Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Rytmisk gymnastik
Sektionen RG är en av föreningens tävlingssektioner. Det innebär att samtliga gymnaster i sektionen tävlar. För oss är det viktigt att drivet att vilja tävla ska finnas hos gymnasterna själva. Har barnen inte intresse av att tävla rekommenderar vi att de går i en träningsgrupp istället.

Våra tävlingsgrupper tränar ofta flera gånger i veckan och det är viktigt att gymnasterna deltar på samtliga träningar som erbjuds. Detta för att underlätta träningsplanering, minimera skaderisken och för att gymnasterna då har lättare att vara en del i den sociala gemenskapen i gruppen.

Som deltagare i en tävlingsgrupp får man räkna med att även något av träningstillfällena ligger på helgen. Alla våra grupper som tränar 3 - eller fler - gånger per vecka får ett av sina pass fre em, lördag eller söndag. Tyvärr räcker inte tiderna till annars.

I samtliga tävlingssektioner krävs ett stort föräldraengagemang. Det kan variera mellan sektionerna men handlar bl a om att vara hjälpledare, domare, arbeta som funktionär vid tävlingar och läger som föreningen arrangerar, skjutsa till tävlingar inom regionen eller att åka med som extra vuxen på tävlingar/läger längre bort. Alla kostnader för tävlingar och läger bekostar gymnasten själv, föreningen står endast för anmälningsavgiften. För att kunna tävla behöver gymnasten också en tävlingsdräkt samt föreningsoverall, du hittar information kring detta under "Profilkläder".

Alla våra ledare inom sektionen arbetar ideellt.

Sektionen RG är relativt nystartad och vi har ännu inte börjat tävla även om det är ambitionen på sikt. Just nu jobbar vi med att bygga upp sektionen och utbilda fler ledare. Våra grupper tränar 1-2 gånger/vecka. Vi fokuserar under uppbyggnaden av sektionen på att delta på uppvisningar.


Inom rytmisk gymnastik använder vi 5 st handredskap; boll, band, rep, kägla och tunnband. Vi tränar även akrobatiska övningar, rörelseskolning och förstås styrka/stretch. Väldigt stor del av träningen utförs till musik. Handredskap finns till en början att låna men gymnasterna behöver ganska omgående köpa sina egna redskap.


Vi tränar både individuellt och i trupp. Förutom att träna har vi ibland läger och samträningar som alla gymnaster förväntas delta på. 


Vill du läsa mer om RG? Se faktablad!


Att börja träna RG

Vi startar upp nya grupper när vi har möjlighet. Vi rekommenderar att gå barngympa eller liknande en eller två terminer innan man anmäler sig till tävlingsförberedande grupper.


När vi startar upp nya grupper kan du anmäla ditt barn via bokningssidan.

 

Om du går i någon av föreningens andra grupper och funderar på att byta till RG eller idag tränar RG i en annan förening och ska flytta till Östersund så lämna en intresseanmälan här. Vi kontaktar dig om det finns lediga platser på rätt nivå. Tyvärr kan det vara svårt att få plats i våra grupper på högre nivå.


Det är inte möjligt att följa med en kompis för att "prova på" eller att bara dyka upp hos oss.

Sportlov v 10
2020-02-21 09:28
Så här tränar vi under sportlovet:

Söndag 1/3 -  RG2 och RG3 17.30-19.30
Måndag 2/3 -  RGF och RG1 inställt
Onsdag 4/3 -  RG2 och RG3 18-20
Söndag 8/3 -  RG2 16.30-18.00, RG3 18.00-20.30

Passa på att njuta av vinteraktiviteter under lovet!
Inställd träning 19/2
2020-02-18 10:55
Tyvärr är vår lokal - Off Ice, Östersund Arena, avbokad 19/2 då ÖIK har match. Vi måste ställa in träningen för både RG2 och RG3 den kvällen.
RG Basic
2020-02-09 20:06
Utbildning är såklart en förutsättning för vår verksamhet och för säkra träningar. Idag har flera av våra hjälpledare - Elicia, Harriet, Tove, Nell, Sofia och Mai - gått RG Basic. Bra jobbat, tjejer!
Årsmöte 10/2 2020
2020-01-31 21:13

Vi välkomnar alla medlemmar till årsmötet på måndag, den 10:e februari 2020!

Vi träffas i teorisalen på Arenan.

 

18.00 -19.00    

Föreläsning av Calle Myrsell, Svenska Gymnastikförbundet 

"Tryggare gymnastikmiljöer - Gymnastikförbundets stöd till föreningen"


19:15-20:30     

Årsmöte

 

Alla handlingar finns på hemsidan under "Föreningen" - "Dokument" - "Årsmöte 2020".

 

På grund av att Cheerleading nu har fått ett eget förbund och inte längre är med i Svenska Gymnastikförbundet behöver vi anpassa stadgarna så att vi uppfyller kraven från båda, Svenska Gymnastik- och Cheerleadingförbundet.

 

Styrelsen Östersundsgymnasterna

Inställd träning 3/2
2020-01-31 21:06
Måndag den 3/2 ställer vi in träningen för RG F 17-18 och RG 1 17.30-19 då Special Olympic Pre Game behöver B-hallen för sina arrangemang!
 
Sponsorer
Länkar