Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till Östersundsgymnasterna!

Vår förening bildades 1924 och hette då Östersunds Kvinnliga Gymnastikklubb. Föreningen ändrade sitt namn till Östersundsgymnasterna på 1970-talet i samband med att även manliga gymnaster fick vara med i vår förening. Idag är vi en breddförening som också bedriver tävlingsverksamhet. Vi har (år 2020) över 900 aktiva gymnaster och 140 ledare hos oss.


Östersundsgymnasterna har två sektioner där vi erbjuder träningsverksamhet;

Vi har även ett antal sektioner där vi erbjuder tävlingsverksamhet på lokal-, regional- och till viss del riksnivå;

Inom sektionen Kvinnlig artistisk gymnastik bedriver vi även tävlingsverksamhet på hög nationell nivå.


Vi samarbetar med Jämtlands gymnasium (JGY) som bedriver nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU) inom Truppgymnastik samt kvinnlig artistisk gymnastik.


Östersundsgymnasterna är en ideell förening och då krävs delaktighet och föräldrainsatser för att verksamheten ska kunna bedrivas på ett bra sätt. Vill du hjälpa till? Fyll i detta formulär!


Vi arbetar för en trygg barn- och ungdomsverksamhet, vi har en utarbetad värdegrund samt ett trygghetsteam för att säkerställa att vi följer vår värdegrund.


Östersundsgymnasterna har en kompisfond. Vi strävar efter att vara en inkluderande förening, att alla ska kunna träna hos oss oavsett ekonomiska förutsättningar, därför har vi en fond ur vilken man kan ansöka om stöd vid behov.


Vill du anmäla ditt barn till oss läs först under "Träna hos oss" . Där finns information om hur du anmäler ditt barn till vår verksamhet.


Terminsstart 2021
2020-12-25 08:00
Utifrån nuvarande covid-läge är alla hallar i Östersunds kommun stängda till och med 24 januari 2021. Det innebär att vi måste skjuta upp terminsstarten till 25 januari 2021. Vi bevakar läget och uppdaterar informationen här på hemsidan om det kommer nya rekommendationer.

Vi öppnar bokningen för allmänheten som planerat 28 december 2020 klockan 9.00. Vi ber dig läsa våra "Frågor och svar vt2021" innan du bokar en plats hos oss. Du kan maila kansliet måndag 28 december om du har frågor. Utifrån den situation som råder har vi begränsad bemanning på kansliet. 

Vi arbetar aktivt med att anpassa vår verksamhet efter de rekommendationer som kommer från myndigheterna gällande covid. Vi vill att det ska vara så säkert som möjligt att vara ledare och att träna hos oss. Det innebär dock att vi inte kan bedriva verksamheten som vanligt. Vi har fler regler att hålla oss till, vi har ändrat åldersindelningen av våra grupper och vi får inte passa gymnasterna (det vill säga fysiskt hjälpa gymnasterna i övningarna). Träningarna är alltså planerade på ett annorlunda sätt inför vårterminen. 

Vi ser fram emot att starta upp vårterminen 2021 och hoppas att du vill vara med! Julhälsning
2020-12-23 09:16
Avslutningen av terminen blev inte som vi önskat. Inga uppvisningar, inget julmys och några grupper hann inte ens säga hej då till varandra innan verksamheten stängdes ner. 

Alla gymnaster har utvecklats fantastiskt under året och det är tråkigt att inte kunna dela detta med alla föräldrar. Nedan finns filmer där några av våra grupper visar klipp från hösten. 

Vi hoppas och tror att 2021 ska bli bättre! Vi vill passa på att önska alla våra medlemmar en riktigt god jul!


Inställd verksamhet
2020-12-18 17:32

Utifrån informationen på dagens presskonferens ställer vi in Östersundsgymnasternas verksamhet från och med imorgon, 19/12 2020, till och med 10/1 2021. Det innebär att samtliga jullovsläger och jullovsträningar ställs in. Vi avvaktar kommunens riktlinjer kring de hallar vi nyttjar. Troligtvis kommer terminsstarten i januari att skjutas upp.  

Då mycket är oklart och vi ännu inte har några svar ber vi er att följa informationen på vår hemsida istället för att maila era frågor i dagsläget. Så snart vi vet mer kommer information!

Barngymnastik
2020-12-17 09:00
Vi är superglada att kunna öppna upp barngymnastik igen för 4-6 åringar.

Kärfältskolan - Tisdagar 17.00-18.00
Östbergskolan - Onsdagar 17.00-18.00
Vallaskolan - Torsdagar 17.00-18.00

Imorgon klockan 09.00 öppnar vi anmälan för alla. 
Bokningen för vårterminen 2021
2020-12-12 13:00
Nu öppnar vi visningen av schemat våren 2021 igen. Vi har gjort en del förändringar i schemat och ber dig titta igen om du redan hade sett ut en grupp du var intresserad av. Bokningen för alla som tränat hos oss under höstterminen 2020 öppnar 16/12 9.00

 - Vi har delat upp åldrar enligt Svenska gymnastikförbundets rekommendationer. Det innebär att vi har få och små grupper för gymnaster födda 2004 och tidigare. Vi har andra åldersspann än vi brukar ha för våra grupper.
- Vi har flyttat en del grupper (tid/dag) för att säkerställa att inte för många gymnaster går/kommer samtidigt
- Vi har minskat träningstiden med 15 minuter för vissa grupper för att säkerställa ovanstående

Vi kan tipsa om att det är bra att skapa ett konto innan bokningen öppnar 16/12. Vanligaste felet för de som inte kommer in i bokningen är att det finns ett gammalt konto på annan mailadress kopplat till gymnasten. Kontakta kansliet om du får problem, gärna så snart som möjligt! Det är inte säkert att kansliet hinner hjälpa alla just den 16/12.

Vi har inget kösystem och vi kommer inte att kunna starta upp fler grupper än de som finns i schemat nu p g a pandemin. Vi kan inte göra några undantag och ta in fler i grupperna än planerat denna termin.

Var noga med att du bokar en grupp för rätt åldersspann. Denna termin kommer vi tyvärr inte kunna göra undantag och kommer att avboka de gymnaster som bokar i fel grupp.

Innan du bokar ber vi dig läsa våra särskilda covid-regler. Gymnasterna måste kunna följa regler för att delta i vår verksamhet på ett smittsäkert sätt. Om de inte följer våra regler kommer de att skickas hem från träningen.

Pandemin gör att vi tyvärr inte kan vara särskilt flexibla och tillmötesgående även om vi skulle vilja. Vi är glada att vi kan hålla verksamheten igång för våra nästan 1000 aktiva men det kräver att vi alla hjälps åt att minska smittspridningen och att vi alla följer myndigheternas, kommunens och förbundets rekommendationer. 

Extra glada är vi att vi kan starta upp barnverksamheten igen på Östbergsskolan, Vallaskolan och Körfältsskolan!

Tack för visad förståelse!
Nyheter från våra grupper
Träning, 13/01 11:04 
RG, 31/12 23:59 
Kv AG, 23/12 09:12 
 
Sponsorer
Länkar