Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till Östersundsgymnasterna!
Östersundsgymnasterna bildades redan 1924 och hette då ”Östersunds Kvinnliga Gymnastikklubb”. Omdöpningen skedde under 1970-talet i samband med att även manliga gymnaster fick vara med och namnet inte var hållbart längre.

Östersundsgymnasterna är en breddförening med en del tävlingsverksamhet. Vi har många olika  träningsgrupper; Bamsegympa 3-5 år, Barngympa 4-6 år, Gymnastik från 6 år, Parkour från 10 år samt Trampolin från 8 år. Vi har även några sektioner för tävlingsgymnastik; Trupp, Kvinnlig Artistisk gymnastik, Manlig artistisk gymnastik, Rytmisk gymnastik samt Cheer. Vi bedriver även NIU (Nationellt godkänd gymnasium) i Trupp och kvinnlig artistisk gymnastik, detta i samarbete med JGY Jämtlands gymnasium. 

Östersundsgymnasterna är en ideell förening och då krävs förstås delaktighet och föräldrainsatser för att verksamheten ska kunna bedrivas på ett bra sätt. 

Östersundsgymnasternas värdegrund
Med engagerade och utbildade ledare skapar vi en verksamhet som får medlemmen att växa inom gymnastiken och som människa.

Vi står för:

Glädje och gemenskap:       I vår förening har vi roligt tillsammans.

                                          Vi uppmuntrar och stöttar varandra.

Trygghet och utveckling:    Alla ska bli sedda och bekräftade och

                                          utvecklas utifrån sina förutsättningar

                                          i en trygg och säker miljö.

Respekt:                             Vi lyssnar på varandras åsikter och vi

                                          accepterar varandras olikheter.

Gymnastiken ger hälsa, kraft och energi som räcker ända in i vardagen.


Vill du anmäla ditt barn till oss klickar du på fliken "Träna hos oss" Ansök om sommarjobb på vår sommarskola!
2020-02-21 15:01

Vill du ha ett roligt sommarjobb?

Du kan få jobba med oss på Sommarskolan som gruppledare. Som gruppledare ska du främst vara ett stöd för barnen i din grupp och följa med gruppen runt på alla passen men även bidra till att aktiviteterna blir så bra och roliga som möjligt. Sommarskolan leds av erfarna ledare som ansvarar för planering och genomförande av verksamheten.

Du som går i 1:an och 2:an på gymnasiet kan söka ferie­praktik. Du som går i årskurs 8 och 9 på grundskolan kan också söka men erbjuds enbart feriepraktik om det finns plats. De äldre grupp­erna är prioriterade.

Du kan söka feriepraktik under veckorna 8‑10, alltså mellan den 17 februari och den 8 mars 2020.

Ansökan hittar ni på Östersund kommuns hemsida

Östersundsgymnasternas Sommarskola hålls under Period 1: 15 juni ‑3 juli

Ser inte det här kul ut? Då är det bara att anmäla dig!

Den nya kanslisten
2020-02-19 11:40

Hej allihopa!


Josefin Nilsson heter jag och är den nya kanslisten här hos östersundsgymnasterna. Jag har varit aktiv i föreningen sedan jag var 7 år och under de senaste åren har det varit som tränare i truppsektionen. Det ska bli superspännande att arbeta med föreningen från den här vinkeln och jag är säker på att jag och Dennis kommer att bli ett bra team.


Elin, den tidigare kanslisten, slutade redan för 2 veckor sedan och det innebär att det är väldigt mycket mejl och frågor som jag för det första ska lära mig svaren på. Jag ska göra allt jag kan för att ni ska få svar så snart som möjligt. 


Komma i kontakt med mig:

Mejl - kansliet@ostersundsgymnasterna.se

Telefon - 070-3030371, telefontid är måndag-torsdag kl. 13-15 Om vi inte har möjlighet att svara kan du skicka ett sms eller mail så ringer vi upp så snart vi kan.


Hälsningar Josefin Nilsson

Kanslist och tränare 

Östersundsgymnasterna


Här är den nya styrelsen som valdes på årsmötet
2020-02-17 13:19

Vi tackar alla som deltog på årsmötet med åsikter, tankar och glada miner! Vi är glada över att kunna presentera en ny styrelse för 2020!

Vi ser fram emot att jobba med Helena Bjuhr (suppleant) Evert Boye, Göran Svensk, Tina Lundmark, Mats Mårtensson (ordförande), Johan Bexelius samt Priscilla Sundvall.Saknas på bilden gör Iva Jansson och Bettina Herm (suppleant).

Östersundsgymnasterna & Östersundshem förlänger sitt samarbete.
2020-01-17 13:22

Östersundshem & Östersundsgymnasterna fortsätter och utvecklar samarbetet tillsammans. Med Östersundshem har vi en trygg partner som hjälper oss att inkludera fler till idrottsrörelsen och skapar möjlighet till en positiv utveckling för föreningen.

 

Vi är mycket glada över att det fina samarbetet med Östersundsgymnasterna fortsätter! Klubben driver en stor och viktig verksamhet som bidrar till att barn och unga får mer rörelseglädje i vardagen, samtidigt som de lär sig att samverka i grupp och förhålla sig till regler och rutiner. Det är värdefulla kunskaper i vårt samhälle idag, där gör Östersundsgymnasterna en kanoninsats!

Säger Malin Gunnarsson, kommunikationschef, Östersundshem

Vi har en ny sportchef!
2020-01-17 10:14

Nya sportchefens första ord


Jag ser verkligen fram emot utmaningen att bli sportchef för Östersundsgymnasterna. I mina ögon är gymnastik, tillsammans med friidrott, sporternas sport för atleten. När jag tittar på OS och ser världens bästa atleter tävla så är det nästan som att titta på cirkus.  Hur är det möjligt att få kroppen att utföra det som de gör? Och där har vi väl essensen för idrotten; att utmana oss mot det omöjliga! Den tanken går ju att applicera på oss vanliga dödliga också. Alla har vi våra egna utmaningar och våra egna nästa steg, både inom idrotten och inom livet i stort.


Mitt nästa steg och utmaning inom idrottens värld är alltså att bli sportchef för Östersundsgymnasterna. Det ska bli spännande att lära känna en ny idrott inifrån med dess specifika kultur och regelverk. Jag kommer från lagidrotten och basketen specifikt där jag i princip har haft alla roller som går att ha. Jag har coachat (som vi säger inom basketen) allt från treåringar till den högsta eliten inom Sverige, jag har burit stolar till matcher, flyttstädat, dömt matcher, suttit i sekretariat, varit speaker, gjort radio och webb-tv, drivit sportskola, varit fystränare, ansvarat för NIU-verksamheten, sålt Bingolotter och allt som behöver göras för att bidra till att få en förening att fungera. Min senaste anställning har varit på J-H Idrottsförbund/SISU Idrottsutbildarna där jag lärt mig hur svensk idrott ur ett bredare perspektiv är uppbyggt.


I det långsiktiga perspektivet ser jag en enorm potential för föreningen men de tankarna tänker jag hålla för mig själv för ett tag. Min ingång till uppdraget är att lyssna in och lära känna er alla - för det är ju ni som sitter på kunskaperna och erfarenheterna.


Sedan ska vi TILLSAMMANS jobba för att bli en ännu bättre version av oss själva.

Jag ser en idrottsförening som en mötesplats där vi kan ha roligt TILLSAMMANS och att du som individ ska få en möjlighet att utveckla dig själv och hitta ditt eget nästa steg och din nästa utmaning.

 

Vi ses i hallarna!

Dennis Fluur

Nyheter från våra grupper
RG, 21/02 09:28 
Träning, 20/02 13:13 
Barn, 20/02 13:10 
RG, 18/02 10:55 
RG, 09/02 20:06 
RG, 31/01 21:13 
 
Sponsorer
Länkar