SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkommen till Östersundsgymnasterna!

Vår förening bildades 1924 och hette då Östersunds Kvinnliga Gymnastikklubb. Föreningen ändrade sitt namn till Östersundsgymnasterna på 1970-talet i samband med att även manliga gymnaster fick vara med i vår förening. Idag är vi en breddförening som också bedriver tävlingsverksamhet. Vi har (år 2020) över 900 aktiva gymnaster och 140 ledare hos oss.


Östersundsgymnasterna har två sektioner där vi erbjuder träningsverksamhet;

Vi har även ett antal sektioner där vi erbjuder tävlingsverksamhet på lokal-, regional- och till viss del riksnivå;

Inom sektionen Kvinnlig artistisk gymnastik bedriver vi även tävlingsverksamhet på hög nationell nivå.


Vi samarbetar med Jämtlands gymnasium (JGY) som bedriver nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU) inom Truppgymnastik samt kvinnlig artistisk gymnastik.


Östersundsgymnasterna är en ideell förening och då krävs delaktighet och föräldrainsatser för att verksamheten ska kunna bedrivas på ett bra sätt. Vill du hjälpa till? Fyll i detta formulär!


Vi arbetar för en trygg barn- och ungdomsverksamhet, vi har en utarbetad värdegrund samt ett trygghetsteam för att säkerställa att vi följer vår värdegrund.


Östersundsgymnasterna har en kompisfond. Vi strävar efter att vara en inkluderande förening, att alla ska kunna träna hos oss oavsett ekonomiska förutsättningar, därför har vi en fond ur vilken man kan ansöka om stöd vid behov.


Vill du anmäla ditt barn till oss läs först under "Träna hos oss" . Där finns information om hur du anmäler ditt barn till vår verksamhet.


Höstterminen 2021
2021-06-29 07:00

Vi får många frågor kring höstterminens start och ännu är läget oklart. Vi inväntar fortfarande de tilldelade halltiderna från Östersunds kommun för att kunna lägga ett schema. Så snart vi har mer information kommer vi att lägga ut den här på hemsidan.

 

Några viktiga datum för barn- och träningssektionerna:

 

4 augusti - vi visar höstens dagar/tider/grupper på hemsidan

9 augusti - vi öppnar bokningen för de gymnaster som tränat hos oss under vårterminen. Där ingår även de gymnaster som deltagit på våra sommaraktiviteter under v24-26. 

20 augusti - vi öppnar bokningen (resterade platser) för alla

31 augusti - sista dag att boka en plats inför höstterminen

 

Terminsstart för barn- och träningsgrupper är v36. 

 

Om du tränar i någon av våra tävlingssektioner - Truppgymnastik, Cheer, Manlig artistisk gymnastik, Kvinnlig artistisk gymnastik och Rytmisk gymnastik - behåller du din plats i gruppen. Du får information direkt från din ledare vilka dagar/tider som gäller i höst och vilken vecka just din grupp startar.

Artak flyttar hem till USA
2021-06-14 12:39
Tyvärr har Artak, en av våra anställda tränare, bestämt sig för att flytta tillbaka till USA. Han kommer att avsluta sin anställning 24 augusti. Såklart tråkigt för oss och vår verksamhet men också för NIU (Jämtlands Gymnasieförbund). Föreningen vill rikta ett stort och varmt tack till Artaks insatser för oss och vi önskar honom lycka till.
Styrelsen har startat ett arbete med att på bästa sätt rekrytera en ny tränare tillsammans med AG-sektionen och NIU, vi återkommer med mer information så snart vi vet mer.
 
Med vänlig hälsning,
Styrelsen för Östersundsgymnasterna
Vi söker ledare till barngrupper 4-6 år inför hösten
2021-06-08 12:09

Vi har i dag många barn som vill börja med gymnastik, och vi försöker därför att starta upp nya grupper. Vi söker nu ledare till barngrupper ålder 4-6 år inför höstterminen.

 

Du behöver ha genomgått utbildningen Baskurs och fyllt 18 år. Om du vill bli ledare för en barngrupp så anmäler du dig via ledarformuläret så kontaktar vi dig.

Kansliet stänger för sommaren
2021-06-08 10:44

Kansliet är stängt v27, v28 , v29, och v30  dvs 5 juli  till 1 augusti. Det innebär att vi inte kan svara i telefon eller mail under denna period. Mycket av vår generella information ligger på hemsidan.

Dags att beställa vår nya fina föreningsdräkt
2021-06-04 12:31

Nu är det bara en vecka kvar till sista beställningsdatum av vår nya föreningsdräkt från Prima Salto. De finns i dam- och herrmodell samt catsuit.  Både barn- och vuxenstorlekar. Du beställer och betalar själv före sista beställningsdatum som finns angivet på leverantörens sida. Alla dräkter levereras till föreningen.

 

Du har möjlighet att prova några exemplar av våra nya föreningsdräkter på kansliet. Storlekar som finns att prova är storlek 12= 152 cm, 36= XS, 40= 172 cm. Kontakta oss på via mail (klicka här). om du vill komma och prova dräkterna.

 

För beställning: https://primasalto.se/mitt-foreningssortiment/ostersundsgymnasterna/specialuppsydd-sublimerad-foreningsdrakt

 

Mått tabell: https://primasalto.se/pub_docs/files/agiva-mattabell.jpg

Nyheter från våra grupper
RG, 15/07 23:14 
Trupp, 30/06 19:50 
 
Sponsorer
Länkar