgymnastik eller idag tränar trupp i en annan förening och ska flytta till Östersund så lämna en intresseanmälan här. Vi kontaktar dig om det finns lediga platser på rätt nivå. Tyvärr kan det vara svårt att få plats i våra grupper på högre nivå.


Det är inte möjligt att följa med en kompis för att "prova på" eller att bara dyka upp hos oss.

Terminsavslutning Trupp Förberedande
2019-05-29 10:12
I torsdags hade gymnasterna i Trupp Förberedande uppvisning med djurtema och avslutning inför sommarlovet. Vi längtar redan till hösten! 
2019-03-26 08:06

Besök av statsministern, Johanna Ojala och Riksidrottsförbundet!
2019-03-08 09:45
På torsdagens extrainsatta träning hade Östersundsgymnasternas Rikstrupp 4 riktigt finbesök av självaste statsministern, Johanna Ojala samt Riksidrottsförbundet! 

Besöket skedde i samband med skidskytteVM här i Östersund och internationella kvinnodagen med syftet att representanter från olika föreningar skulle få möjligheten att diskutera jämställdhet. Sigrid och Tilda representerade Östersundsgymnasterna och fick tillsammans med bland annat statsministern diskutera och svara på frågor kring hur föreningen och idrotten ställer sig till jämställdhet.

Det var ett mycket givande och framförallt VIKTIGT besök och möte!
Läger för Trupp 4 & våra kompisar från Hammarby
2019-01-16 11:30
I början av året hade Trupp 4 Läger med Hammarbygymnasterna och legendariska grupp 69. Alltid lika roligt och inspirerande! 
Nyheter från föreningen
Hem, 22/10 10:36 
Hem, 07/10 13:36 
Hem, 03/10 07:49 
Hem, 26/09 20:42 
Hem, 19/09 12:58 
 
Sponsorer
Länkar