Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Rytmisk gymnastik
Sektionen RG är en av föreningens tävlingssektioner. Det innebär att samtliga gymnaster i sektionen tävlar. För oss är det viktigt att drivet att vilja tävla ska finnas hos gymnasterna själva. Har barnen inte intresse av att tävla rekommenderar vi att de går i en träningsgrupp istället.

Våra tävlingsgrupper tränar ofta flera gånger i veckan och det är viktigt att gymnasterna deltar på samtliga träningar som erbjuds. Detta för att underlätta träningsplanering, minimera skaderisken och för att gymnasterna då har lättare att vara en del i den sociala gemenskapen i gruppen.

Som deltagare i en tävlingsgrupp får man räkna med att även något av träningstillfällena ligger på helgen. Alla våra grupper som tränar 3 - eller fler - gånger per vecka får ett av sina pass fre em, lördag eller söndag. Tyvärr räcker inte tiderna till annars.

I samtliga tävlingssektioner krävs ett stort föräldraengagemang. Det kan variera mellan sektionerna men handlar bl a om att vara hjälpledare, domare, arbeta som funktionär vid tävlingar och läger som föreningen arrangerar, skjutsa till tävlingar inom regionen eller att åka med som extra vuxen på tävlingar/läger längre bort. Alla kostnader för tävlingar och läger bekostar gymnasten själv, föreningen står endast för anmälningsavgiften. För att kunna tävla behöver gymnasten också en tävlingsdräkt samt föreningsoverall, du hittar information kring detta under "Profilkläder".

Alla våra ledare inom sektionen arbetar ideellt.

Sektionen RG är relativt nystartad och vi har ännu inte börjat tävla även om det är ambitionen på sikt. Just nu jobbar vi med att bygga upp sektionen och utbilda fler ledare. Våra grupper tränar 1-2 gånger/vecka. Vi fokuserar under uppbyggnaden av sektionen på att delta på uppvisningar.


Inom rytmisk gymnastik använder vi 5 st handredskap; boll, band, rep, kägla och tunnband. Vi tränar även akrobatiska övningar, rörelseskolning och förstås styrka/stretch. Väldigt stor del av träningen utförs till musik. Handredskap finns till en början att låna men gymnasterna behöver ganska omgående köpa sina egna redskap.


Vi tränar både individuellt och i trupp. Förutom att träna har vi ibland läger och samträningar som alla gymnaster förväntas delta på. 


Vill du läsa mer om RG? Se faktablad!


Att börja träna RG

Vi startar upp nya grupper när vi har möjlighet. Vi rekommenderar att gå barngympa eller liknande en eller två terminer innan man anmäler sig till tävlingsförberedande grupper.


När vi startar upp nya grupper kan du anmäla ditt barn via bokningssidan.

 

Om du går i någon av föreningens andra grupper och funderar på att byta till RG eller idag tränar RG i en annan förening och ska flytta till Östersund så lämna en intresseanmälan här. Vi kontaktar dig om det finns lediga platser på rätt nivå. Tyvärr kan det vara svårt att få plats i våra grupper på högre nivå.


Det är inte möjligt att följa med en kompis för att "prova på" eller att bara dyka upp hos oss.

Gymnastikens baskurs - träning och tävling
2019-11-10 21:04
I helgen har förbundet hållit den nya kursen ”Gymnastikens baskurs - träning och tävling” i vår region. Först ut att gå denna kurs i RG-sektionen var Mai. Bra jobbat i helgen, Mai! 
RG-läger
2019-11-01 13:27
Nu har ett gäng från RG2 och RG3 anlänt till Örnsköldsvik för ett 3-dagars RG-läger tillsammans med ÖGK. Följ oss gärna på vår facebook-sida i helgen!

Östersundsgymnasterna RG


Höstlovet
2019-09-27 09:30

Följande gäller träningar under höstlovet:


Söndag 27/10 - Träningen iställd för RG2 och RG3 (Mia Skäringer i Ösd Arena)


Måndag 28/10 - Träningen inställd för RGF och RG1
Onsdag 30/10 - RG2 och RG3 tränar tillsammans i Off Ice 17.30-19.30


Söndag 3/11 - Träningen inställd för RG2 och RG3 (Läger i Övik)

Besök av NIU
2019-09-18 22:52
Idag hade vi besök av tjejerna som går NIU i KvAG och Trupp. De fick testa hur det är att träna RG. En hel del likheter och många olikheter!
Utbildning
2019-09-16 09:41
Vi tycker att utbildning är viktigt! I helgen har några av våra nya RG-ledare gått kursen för hjälpledare. De har fått bekanta sig med föreningen, vad det innebär att vara ledare, fundera över gymnastikens grundformer och göra olika övningar.
Nyheter från föreningen
 
Sponsorer
Länkar