SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Träningssektionen

I vår träningssektion ingår gymnastik, parkour och trampolin.

Gemensamt för våra träningsgrupper är att de tränar 1 gång per vecka, 1,5 timme per pass.

 

Grupperna tränar inte på höstlovet, sport- och påsklov. De tävlar inte men kan delta på uppvisningar.

 

Tanken med alla våra träningsgrupper är att de ger en bra grundträning för alla barn - oavsett om gymnastiken blir deras huvudidrott eller inte. Vi arbetar med motorik, kroppskontroll, balans och rörelseglädje inom olika grenar av gymnastiken. Vi tränar inte bara de gymnastiska momenten utan även styrka och smidighet.

 

Säkerheten är alltid viktig hos oss, oavsett vilken grupp du väljer.

 

Gymnastik

Vi erbjuder träningsverksamhet inom gymnastik från 6 år. Vi har även en grupp för vuxna som vill träna gymnastik. Våra yngsta tränar på skolor/sporthallar och övriga grupper tränar i gymnastikhallen i Östersund Arena. 

 

I våra gymnastikgrupper tränar vi olika redskap, vi nyttjar både trupp- och artistiska redskap och övningar. Gymnasterna ska få prova på olika discipliner inom gymnastiken. Inom gymnastiken bygger alla övningar på varandra och utvecklingen är olika för olika barn. Vi försöker möta de olika behoven i gruppen så långt det är möjligt men ibland kan ledaren rekommendera att byta av nivå.

 

Vill man börja i tävlingsgymnastik men saknar grunder inom gymnastiken så kan man börja i en träningsgrupp för att sedan ställa sig i kö till en tävlingsgrupp. Det gör man genom att fylla i en intresseanmälan, som finns här

 

Vi har två träningsgrupper med inriktning mot Kvinnlig AG och truppgymnastik. Dessa grupper vänder sig till de som vill träna Kvinnlig AG eller trupp men inte vill tävla eller de som vill börja i en tävlingssektion. 

 

Vi att erbjuder olika nivåer utifrån kunskap i våra gymnastikgrupper. Har du/ditt barn aldrig gått i gymnastik hos en gymnastikförening tidigare rekommenderar vi alltid att ni väljer en nybörjargrupp. Vi räknar med att det tar minst två terminer innan det är dags att byta nivå. Huvudledaren meddelar när det är dags att byta nivå. Oftast sker dessa byten i samband med terminsskiftet från vårtermin till hösttermin. Oavsett när det är dags kommer huvudledaren att ta kontakt med gymnast/föräldrar.

 

Parkour

Det är bra om man har gått i en gymnastikgrupp innan man börjar i parkour men det är idag inget krav. 

 

Många barn ser parkour på YouTube och vill gärna testa - det ser förstås fantastiskt roligt ut. Hos oss får de börja från grunden och träna även gymnastiska grunder, skadeförebyggande styrka och stretch, säkerhetstänk och förövningar.

 

Trampolin

Det är bra om man har gått i en gymnastikgrupp innan man börjar i trampolin men det är idag inget krav. 

 

Många barn hoppar studsmatta hemma och kan en del volter, dock utan de grunder som gör att de kan komma vidare i sin utveckling. Hos oss får de även träna gymnastiska grunder, skadeförebyggande styrka och stretch, säkerhetstänk, förövningar för att lära sig rätt teknik samt färdiga hopp. 

 

Hos oss är idag trampolin enbart en träningsverksamhet utifrån att sektionen är relativt nystartad. Vi har ännu inte ledare, domare eller hoppare på plats för att kunna tävla i trampolin. 

 

Vill du börja träna hos oss?

Läs mer under "Träna hos oss" där du också hittar anmälningsformulär till våra grupper. Observera att det inte går att komma till någon av våra grupper för prova på utan att vara anmäld.

Vårterminen 2022, info samt schema
2021-12-19 19:02

Vårterminen 2022 - för våra barn- och träningsgrupper - pågår v3-v20. Dessa grupper tränar inte på lov.

Anmälan är öppen för de gymnaster som tränat hos oss under höstterminen -21. Du som missade att tacka ja till din plats har nu chansen att boka och /eller du som vill boka plats i ytterligare en grupp har också möjlighet att göra det.

Den 3/1-22 öppnar bokningen av resterande platser för alla.

Höstlovsaktiviteter
2021-10-09 15:00
 
Information inför hösten
2021-09-14 13:12

Välkomna till till en ny termin!

 

Pandemin pågår fortfarande och alla behöver därför ha koll på våra "covid-regler".

 

För de grupper som tränar i gymnastikhallen i Östersund Arena finns också kommunens hallregler att ta hänsyn till. Vi har sammanfattat några korta punkter:

- alla ledare ska ha genomgått säkerhetsutbildningen och ansvarar för att alla gymnaster följer de regler som finns (inga obehöriga får vistas i hallen)

- inga vassa detaljer på kläder (t ex dragkedjor) är tillåtna inne i gymnastikhallen då de kan förstöra mattor och överdrag

- inga smycken överhuvudtaget är tillåtna i gymnastikhallen

- ingen mat/dryck (förutom vatten) får tas med in i gymnastikhallen

 

Föreningens träningsregler hittar du här.

 

Östersundsgymnasterna använder systemet Sportadmin. Det finns en medlemsapp att logga ner (alla ska ha fått ett mail med länkar till denna). I medlemsappen meddelar ni eventuell frånvaro. Ni ser också gruppens träningstillfällen i appen.

 

Om vi behöver ställa in en träning med kort varsel meddelar gruppens ledare via mail och sms-utskick. Därför är det viktigt att ni uppdaterar denna information i appen (under inställningar).

 

Alla ledare ska ha skickat ut information via mail till sina grupper där ni fått specifik information just för er grupp samt kontaktuppgifter till gruppens ledare om det skulle behövas.

 

Nu hoppas vi att vi kan genomföra denna termin som planerat och att det blir många härliga träningspass för alla våra medlemmar.

 

 

 

Sista beställningsdag 10/9
2021-09-09 07:00

Om du vill beställa en av föreningens träningsdräkter så är sista beställningsdag 10/9. 

 

Du hittar mer information här.

Höstens verksamhet
2021-07-29 18:21

 

 

Här kommer äntligen lite information om verksamheten för vår träningssektion inför höstterminen 2021. Vi längtar efter att starta upp gymnastiken igen!

 

Vi kommer även fortsättningsvis arbeta för att undvika trängsel vid ingång/utgång samt i hallen. Mer information kring hur vi hanterar smittspridningen kommer inför terminsstarten.

 

Vi har fått något färre halltider i gymnastikhallen i Östersund Arena än i våras och det påverkar förstås våra tider/grupper. Många utbildningar har också legat nere under pandemin och vi saknar utbildade ledare för att starta upp viss verksamhet men vi hoppas att fler vill utbilda sig under höstterminen.

 

Vi kommer att starta upp gymnastik, trampolin och parkour-grupper. Tider/grupper/dagar finns i bilden ovan (schema träningssektioner) och grupperna kommer att visas på bokningssidan från 4/8. 

 

Bokningen öppnar 9/8 8.00 för er som tränade med oss i våras. Vi släpper resterade platser för alla den 20/8 8.00 och sista dag att boka en plats är 31/8.

 

Barn födda 2013 kan i höst anmäla sig till några grupper i Östersund Arena. För yngre barn har vi verksamhet på Körfältsskolan och Sporthallen. Vi ber er att respektera åldersgränserna för samtliga grupper vid anmälan.

 

Bokningen hittar du här.

 

Höstterminen startar v 36. Du får mer information av gruppens ledare närmare terminsstarten.

 

Har du frågor kan du maila vårt kansli.

Nyheter från föreningen
 
Sponsorer
Länkar