SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Träningssektionen

I vår träningssektion ingår gymnastik, AMT, parkour och trampolin.

Gemensamt för våra träningsgrupper är att de tränar 1 gång per vecka, 1,5 timme per pass.

 

Grupperna tränar inte på höstlovet, sport- och påsklov. De tävlar inte men kan delta på uppvisningar.

 

Tanken med alla våra träningsgrupper är att de ger en bra grundträning för alla barn - oavsett om gymnastiken blir deras huvudidrott eller inte. Vi arbetar med motorik, kroppskontroll, balans och rörelseglädje inom olika grenar av gymnastiken. Vi tränar inte bara de gymnastiska momenten utan även styrka och smidighet.

 

Säkerheten är alltid viktig hos oss, oavsett vilken grupp du väljer.

 

Gymnastik

Vi erbjuder träningsverksamhet inom gymnastik från 6 år. Vi har även en grupp för vuxna som vill träna gymnastik. Våra yngsta tränar på skolor/sporthallar och övriga grupper tränar i gymnastikhallen i Östersund Arena. 

 

I våra gymnastikgrupper tränar vi olika redskap, vi nyttjar både trupp- och artistiska redskap och övningar. Gymnasterna ska få prova på olika discipliner inom gymnastiken. Inom gymnastiken bygger alla övningar på varandra och utvecklingen är olika för olika barn. Vi försöker möta de olika behoven i gruppen så långt det är möjligt men ibland kan ledaren rekommendera att byta av nivå.

 

Vill man börja i tävlingsgymnastik men saknar grunder inom gymnastiken så kan man börja i en träningsgrupp för att sedan ställa sig i kö till en tävlingsgrupp. Det gör man genom att fylla i en intresseanmälan, som finns här

 

Vi att erbjuder olika nivåer utifrån kunskap i våra gymnastikgrupper. Har du/ditt barn aldrig gått i gymnastik hos en gymnastikförening tidigare rekommenderar vi alltid att ni väljer en nybörjargrupp. Vi räknar med att det tar minst två terminer innan det är dags att byta nivå. Huvudledaren meddelar när det är dags att byta nivå. Oftast sker dessa byten i samband med terminsskiftet från vårtermin till hösttermin. Oavsett när det är dags kommer huvudledaren att ta kontakt med gymnast/föräldrar.

 

Parkour

Det är bra om man har gått i en gymnastikgrupp innan man börjar i parkour men det är idag inget krav. 

 

Många barn ser parkour på YouTube och vill gärna testa - det ser förstås fantastiskt roligt ut. Hos oss får de börja från grunden och träna även gymnastiska grunder, skadeförebyggande styrka och stretch, säkerhetstänk och förövningar.

 

Trampolin

Det är bra om man har gått i en gymnastikgrupp innan man börjar i trampolin men det är idag inget krav. 

 

Många barn hoppar studsmatta hemma och kan en del volter, dock utan de grunder som gör att de kan komma vidare i sin utveckling. Hos oss får de även träna gymnastiska grunder, skadeförebyggande styrka och stretch, säkerhetstänk, förövningar för att lära sig rätt teknik samt färdiga hopp. 

 

Hos oss är idag trampolin enbart en träningsverksamhet utifrån att sektionen är relativt nystartad. Vi har ännu inte ledare, domare eller hoppare på plats för att kunna tävla i trampolin. 

 

Vill du börja träna hos oss?

Läs mer under "Träna hos oss" där du också hittar anmälningsformulär till våra grupper. Observera att det inte går att komma till någon av våra grupper för prova på utan att vara anmäld.

Träning v 19-23
2021-05-05 12:49

Är ni sugna på att förläng terminen? Östersundsgymnasterna erbjuder träning för träningsgrupper, Trampolin och Parkour under veckorna 19-23. Endast dom gymnaster som tränat i träningsgrupp, trampolin eller parkour får anmäla sig. 

Kostnaderna för dessa veckor är 700 kr och man änmäler sig på hemsidan via länken nedan. Logga in för att kunna boka.

 

 

https://sportadmin.se/book/?F=4BB5655D-C030-493C-B7FD-0B6F1E0B9998

 

Nu finns de ett bra tillfälle om man vill prova en högre nivå än man gått tidigare för att se vad man ska anmäla sig till på hösten. Trampolin och parkour kan alla anmäla sig till.

OBS, de är endast den som gått nivå 2 och nivå 3-4 som kan anmäla sig till nivå 3-4.

 

Dessa grupper finns att anmäla till

 

Gymnastik

Nivå 1 Tisdag 16.45-18.15 - 20 st platser

Nivå 2 Tisdag 18.30-20.00 - 20 platser

Nivå 3-4 Onsdag 18.00-19.30 - 20 platser

 

 

Trampolin

Tisdag 20.15-21.30 - 12 platser

Onsdag 15.30-16.45 - 12 platser

 

Parkour

Torsdag 20.45-22.00 - 20 platser

(första träningstillfället blir 0nsdag 12/5 kl 20.00-21.15,  då torsdag 13/5 är röd dag = Arenan är stängd)

 

De finns begränsat med platser i varje grupp så de gäller att vara först till kvarn.

Sportlovet v 10
2021-02-14 11:29
Under sportlovet har vi inte vår vanliga verksamhet igång, alla träningsgrupper (gymnastik, trampolin, parkour, AMT) är inställda. 

För gymnaster födda 2008-2012 erbjuder vi miniläger under lovet. Du hittar mer information om detta här.
Terminsstart vårterminen 2021
2021-01-13 11:04
Vi planerar att starta upp terminen v 4 och hoppas verkligen att det är möjligt - vi längtar efter gymnastiken!

Vi avvaktar med att skicka ut information - klädsel, regler, frånvaroanmälan och liknande - till våra grupper till mitten av v3. Detta utifrån att vi vill avvakta eventuella förändringar som kan komma från Svenska Gymnastikförbundet och Östersunds kommun utifrån den nya pandeminlagen.

För er som är sugna att komma igång med träningen hittar ni ett antal hemmaträningspass här! 

Träna på hemma så hoppas vi att vi snart ses i hallarna igen!
Hemmaträning
2020-03-30 10:59
Hej allihopa!

Hoppas att ni alla mår bra. Vi ledare längtar efter att få komma tillbaka till hallen och träna med er. Föreningen jobbar på att det ska kunna ske så snart som möjligt. Men så länge får vi göra det bästa av situationen. Jag hoppas att ingen har missat Östersundsgymnasternas YouTube kanal där vi erbjuder hemmaträning. Det finns videos för styrka, pulshöjande träning, balansövningar, förövningar till gymnastiska övningar och mer kommer. 
Träningen är för alla så samla ihop dina vänner och familj och träna med oss hemma i vardagsrummet!

Hoppas vi ses i hallarna snart. 
/Sektionsledare
Sportlov
2020-02-20 13:13
Hej alla i träningssektionen!

Vecka 10 är det sportlov och det innebär ingen träning för gymnastik, parkour och trampolin. 

Önskar er alla ett fantastiskt sportlov! 
Nyheter från föreningen
 
Sponsorer
Länkar