Rytmisk gymnastik
Sektionen RG är en av föreningens tävlingssektioner. Det innebär att samtliga gymnaster i sektionen tävlar. För oss är det viktigt att drivet att vilja tävla ska finnas hos gymnasterna själva. Har barnen inte intresse av att tävla rekommenderar vi att de går i en träningsgrupp istället.

Våra tävlingsgrupper tränar ofta flera gånger i veckan och det är viktigt att gymnasterna deltar på samtliga träningar som erbjuds. Detta för att underlätta träningsplanering, minimera skaderisken och för att gymnasterna då har lättare att vara en del i den sociala gemenskapen i gruppen.

Som deltagare i en tävlingsgrupp får man räkna med att även något av träningstillfällena ligger på helgen. Alla våra grupper som tränar 3 - eller fler - gånger per vecka får ett av sina pass fre em, lördag eller söndag. Tyvärr räcker inte tiderna till annars.

I samtliga tävlingssektioner krävs ett stort föräldraengagemang. Det kan variera mellan sektionerna men handlar bl a om att vara hjälpledare, domare, arbeta som funktionär vid tävlingar och läger som föreningen arrangerar, skjutsa till tävlingar inom regionen eller att åka med som extra vuxen på tävlingar/läger längre bort. Alla kostnader för tävlingar och läger bekostar gymnasten själv, föreningen står endast för anmälningsavgiften. För att kunna tävla behöver gymnasten också en tävlingsdräkt samt föreningsoverall, du hittar information kring detta under "Profilkläder".

Alla våra ledare inom sektionen arbetar ideellt.

Sektionen RG är relativt nystartad och vi har ännu inte börjat tävla även om det är ambitionen på sikt. Just nu jobbar vi med att bygga upp sektionen och utbilda fler ledare. Våra grupper tränar 1-2 gånger/vecka. Vi fokuserar under uppbyggnaden av sektionen på att delta på uppvisningar.


Inom rytmisk gymnastik använder vi 5 st handredskap; boll, band, rep, kägla och tunnband. Vi tränar även akrobatiska övningar, rörelseskolning och förstås styrka/stretch. Väldigt stor del av träningen utförs till musik. Handredskap finns till en början att låna men gymnasterna behöver ganska omgående köpa sina egna redskap.


Vi tränar både individuellt och i trupp. Förutom att träna har vi ibland läger och samträningar som alla gymnaster förväntas delta på. Alla våra träningar är i Off Ice-lokalen i Östersund Arena.


Vill du läsa mer om RG? Se faktablad!


Att börja träna RG

Vi startar upp nya grupper när vi har möjlighet. Vi rekommenderar att gå barngympa eller liknande en eller två terminer innan man anmäler sig till tävlingsförberedande grupper.


När vi startar upp nya grupper kan du anmäla ditt barn via bokningssidan.

 

Om du går i någon av föreningens andra grupper och funderar på att byta till RG eller idag tränar RG i en annan förening och ska flytta till Östersund så lämna en intresseanmälan här. Vi kontaktar dig om det finns lediga platser på rätt nivå. Tyvärr kan det vara svårt att få plats i våra grupper på högre nivå.


Det är inte möjligt att följa med en kompis för att "prova på" eller att bara dyka upp hos oss.

Föräldramöten
2017-09-15 10:40
Vi kommer att hålla höstens föräldramöten i RG-sektionen i Teorisalen på Östersund Arena, intill Off Ice-lokalen där tjejerna tränar. 

Kallelse har gått ut via mail, glöm inte att svara via länken i mailet.  • RG 2 & RG 3:                   Söndag 24/9 17-18
  • RG Förberedande & RG 1: Onsdag 27/9 17-18
Hjärtligt välkomna!
Läger i rytmisk gymnastik 2-5/11
2017-09-12 08:31
Östersundsgymnasterna arrangerar - för första gången - ett inbjudningsläger i rytmisk gymnastik 2-5/11 för gymnaster födda 2008 och tidigare. Du hittar mer information under Arrangemang/Dokument.

Föreningens egna gymnaster kommer att få information kring anmälan samt kallelse till föräldramöte via mail. Vi behöver förstås hjälp av föräldrar för att kunna genomföra lägret på ett bra sätt.


RG Prova på
2017-08-16 19:51
Idag har vi haft 20 härliga tjejer som provat på hur det är att träna rytmisk gymnastik!

Bokningen är öppen tom lördag 19/8 och träningarna börjar v 34. Välkommen att boka din plats här!
Prova på rytmisk gymnastik
2017-08-11 10:56
Idag - 11/8- är sista anmälningsdag för RG-prova på. Vi kommer att köra ett pass onsdag 16/8 17-18 där alla tjejer som vill testa rytmisk gymnastik är välkomna! Du anmäler dig via bokningen på vår hemsida.

Det går inte att bara dyka upp på träningen utan anmälan måste göras i förväg pgr av försäkringens skull.

Kika gärna på vårt bildgalleri i menyn till vänster om du är nyfiken på vad vi gör.

Välkomna!
Höstens träningstider
2017-08-01 07:39
Nedan följer höstterminens träningstider, alla gymnaster ska ha fått information om när terminen startar från sin huvudledare. 

RG F & 1: Onsdag 17-18
RG 2:       Söndag 17-18
RG 3:       Onsdag 18-20 samt söndag 18-20.30
Nyheter från föreningen
Hem, 17/10 08:23 
Hem, 17/05 10:17 
Hem, 13/03 10:07 
Hem, 06/01 13:08 
Hem, 23/12 11:01 
 
Sponsorer