SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkommen till Östersundsgymnasterna!

Vår förening bildades 1924 och hette då Östersunds Kvinnliga Gymnastikklubb. Föreningen ändrade sitt namn till Östersundsgymnasterna på 1970-talet i samband med att även manliga gymnaster fick vara med i vår förening. Idag är vi en breddförening som också bedriver tävlingsverksamhet. Vi har (år 2020) över 900 aktiva gymnaster och 140 ledare hos oss.

 

Östersundsgymnasterna har två sektioner där vi erbjuder träningsverksamhet;

Vi har även ett antal sektioner där vi erbjuder tävlingsverksamhet på lokal-, regional- och till viss del riksnivå;

Inom sektionen Kvinnlig artistisk gymnastik bedriver vi även tävlingsverksamhet på hög nationell nivå.

 

Vi samarbetar med Jämtlands gymnasium (JGY) som bedriver nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU) inom Truppgymnastik samt kvinnlig artistisk gymnastik.

 

Östersundsgymnasterna är en ideell förening och då krävs delaktighet och föräldrainsatser för att verksamheten ska kunna bedrivas på ett bra sätt. Vill du hjälpa till? Fyll i detta formulär!

 

Vi arbetar för en trygg barn- och ungdomsverksamhet, vi har en utarbetad värdegrund samt ett trygghetsteam för att säkerställa att vi följer vår värdegrund.

 

Östersundsgymnasterna har en kompisfond. Vi strävar efter att vara en inkluderande förening, att alla ska kunna träna hos oss oavsett ekonomiska förutsättningar, därför har vi en fond ur vilken man kan ansöka om stöd vid behov.

 

Vill du anmäla ditt barn till oss läs först under "Träna hos oss" . Där finns information om hur du anmäler ditt barn till vår verksamhet.

 
Vårterminen 2022
2021-11-26 09:00

Alla som deltagit i någon av våra grupper inom Barnsektionen och Träningssektionen (gymnastik, parkour och trampolin) har fått en avisering. Den måste ni hanterna genom att klicka på länken och tacka ja/nej till erbjudandet om att fortsätta i samma grupp nästa termin. Om aviseringen inte hanteras kommer gymnasten att plockas bort från gruppen av systemet.

 

Här kommer några viktiga datum för barn- och träningssektionerna:

 

5/12 börjar vårens schema visas

15/12 kl 9.00 öppnas bokningen för de gymnaster som tränat hos oss under höstterminen

3/1 kl 9.00 öppnar bokningen (resterande platser) för alla

 

Aviseringar för tävlingssektionerna - Kvinnlig artistisk gymnastik, manlig artistisk gymnastik, truppgymnastik och rytmisk gymnastik -  är också på gång och skickas ut från kansliet de närmsta veckorna.

Valberedningen kallar!
2021-11-13 14:21

Hej alla medlemmar!


Under senare delen av januari är det dags för årsmöte och vår styrelse behöver nya ledamöter.
Vi i valberedningen har därför börjat arbeta för att lösa detta, men det går lite trögt - vi behöver hjälp.
 
Föreningen är helt beroende av att medlemmar/föräldrar/anhöriga/intresserade ställer upp med ideella insatser för att förvalta och utveckla vår fina förening. Gymnastikkunskap är en fördel men inget krav. Ingen kan allt, men alla kan göra någonting!
I styrelsen kan även Du utan gymnastikkunskap vara till stor nytta. Styrelsen träffas ungefär en gång varje månad under året. Viktiga ansvarsområden är ekonomi, personal och allmän ledning.
 
Kan du ställa upp eller tipsa om en bra person så kontakta någon av oss i valberedningen:
 
Tilda Glantz tel. 070-3190890, tilda.glantz@gmail.com
 
Christian Stjärnered tel. 073-7227843, christian@woolpower.se
 
Catrin Holgén tel. 070-8746336, catrin.holgen@gmail.com
Styrelsen efterfrågar en hjälpande hand.
2021-11-09 08:48

Styrelsen önskar hjälp av någon medlem att under årets sista period genomföra en påbörjad uppgift. Den innebär lite administration, ett antal kontakter inom och utom föreningen, helt enkelt ett litet projekt. Hör av dig NU till ordförande Johan så får du tydligare information. 

Tack redan nu.

Johan och styrelsen

 

Gymnastikforum 2021
2021-10-19 13:41

Svenska gymnastikförbundets hemsida finns information om årets Gymnastikforum som gick av stapeln 9-10 oktober. 

 

Kika på reportaget - bland annat finns en intervju med Östersundsgymnasternas representant Lovis Eklund.

Sista beställningsdag - julklappstips
2021-10-12 07:51

Sista chansen att beställa föreningens träningsdräkter är 31/10 - kanske ett bra julklappstips för våra gymnaster?

 

Rätt kläder gör det enklare och säkrare att träna gymnastik! Tränar du i gymnastikhallen i Östersund Arena är det också viktigt att följa de hallregler gällande klädsel som finns där - inga vassa detaljer, dragkedjor eller liknande - det kan skada överdragen på gropar och mattor.

 

Gymnastikdräkt är att föredra, självklart kan man ha tights/hot pants/shorts utanpå om man vill. En dräkt sitter kvar på kroppen även när man står på händer, hjular eller gör en volt. Det är lättare för ledaren att passa och hjälpa gymnasten om kläderna sitter åt och inte är bylsiga. Alternativ till dräkt är tight linne/tight t-shirt samt tights/hot pants/shorts.

 

Vår fina föreningsdräkt från Prima Salto finns att beställa i tjej- och killmodell samt som catsuit/heldräkt. Finns i både barn- och vuxenstorlekar (från 4 år och uppåt). Du beställer och betalar själv på Prima Saltos hemsida (länken ovan) före sista beställningsdatum (31/10).  Alla dräkter levereras sedan till föreningen och ni får information om när det går bra att hämta!

 

Vid beställning är det fint om ni skriver barnets namn/grupp i kommentaren så underlättar det kontakten. 

 

På kansliet finns tre dräkter att prova - storlek 12, 36 och 40 (de är ganska små i storlekarna). Kontakta gruppens ledare om du vill prova en dräkt. Kansliet är för tillfället obemannat. Föreningens kansli ligger på Östersund Arena, nedre plan - vid ingången till gymnastikhallen.

 

Vi uppmanar alla medlemmar att köpa/sälja/skänka gymnastikkläder, handredskap, redskap och gymnastikskor via vår facebookgrupp - både för miljöns- och ekonomins skull.

Nyheter från våra grupper
Cheerleading, 26/11 08:00 
Arrangemang, 21/11 20:24 
Trupp, 14/11 07:14 
NIU, 04/11 07:53 
RG, 29/10 08:12 
 
Sponsorer
Länkar