Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Rytmisk gymnastik
Sektionen RG är en av föreningens tävlingssektioner. Det innebär att samtliga gymnaster i sektionen tävlar. För oss är det viktigt att drivet att vilja tävla ska finnas hos gymnasterna själva. Har barnen inte intresse av att tävla rekommenderar vi att de går i en träningsgrupp istället.

Våra tävlingsgrupper tränar ofta flera gånger i veckan och det är viktigt att gymnasterna deltar på samtliga träningar som erbjuds. Detta för att underlätta träningsplanering, minimera skaderisken och för att gymnasterna då har lättare att vara en del i den sociala gemenskapen i gruppen.

Som deltagare i en tävlingsgrupp får man räkna med att även något av träningstillfällena ligger på helgen. Alla våra grupper som tränar 3 - eller fler - gånger per vecka får ett av sina pass fre em, lördag eller söndag. Tyvärr räcker inte tiderna till annars.

I samtliga tävlingssektioner krävs ett stort föräldraengagemang. Det kan variera mellan sektionerna men handlar bl a om att vara hjälpledare, domare, arbeta som funktionär vid tävlingar och läger som föreningen arrangerar, skjutsa till tävlingar inom regionen eller att åka med som extra vuxen på tävlingar/läger längre bort. Alla kostnader för tävlingar och läger bekostar gymnasten själv, föreningen står endast för anmälningsavgiften. För att kunna tävla behöver gymnasten också en tävlingsdräkt samt föreningsoverall, du hittar information kring detta under "Profilkläder".

Alla våra ledare inom sektionen arbetar ideellt.

Sektionen RG är relativt nystartad och vi har ännu inte börjat tävla även om det är ambitionen på sikt. Just nu jobbar vi med att bygga upp sektionen och utbilda fler ledare. Våra grupper tränar 1-2 gånger/vecka. Vi fokuserar under uppbyggnaden av sektionen på att delta på uppvisningar.


Inom rytmisk gymnastik använder vi 5 st handredskap; boll, band, rep, kägla och tunnband. Vi tränar även akrobatiska övningar, rörelseskolning och förstås styrka/stretch. Väldigt stor del av träningen utförs till musik. Handredskap finns till en början att låna men gymnasterna behöver ganska omgående köpa sina egna redskap.


Vi tränar både individuellt och i trupp. Förutom att träna har vi ibland läger och samträningar som alla gymnaster förväntas delta på. 


Vill du läsa mer om RG? Se faktablad!


Att börja träna RG

Vi startar upp nya grupper när vi har möjlighet. Vi rekommenderar att gå barngympa eller liknande en eller två terminer innan man anmäler sig till tävlingsförberedande grupper.


När vi startar upp nya grupper kan du anmäla ditt barn via bokningssidan.

 

Om du går i någon av föreningens andra grupper och funderar på att byta till RG eller idag tränar RG i en annan förening och ska flytta till Östersund så lämna en intresseanmälan här. Vi kontaktar dig om det finns lediga platser på rätt nivå. Tyvärr kan det vara svårt att få plats i våra grupper på högre nivå.


Det är inte möjligt att följa med en kompis för att "prova på" eller att bara dyka upp hos oss.

RG Förberedande
2019-08-15 21:06
Vi startar en ny grupp i höst - RG Förberedande för barn 5-8 år. I Sverige tävlar bara tjejer i rytmisk gymnastik men killar är förstås välkomna att träna med oss!

Gruppen kommer att träna på Sporthallen, B-hallen, måndagar 17-18.30. Vi öppnar bokningen måndag 19/8 9.00. Träningarna startar v36.

Välkomna!
Höstens tider
2019-08-13 09:37

Nu har vi äntligen fått klart med halltider inför hösten. Våra grupper kommer att träna enligt nedan:


RG1 måndagar 17.30-19 Sporthallen, B-hallen


RG2 onsdagar 17-18 Off Ice, Östersund Arena

       söndagar 16.30-18 Off Ice, Östersund Arena


RG3 onsdagar 18-20 Off Ice, Östersund Arena

       söndagar 18-20.30 Off Ice, Östersund Arena

Uppvisning 19/5
2019-05-17 09:53

På söndag 19/5 är det dags för uppvisning. Vi - ledare, gymnaster och föräldrar - samlas på väntytan utanför gymnastikhallen 10.00 för att fixa iordning. Sedan får föräldrarna lämna hallen och återkomma 11.00.


Under helgen pågår en mässa i och omkring Arenan. Vi använder därför aktivas ingång B, på Arenans baksida, för att komma in.


Vi ber er som även vill besöka mässan att lösa entrée för den så att vi kan fortsätta vårt goda samarbete med kommunen och övriga aktörer och får fortsätta nyttja gymnastikhallen då andra evenemang pågår.


Tack!

Ändrade träningstider
2019-04-28 10:43
Om vi inte lägger ut information på denna sidan om att träningstider är ändrade - t ex under lov eller helgdagar - så tränar vi som vanligt.

V18 tränar alla grupper på sina ordinarie träningstider. Glöm inte att meddela din huvudledare om du inte kan komma.
Uppvisning och terminsavslut
2019-04-21 08:20
19 maj är det dags för RG-sektionens uppvisning. Alla gymnaster och föräldrar samlas på väntytan utanför gymnastikhallen 10.00. Föräldrar hjälper till att flytta undan redskap, fälla läktaren och får sedan lämna hallen en stund. Gymnasterna värmer upp och förtränar. 

11.00 slår vi upp dörrarna till hallen och då är alla som vill titta välkomna! Vi räknar med att uppvisningen kommer att ta en dryg timme. Efter uppvisningen behöver vi hjälp av föräldrar att återställa hallen igen.

Information om klädsel, redskap mm för just ditt barns grupp kommer från respektive huvudledare via mail.

På söndag 19/5 ställer vi in ordinarie träningar för RG1 och RG3.

RG1 har sin sista träning för terminen 26/5
RG2 har sin sista träning för terminen  3/6
RG3 har sin sista träning för terminen 2/6

Glöm inte att meddela eventuell frånvaro till gruppen ledare via sms i så god tid som möjligt!


 
Sponsorer