Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Träningssektionen
I vår träningssektion ingår gymnastik, parkour och trampolin.

Gemensamt för våra träningsgrupper är att de tränar 1 gång per vecka, 1,5 timme per pass.


Höstterminen 2019 är 12 tillfällen, grupperna tränar inte på höstlovet, sport- och påsklov. De tävlar inte men kan delta på uppvisningar.


Tanken med alla våra träningsgrupper är att de ger en bra grundträning för alla barn - oavsett om gymnastiken blir deras huvudidrott eller inte. Vi arbetar med motorik, kroppskontroll, balans och rörelseglädje inom olika grenar av gymnastiken. Vi tränar inte bara de gymnastiska momenten utan även styrka och smidighet.


Säkerheten är alltid viktig hos oss, oavsett vilken grupp du väljer.


Gymnastik

Vi erbjuder träningsverksamhet inom gymnastik från 8 år. Vi har även en grupp för vuxna som vill träna gymnastik. Alla våra träningsgrupper tränar i gymnastikhallen i Östersund Arena. 


I våra gymnastikgrupper tränar vi olika redskap, vi nyttjar både trupp- och artistiska redskap och övningar. Gymnasterna ska få prova på olika discipliner inom gymnastiken. Inom gymnastiken bygger alla övningar på varandra och utvecklingen är olika för olika barn. Vi försöker möta de olika behoven i gruppen så långt det är möjligt men ibland kan ledaren rekommendera att byta av nivå.

 

Vill man börja i tävlingsgymnastik men saknar grunder inom gymnastiken så kan man börja i en träningsgrupp för att sedan ställa sig i kö till en tävlingsgrupp. Det gör man genom att fylla i en intresseanmälan, som finns här

 

Vi att erbjuder olika nivåer utifrån kunskap i våra gymnastikgrupper. Har du/ditt barn aldrig gått i gymnastik hos en gymnastikförening tidigare rekommenderar vi alltid att ni väljer en nybörjargrupp. Vi räknar med att det tar minst två terminer innan det är dags att byta nivå. Huvudledaren meddelar när det är dags att byta nivå. Oftast sker dessa byten i samband med terminsskiftet från vårtermin till hösttermin. Oavsett när det är dags kommer huvudledaren att ta kontakt med gymnast/föräldrar.


Här kan du läsa mer om våra förkunskapskrav.


Parkour

Vi erbjuder parkour från 10 år. Det är bra om man har gått i en gymnastikgrupp innan man börjar i parkour men det är idag inget krav. 


Många barn ser parkour på YouTube och vill gärna testa - det ser förstås fantastiskt roligt ut. Hos oss får de börja från grunden och träna även gymnastiska grunder, skadeförebyggande styrka och stretch, säkerhetstänk och förövningar.


Du kan läsa mer om Parkour här. Där hittar du också information kring tricking och freerunning. Vi har idag enbart ledare utbildade inom parkour.


Trampolin

Vi erbjuder  trampolin från 8 år. Det är bra om man har gått i en gymnastikgrupp innan man börjar i trampolin men det är idag inget krav. 


Många barn hoppar studsmatta hemma och kan en del volter, dock utan de grunder som gör att de kan komma vidare i sin utveckling. Hos oss får de även träna gymnastiska grunder, skadeförebyggande styrka och stretch, säkerhetstänk, förövningar för att lära sig rätt teknik samt färdiga hopp. 


Hos oss är idag trampolin enbart en träninsgverksamhet utifrån att sektionen är relativt nystartad. Vi har ännu inte ledare, domare eller hoppare på plats för att kunna tävla i trampolin. Du kan läsa mer om trampolin här.


Vill du börja träna hos oss?

Läs mer under "Träna hos oss" där du också hittar anmälningsformulär till våra grupper. Observera att det inte går att komma till någon av våra grupper för prova på utan att vara anmäld.

Föreningens träningsdräkt
2017-11-15 06:49
Idag är sista dagen att beställa föreningens träningsdräkt om du vill ha den innan jul!

Nyheter från föreningen
Hem, 19/09 12:58 
Hem, 16/09 09:30 
Hem, 10/09 09:06 
 
Sponsorer
Länkar