Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Rytmisk gymnastik
Sektionen RG är en av föreningens tävlingssektioner. Det innebär att samtliga gymnaster i sektionen tävlar. För oss är det viktigt att drivet att vilja tävla ska finnas hos gymnasterna själva. Har barnen inte intresse av att tävla rekommenderar vi att de går i en träningsgrupp istället.

Våra tävlingsgrupper tränar ofta flera gånger i veckan och det är viktigt att gymnasterna deltar på samtliga träningar som erbjuds. Detta för att underlätta träningsplanering, minimera skaderisken och för att gymnasterna då har lättare att vara en del i den sociala gemenskapen i gruppen.

Som deltagare i en tävlingsgrupp får man räkna med att även något av träningstillfällena ligger på helgen. Alla våra grupper som tränar 3 - eller fler - gånger per vecka får ett av sina pass fre em, lördag eller söndag. Tyvärr räcker inte tiderna till annars.

I samtliga tävlingssektioner krävs ett stort föräldraengagemang. Det kan variera mellan sektionerna men handlar bl a om att vara hjälpledare, domare, arbeta som funktionär vid tävlingar och läger som föreningen arrangerar, skjutsa till tävlingar inom regionen eller att åka med som extra vuxen på tävlingar/läger längre bort. Alla kostnader för tävlingar och läger bekostar gymnasten själv, föreningen står endast för anmälningsavgiften. För att kunna tävla behöver gymnasten också en tävlingsdräkt samt föreningsoverall, du hittar information kring detta under "Profilkläder".

Alla våra ledare inom sektionen arbetar ideellt.

Sektionen RG är relativt nystartad och vi har ännu inte börjat tävla även om det är ambitionen på sikt. Just nu jobbar vi med att bygga upp sektionen och utbilda fler ledare. Våra grupper tränar 1-2 gånger/vecka. Vi fokuserar under uppbyggnaden av sektionen på att delta på uppvisningar.


Inom rytmisk gymnastik använder vi 5 st handredskap; boll, band, rep, kägla och tunnband. Vi tränar även akrobatiska övningar, rörelseskolning och förstås styrka/stretch. Väldigt stor del av träningen utförs till musik. Handredskap finns till en början att låna men gymnasterna behöver ganska omgående köpa sina egna redskap.


Vi tränar både individuellt och i trupp. Förutom att träna har vi ibland läger och samträningar som alla gymnaster förväntas delta på. Alla våra träningar är i Off Ice-lokalen i Östersund Arena.


Vill du läsa mer om RG? Se faktablad!


Att börja träna RG

Vi startar upp nya grupper när vi har möjlighet. Vi rekommenderar att gå barngympa eller liknande en eller två terminer innan man anmäler sig till tävlingsförberedande grupper.


När vi startar upp nya grupper kan du anmäla ditt barn via bokningssidan.

 

Om du går i någon av föreningens andra grupper och funderar på att byta till RG eller idag tränar RG i en annan förening och ska flytta till Östersund så lämna en intresseanmälan här. Vi kontaktar dig om det finns lediga platser på rätt nivå. Tyvärr kan det vara svårt att få plats i våra grupper på högre nivå.


Det är inte möjligt att följa med en kompis för att "prova på" eller att bara dyka upp hos oss.

Träningar v11
2019-02-12 07:12
Tyvärr har vi fått fler avbokningar i vår Off Ice-lokal och försöker lösa detta på bästa sätt för att slippa ställa in fler träningar. Det är dock svårt med lokaler. Under v 11 kommer grupperna därför att träna enligt nedan:

RG1 Sön 16.30-18.00 nere i gymnastikhallen

RG2 Mån 17.30-19.30 vi förlänger alltså träningen m 30 minuter
       Ons Träningen inställd

RG3 Ons 18-20 nere i gymnastikhallen
        Sön 18-20.30 nere i gymnastikhallen

När vi tränar i gymnastikhallen samsas vi med många andra grupper och träningen blir lite annorlunda. Vi samlas på väntytan utanför, ingen gymnast får gå in i hallen förrän ledarna har kommit. Glöm inte att lämna alla smycken hemma.

Har ni frågor så maila gärna!
Sportlov v10
2019-02-04 15:40

Vi närmar oss sportlov och under vecka 10 är följande träningar inställda:

Måndag 4/3 RG2

Onsdag 6/3 RG2 och RG3

Söndag 10/3 RG1 och RG3


RG1 och RG3 tränar som vanligt söndag 3/3. Glöm inte att meddela din huvudledare om du är bortrest!


Inställd träning
2019-01-22 23:03
Onsdag 23/1 är träningen för RG2 och RG3 inställd eftersom vår halltid är avbokad pgr av arrangemang i Östersund Arena.
Terminsstart vt2019
2019-01-08 10:57

När är det snart dags för våra RG-grupper att börja träna:


RG1 startar söndag 20/1 16.30-18

RG2 startar måndag 14/1 17.30-19

RG3 startar onsdag 9/1 18-20


I menyn till vänster finns rubriken Dokument. Där hittar ni information om bl a klädsel, redskap mm. Kika gärna i vårt Bildgalleri också!


Varmt välkomna till en ny termin!

Prova-på rytmisk gymnastik
2018-11-28 11:48
band
Är du sugen på att prova på rytmisk gymnastik? Vi håller ett prova-på-tillfälle för tjejer födda 2009-2012 söndagen den 16/12 17-18 i Off Ice-lokalen, Östersund Arena.

Du får prova hur det är att träna rytmisk gymnastik - vi värmer upp, tränar med några av våra handredskap och avslutar med lite lek/stretch. 

I rytmisk gymnastik tränar och tävlar gymnasterna med fem handredskap - boll, rep, kägla, tunnband och band. Vi tränar också fristående och styrka/stretch. Mycket av det vi gör utförs till musik. 

Inför vårterminen 2019 kommer vi att kunna erbjuda platser i vår RG1-grupp som tränar söndagar 16.30-18.

Läs gärna mer om vår sektion på denna sida och titta gärna på bildgalleriet så får du se en del av vad vi gör!

Vill du anmäla dig till vår prova-på så gör det här - under tillfälliga grupper finns anmälningsformuläret. Du måste anmälas i förväg för att omfattas av våra försäkringar och för att vi ska kunna planera!

Varmt välkomna!
Nyheter från föreningen
Hem, 15/02 10:25 
Hem, 11/02 19:12 
Hem, 28/01 09:01 
Hem, 26/01 14:51 
Hem, 21/01 10:36 
 
Sponsorer