Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till Östersundsgymnasterna!

Östersundsgymnasterna bildades redan 1924 och hette då ”Östersunds Kvinnliga Gymnastikklubb”. Omdöpningen skedde under 1970-talet i samband med att även manliga gymnaster fick vara med och namnet inte var hållbart längre.

 

Östersundsgymnasterna är en breddförening med en del tävlingsverksamhet. 

Vi har många olika  träningsgrupper; Bamsegympa 3-5 år, Barngympa 4-6 år, Gymnastik från 6 år, Parkour från 10 år samt Trampolin från 8 år. 

Vi har även några sektioner för tävlingsgymnastik; Trupp, Kvinnlig Artistisk gymnastik, Manlig artistisk gymnastik, Rytmisk gymnastik samt Cheer. Vi bedriver även NIU (Nationellt godkänd idrottsutbildning) i Trupp och kvinnlig artistisk gymnastik, detta i samarbete med JGY Jämtlands gymnasium. 

 

Östersundsgymnasterna är en ideell förening och då krävs förstås delaktighet och föräldrainsatser för att verksamheten ska kunna bedrivas på ett bra sätt. 

 

Östersundsgymnasterna arbetar för en trygg barn- och ungdomsverksamhet, vi har en utarbetad värdegrund samt ett trygghetsteam för att säkerställa att vi följer vår värdegrund.

Vår värdegrund bygger på FN´s barnkonvention, Riksidrottsförbundets värdegrund samt Svenska gymnastikförbundets värdegrund och uppförandekod. 

 

Vill du anmäla ditt barn till oss läs först under "Träna hos oss" . Där finns information om hur du anmäler ditt barn till vår verksamhet.


Vårterminen 2021
2020-11-27 18:00

Nu börjar höstterminen närma sig sitt slut och planeringen för vårterminen 2021 är i full gång. 


Pandemin pågår fortfarande och vi har mycket att förhålla oss till utifrån detta läge. Vi har några begränsningar att ta hänsyn till, t ex maxantalet i gymnastikhallen, ledare och gymnaster – som är 50 personer. Under våren delar vi även gymnastikhallen med flera andra föreningar och under de timmarna måste vi från Östersundsgymnasterna vara ännu färre. Vi har samlat våra covid-regler i detta dokument som uppdateras kontinuerligt.


Inför vårterminen har vi följande förutsättningar:

  •         Träning i gymnastikhallen för barn/ungdomar födda 2012 och tidigare
  •         Träning i skolor/sporthallar för barn födda 2012, 2013, 2014, 2015 och 2016.
Vi har samlat en del "Frågor och svar" inför vårterminen här. Vi hoppas att du där kan få svar på det mesta! Läs igenom informationen innan du anmäler till vårens grupper. Information om vårens avgifter hittar du här.

Viktiga datum
10/12 - vi börjar visa vilka grupper och tider som finns under våren under bokning
16/12 - 9.00 öppnar vi bokningen för alla som tränade hos oss under höstterminen 2020
28/12 - 9.00 öppnar vi bokningen av de platser som finns kvar för alla som vill boka

Målet med den planering vi arbetar med nu är att ge så många som möjligt chansen att träna gymnastik med oss på ett säkert sätt trots pandemin som pågår.
Covid-läge - uppdatering 24/11
2020-11-24 08:02
Vi försöker hålla våra träningar igång för barn- och ungdomar så länge vi får men det kräver att alla - ledare, gymnaster och föräldrar - tar sitt ansvar.

Vi har uppdaterat våra regler gällande covid utifrån de nya rekommendationer som kommit den senaste veckan. Vi har bestämt att dessa regler ska gälla åtminstone över jullovet även om läget skulle förbättras.  

Läs detta dokument så du är säker på vad som gäller, nedan hittar du en kort sammanfattning:

  • Passning är inte längre tillåten och ledarna behöver därför planera sin träningar utifrån detta nya läge
  • Föräldrar ska lämna och hämta sina barn utanför hallar och arenor
  • Vi fortsätter att tvätta händerna innan träning
  • Vi fortsätter att hålla avstånd på våra träningar
  • Har du symptom, bekräftad smitta i familjen eller är avstängd från skola/arbete pgr av smittspridning ska du inte delta i vår verksamhet
Förutom detta ska vi också hålla oss till Svenska Gymnastikförbundets rekommendationer om gruppstorlek. Vi anpassar därför de grupper där vi har gymnaster födda 2004 och tidigare. Ingen enskild grupp får nu ha fler än 8 personer födda 2004 och tidigare på plats, gymnaster och ledare sammanräknade. Om du/din grupp påverkas kommer du att få information direkt från din ledare.

Då vi bedriver den största delen av vår verksamhet på ideell basis så innebär det att vi kan komma att behöva ställa in träningar om våra ledare är sjuka. I dagsläget är det svårare att hitta ersättare helt enkelt.

Om du som förälder/gymnast har frågor vänder du dig till gruppens ledare. Om du som ledare har frågor vänder du dig till din sektionsledare.

Tillsammans hjälps vi åt att minska smittspridningen och samtidigt hålla igång den viktiga fysiska träningen för våra barn och ungdomar.
Covid - nytt läge
2020-11-17 07:42
Under gårdagskvällen fick vi många frågor kring hur de nya riktlinjerna kommer att påverka vår verksamhet och om vi kan fortsätta träna. Vi vet ännu inte.

Vi avvaktar med att agera tills vi har fått tydliga direktiv från Regering, FoHm, Östersunds kommun och Svenska gymnastikförbundet vad som kommer att gälla för just vår verksamhet. Vi håller er informerade via hemsidan så snart vi har nya besked att ge.

Tills dess fortsätter vi att bedriva verksamheten men ber förstås alla att vara extra noga att följa våra riktlinjer
Inställda träningar
2020-11-14 15:35
Under pandemin kan det hända att vi behöver ställa in vissa träningar med kort varsel. I första hand försöker vi förstås hitta en ersättare men då de allra flesta ledare är ideella är det ibland svårt.

Om en grupps träning blir inställd så får ni ett mail alternativt ett sms. Det är därför viktigt att ni uppdaterar era kontaktuppgifter i vårt system och det gör ni själva med hjälp av denna lathund.

Det kan ibland bli så att samma ledare har flera grupper och att vi hittar en ersättare för en av grupperna men inte de andra. 

Skulle läget förändras och vi tvingas ställa in större delar av verksamheten så meddelas detta via vår hemsida och även då får ni mail. 
Covidläget 13/11 - uppdatering
2020-11-13 19:19
Under rådande fas av Covid-19 pandemin utfärdas hela tiden nya lokala riktlinjer. Det är så gott som omöjligt att hinna uppdatera vår information i takt med att skolor, program och klasser får hemundervisning och uppmanas avhålla sig från sociala sammanhang och kontakter. Vi har därför fr o m nu till annat meddelas, i tillägg till våra riktlinjer gällande Covid, följande generella regel:

En gymnast eller ledare som på grund av smittspridning får distansundervisning ska inte delta i någon av Östersundsgymnasterna arrangerad aktivitet. För träning under helgen gäller samma regel som nästkommande måndag, dvs om du på fredag får besked om att distansundervisning ska ske from måndag ska du ej delta i föreningens aktiviteter under helgen.

Du hittar våra riktlinjer här, uppdatera dig och hjälp till att minska smittspridningen så att vi kan hålla träningarna igång!
Nyheter från våra grupper
RG, 09/11 21:30 
RG, 11/10 08:52 
 
Sponsorer
Länkar