Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till Östersundsgymnasterna!
Östersundsgymnasterna bildades redan 1924 och hette då ”Östersunds Kvinnliga Gymnastikklubb”. Omdöpningen skedde under 1970-talet i samband med att även manliga gymnaster fick vara med och namnet inte var hållbart längre.

Östersundsgymnasterna är en breddförening med en del tävlingsverksamhet. Vi har många olika  träningsgrupper; Bamsegympa 3-5 år, Barngympa 4-6 år, Gymnastik från 6 år, Parkour från 10 år samt Trampolin från 8 år. Vi har även några sektioner för tävlingsgymnastik; Trupp, Kvinnlig Artistisk gymnastik, Manlig artistisk gymnastik, Rytmisk gymnastik samt Cheer. Vi bedriver även NIU (Nationellt godkänd gymnasium) i Trupp och kvinnlig artistisk gymnastik, detta i samarbete med JGY Jämtlands gymnasium. 

Östersundsgymnasterna är en ideell förening och då krävs förstås delaktighet och föräldrainsatser för att verksamheten ska kunna bedrivas på ett bra sätt. 

Östersundsgymnasternas värdegrund
Med engagerade och utbildade ledare skapar vi en verksamhet som får medlemmen att växa inom gymnastiken och som människa.

Vi står för:

Glädje och gemenskap:       I vår förening har vi roligt tillsammans.

                                          Vi uppmuntrar och stöttar varandra.

Trygghet och utveckling:    Alla ska bli sedda och bekräftade och

                                          utvecklas utifrån sina förutsättningar

                                          i en trygg och säker miljö.

Respekt:                             Vi lyssnar på varandras åsikter och vi

                                          accepterar varandras olikheter.

Gymnastiken ger hälsa, kraft och energi som räcker ända in i vardagen.


Vill du anmäla ditt barn till oss klickar du på fliken "Träna hos oss" Östersundsgymnasterna & Östersundshem förlänger sitt samarbete.
2020-01-17 13:22

Östersundshem & Östersundsgymnasterna fortsätter och utvecklar samarbetet tillsammans. Med Östersundshem har vi en trygg partner som hjälper oss att inkludera fler till idrottsrörelsen och skapar möjlighet till en positiv utveckling för föreningen.

 

Vi är mycket glada över att det fina samarbetet med Östersundsgymnasterna fortsätter! Klubben driver en stor och viktig verksamhet som bidrar till att barn och unga får mer rörelseglädje i vardagen, samtidigt som de lär sig att samverka i grupp och förhålla sig till regler och rutiner. Det är värdefulla kunskaper i vårt samhälle idag, där gör Östersundsgymnasterna en kanoninsats!

Säger Malin Gunnarsson, kommunikationschef, Östersundshem

Vi har en ny sportchef!
2020-01-17 10:14

Nya sportchefens första ord


Jag ser verkligen fram emot utmaningen att bli sportchef för Östersundsgymnasterna. I mina ögon är gymnastik, tillsammans med friidrott, sporternas sport för atleten. När jag tittar på OS och ser världens bästa atleter tävla så är det nästan som att titta på cirkus.  Hur är det möjligt att få kroppen att utföra det som de gör? Och där har vi väl essensen för idrotten; att utmana oss mot det omöjliga! Den tanken går ju att applicera på oss vanliga dödliga också. Alla har vi våra egna utmaningar och våra egna nästa steg, både inom idrotten och inom livet i stort.


Mitt nästa steg och utmaning inom idrottens värld är alltså att bli sportchef för Östersundsgymnasterna. Det ska bli spännande att lära känna en ny idrott inifrån med dess specifika kultur och regelverk. Jag kommer från lagidrotten och basketen specifikt där jag i princip har haft alla roller som går att ha. Jag har coachat (som vi säger inom basketen) allt från treåringar till den högsta eliten inom Sverige, jag har burit stolar till matcher, flyttstädat, dömt matcher, suttit i sekretariat, varit speaker, gjort radio och webb-tv, drivit sportskola, varit fystränare, ansvarat för NIU-verksamheten, sålt Bingolotter och allt som behöver göras för att bidra till att få en förening att fungera. Min senaste anställning har varit på J-H Idrottsförbund/SISU Idrottsutbildarna där jag lärt mig hur svensk idrott ur ett bredare perspektiv är uppbyggt.


I det långsiktiga perspektivet ser jag en enorm potential för föreningen men de tankarna tänker jag hålla för mig själv för ett tag. Min ingång till uppdraget är att lyssna in och lära känna er alla - för det är ju ni som sitter på kunskaperna och erfarenheterna.


Sedan ska vi TILLSAMMANS jobba för att bli en ännu bättre version av oss själva.

Jag ser en idrottsförening som en mötesplats där vi kan ha roligt TILLSAMMANS och att du som individ ska få en möjlighet att utveckla dig själv och hitta ditt eget nästa steg och din nästa utmaning.

 

Vi ses i hallarna!

Dennis Fluur

Gymnastikgrupp för vuxna
2020-01-14 12:27
Ni har väl inte missat att vi har en gymnastikgrupp för alla över 18 år? 

Gruppen tränar på torsdagar 19.30-21 i gymnastikhallen på Östersunds Arena och det finns fortfarande några platser kvar. Gruppen riktar sig både till dig som är nybörjare och dig som är tidigare gymnast.

Kom och träna med oss i vår! Boka din plats HÄR.
Ny uppdaterad policy gällande bilder, hemsida och officiella medier
2020-01-14 09:20
Vi har en ny policy för bilder, hemsida och officiella medier. Den har ersatt två tidigare policys "Bildpolicy" och "Policy för hemsida och sociala medier för Östersundsgymnasterna". Den nya policyn som börjar gälla från och med nu hittar ni HÄR.
Trampolin Nivå 1 och 2
2020-01-08 14:52

Roliga nyheter - i vår kommer vi äntligen ha trampolingrupper i både Nivå 1 och 2 igen! Boka en plats HÄR


Förkunskapskraven för de olika nivåerna hittar ni under träna hos oss – förkunskapskrav.


Varmt välkommen till Östersundsgymnasterna!

Nyheter från våra grupper
Träning, 16/12 08:45 
 
Sponsorer
Länkar