Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till Östersundsgymnasterna!
Östersundsgymnasterna bildades redan 1924 och hette då ”Östersunds Kvinnliga Gymnastikklubb”. Omdöpningen skedde under 1970-talet i samband med att även manliga gymnaster fick vara med och namnet inte var hållbart längre.

Östersundsgymnasterna är en breddförening med en del tävlingsverksamhet. Vi har många olika  träningsgrupper; Bamsegympa 3-5 år, Barngympa 4-6 år, Gymnastik från 6 år, Parkour från 10 år samt Trampolin från 8 år. Vi har även några sektioner för tävlingsgymnastik; Trupp, Kvinnlig Artistisk gymnastik, Manlig artistisk gymnastik, Rytmisk gymnastik samt Cheer.

Östersundsgymnasterna är en ideell förening och då krävs förstås delaktighet och föräldrainsatser för att verksamheten ska kunna bedrivas på ett bra sätt. 

Östersundsgymnasternas värdegrund
Med engagerade och utbildade ledare skapar vi en verksamhet som får medlemmen att växa inom gymnastiken och som människa.

Vi står för:

Glädje och gemenskap:       I vår förening har vi roligt tillsammans.

                                          Vi uppmuntrar och stöttar varandra.

Trygghet och utveckling:    Alla ska bli sedda och bekräftade och

                                          utvecklas utifrån sina förutsättningar

                                          i en trygg och säker miljö.

Respekt:                             Vi lyssnar på varandras åsikter och vi

                                          accepterar varandras olikheter.

Gymnastiken ger hälsa, kraft och energi som räcker ända in i vardagen.


Vill du anmäla ditt barn till oss klickar du på fliken "Träna hos oss" Kansliet sommarstängt v.29-32
2019-06-12 12:47
Det börjar närma sig sommar och under v.29-32 kommer kansliet vara stängt. Vi laddar för en hösttermin fylld av gymnastik!
Uppvisning av Cheerleading på Jamtlis nationaldagsfirande
2019-06-10 09:25
Under nationaldagsfirandet på Jamtli deltog Östersundsgymnasternas Cheerleaders och visade upp sig på scenen! Gruppen som var med på uppvisningen var en blandning av Cheerleaders från både vår förberedande grupp och från vår tävlingsgrupp Titanium.
NIU-fadder
2019-06-05 14:50
Ta chansen att bli NIU-fadder!

Östersundsgymnasterna utökar hösten 2019 sin verksamhet inom nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU). Vårt mål är att rekrytera Sveriges bästa ungdomsgymnaster och skapa Sveriges bästa NIU-gymnasium.

Östersundsgymnasterna vill gärna erbjuda alla som söker sig till vår NIU-utbildning fadderfamiljer. Tanken är att ungdomarna och deras familjer ska känna trygghet och stöd i vad som väntar när de flyttar till en ny stad som ung och elitsatsande idrottare.

Kan ni se er själva som NIU-faddrar? Ni får möjligheten att lotsa en elitsatsande ungdom genom en viktig del i livet. Det kan vara allt från hemkörning av en bäddsoffa från möbelaffären eller kanske bara en kaffe på stan?

Målet och viljan ska vara att ni som familj hjälper till att bygga ”varumärket” Östersundsgymnasterna som Sveriges mest omtänksamma gymnastikförening.

Visst låter det som något du skulle kunna göra? 

Kontakta vår förening!
Platssläpp till barn- och träningsgrupper
2019-06-03 10:16
Se till att boka en plats i någon av våra barn- och träningsgrupper till hösten! Vi kommer att släppa platser till de med försprång Tisdag 13 augusti 09.00 och för alla Måndag 19 augusti 09.00. Försprång har barn som tränat hos oss under VT19 och barnen som gått årets Sommarskola. 

Höstterminen kommer i år att pågå vecka 37-47. Mer info om dessa grupper hittar ni under Barn, Träning eller Träna hos oss här på hemsidan.

Varm välkomna till höstterminen 2019!
Sista chansen Sommarskolan 2019
2019-05-27 12:52
Nu är det bara några få platser kvar till årets Sommarskola på Östersunds Arena! Sommarskolan vänder sig till barn som är 8-12år och främst till barn som inte tidigare tränat gymnastik eller barn som går i en nybörjargrupp eller liknande. Det går inte att välja enbart en specifik gren utan syftet är att barnen får prova så många olika saker som möjligt.

 

Alla barn har en träningsförsäkring, för att kunna prova på så många övningar som möjligt. Försäkringen kostar 150 kr och är obligatorisk. Medlemsavgiften kostar 100 kr. Om du redan är medlem och har betalt medlemsavgift och försäkring så betalar du enbart lägeravgiften vid anmälan. Medlemsavgift och försäkring betalas endast en gång även om du deltar på fler läger.

 

Läger 2: V 25 13.00 – 16.00      Måndag – Torsdag (350 kr)

Läger 4: V 26 13.00 – 16.00      Måndag – Fredag  (450 kr)

 

Antalet platser är begränsat. Anmälan är bindande. Vid frågor kontakta kansliet på kanslist.ogy@gmail.com

Se till att anmäla ditt barn till Sommarskolan innan platserna tar slut!
Nyheter från våra grupper
NIU, 05/06 14:52 
RG, 17/05 09:53 
Ma AG, 09/05 10:31 
RG, 28/04 10:43 
 
Sponsorer