Välkommen till Östersundsgymnasterna!
Östersundsgymnasterna bildades redan 1924 och hette då ”Östersunds Kvinnliga Gymnastikklubb”. Omdöpningen skedde under 1970-talet i samband med att även manliga gymnaster fick vara med och namnet inte var hållbart längre.

Östersundsgymnasterna är en breddförening med en del tävlingsverksamhet. Vi har många olika  träningsgrupper; Bamsegympa 3-5 år, Barngympa 4-6 år, Gymnastik från 6 år, Parkour från 10 år samt Trampolin från 8 år. Vi har även några sektioner för tävlingsgymnastik; Trupp, Kvinnlig Artistisk gymnastik, Manlig artistisk gymnastik, Rytmisk gymnastik samt Cheer.

Östersundsgymnasterna är en ideell förening och då krävs förstås delaktighet och föräldrainsatser för att verksamheten ska kunna bedrivas på ett bra sätt. 

Östersundsgymnasternas värdegrund
Med engagerade och utbildade ledare skapar vi en verksamhet som får medlemmen att växa inom gymnastiken och som människa.

Vi står för:

Glädje och gemenskap:       I vår förening har vi roligt tillsammans.

                                          Vi uppmuntrar och stöttar varandra.

Trygghet och utveckling:    Alla ska bli sedda och bekräftade och

                                          utvecklas utifrån sina förutsättningar

                                          i en trygg och säker miljö.

Respekt:                             Vi lyssnar på varandras åsikter och vi

                                          accepterar varandras olikheter.

Gymnastiken ger hälsa, kraft och energi som räcker ända in i vardagen.


Vill du anmäla ditt barn till oss klickar du på fliken "Träna hos oss" Öppning av Gymnastikhallen
2018-03-16 13:12
Glada nyheter, någon gång under nästa vecka kommer Gymnastikhallen på Arenan att öppna igen! Kommunen kommer att göra en tillfällig lösning och stadga upp balken för att senare i sommar byta ut den helt. Detta gör att vi kan träna som vanligt terminen ut. Vilken dag hallen öppnar vet vi ej då arbetet pågår för fullt. Men ni kommer att få mer information från huvudledaren i respektive gymnastik grupp. 

Trevlig helg! 

Gymnastikhallen avstängd
2018-03-08 18:02
Gymnastikhallen på Östersunds Arena är för tillfället avstängd på grund av säkerhetsrisk, mer information om detta finns här. Hallen kommer att vara helt avstängd under vecka 10 och 11. Därmed kommer ingen träningsverksamhet att bedrivas i gymnastikhallen under avstängningen. 
Vi söker anställd tränare
2018-02-28 18:24

Brinner du för att arbeta med barn- och ungdomar inom gymnastiken. Vill du vara med och utveckla barn- och träningsverksamheten i vår förening.

 

Vi söker nu en tränare inom vår Träningssektion - ca 50%

 

Östersundsgymnasterna är en gymnastikförening som har funnits sedan 1927. Idag har vi ca 800 medlemmar och närmare 100 ideella ledare. Vi bedriver merparten av vår verksamhet på Östersunds Arena men vår barnverksamhet ligger till stor del ute på skolor och sporthallar i olika bostadsområden i Östersunds kommun. Föreningen har idag tre anställda; en sportchef, tränare och en kanslist. Vårt kontor ligger i Östersunds Arena.

 

Vi söker en ledare som vill arbeta med att leda och ansvara för våra fortsättningsgrupper i gymnastik. Du kommer ingå i vårt team som idag består av en sportchef, en kanslist och en tränare. Tjänsten innebär främst planering och genomförande av gymnastikträning i olika nivåer. Arbetet som anställd ledare innebär också ansvar för olika, årligen återkommande, event och arrangemang. Du ska ha utbildning via Svenska Gymnastikförbundet som är relevant för arbetet. Arbetet bedrivs främst på eftermiddag-/ kvällstid i gymnastikhallen i Östersunds Arena. Möjlighet finns att utforma tjänsten utifrån den sökandes kompetens. Tillträde enligt överenskommelse under hösten 2018.

 

Vill du veta mer om tjänsten kan du kontakta vår sportchef Petra Åsell, 072-339 20 21 sportchefogy@gmail.com eller vår ordförande Bettina Herm, ordforande@ostersundsgymnasterna.se

Skicka din ansökan samt CV till: ordforande@ostersundsgymnasterna.se senast den 1/4 2018.

Kallelse Årsmöte
2018-02-26 18:24
Välkomna till årsmöte den 13 mars 19.00 i Teorisalen på Östersunds Arena.

Läs dagordningen här

Läs verksamhetsberättelse här

Läs motion här

Läs svar motion här 

RG Läger
2018-02-26 08:41
I helgen har det varit läger i Rytmisk gymnastik! Många deltagare, vilket är superkul! Sektionen RG har aldrig tidigare haft så många gymnaster som de har idag. Mycket tack vare engagerade och duktiga ledare i sektionen. 

Nyheter från våra grupper
Trupp, 08/03 18:26 
Ma AG, 08/03 18:22 
Kv AG, 08/03 18:20 
Cheerleading, 08/03 18:13 
 
Sponsorer