Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Manlig artistisk gymnastik
Sektionen ma AG är en av föreningens tävlingssektioner. Det innebär att samtliga gymnaster i sektionen tävlar. För oss är det viktigt att drivet att vilja tävla ska finnas hos gymnasterna själva. Har barnen inte intresse av att tävla rekommenderar vi att de går i en träningsgrupp istället.

Våra tävlingsgrupper tränar ofta flera gånger i veckan och det är viktigt att gymnasterna deltar på samtliga träningar som erbjuds. Detta för att underlätta träningsplanering, minimera skaderisken och för att gymnasterna då har lättare att vara en del i den sociala gemenskapen i gruppen.

Som deltagare i en tävlingsgrupp får man räkna med att även något av träningstillfällena ligger på helgen. Alla våra grupper som tränar 3 - eller fler - gånger per vecka får ett av sina pass fre em, lördag eller söndag. Tyvärr räcker inte tiderna till annars.

I samtliga tävlingssektioner krävs ett stort föräldraengagemang. Det kan variera mellan sektionerna men handlar bl a om att vara hjälpledare, domare, arbeta som funktionär vid tävlingar och läger som föreningen arrangerar, skjutsa till tävlingar inom regionen eller att åka med som extra vuxen på tävlingar/läger längre bort. Alla kostnader för tävlingar och läger bekostar gymnasten själv, föreningen står endast för anmälningsavgiften. För att kunna tävla behöver gymnasten också en tävlingsdräkt samt föreningsoverall, du hittar information kring detta under "Profilkläder".

Alla våra ledare inom sektionen arbetar ideellt.

Sektionen ma AG är relativt nystartad och vi har ännu inte börjat tävla även om det är ambitionen att komma igång med detta inom kort. Träningen sker i lekfulla former där rörelseglädje och variation är ledord. Våra  tävlingsgrupper i ma AG tränar 1-3 ggr i veckan.  


Vi tränar och tävlar i sex olika redskap; hopp, barr, räck, bygelhäst, ringar och fristående. Vi använder även trampolin, tumbling och airtrack i träningen för att lära oss nya övningar.


När vi tävlar gör vi det individuellt men det kan också förekomma tävling i lag. Förutom att träna och tävla har vi läger och samträningar som alla gymnaster förväntas delta på. Alla våra träningar är i gymnastikhallen i Östersund Arena.


Vill du läsa mer om ma AG? Se faktablad!


Att börja träna ma AG

Vi startar upp nya grupper när vi har möjlighet. Vi rekommenderar att gå barngympa eller liknande en eller två terminer innan man anmäler sig till tävlingsförberedande grupper.


Förberedande manlig artistisk gymnastik tränar 1 ggr i veckan. Under HT 2016 startade vi upp en AG F för pojkar födda 2009 och 2010. När vi startar upp nya grupper kan du anmäla ditt barn via bokningssidan.

 

Om du går i någon av föreningens andra grupper och funderar på att byta till ma AG eller idag tränar ma AG i en annan förening och ska flytta till Östersund så lämna en intresseanmälan här. Vi kontaktar dig om det finns lediga platser på rätt nivå. Tyvärr kan det vara svårt att få plats i våra grupper på högre nivå.


Det är inte möjligt att följa med en kompis för att "prova på" eller att bara dyka upp hos oss.

Klubbtävling 6 Maj 2019
2019-05-09 10:31

 
Sponsorer