Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till Östersundsgymnasterna!

Östersundsgymnasterna bildades redan 1924 och hette då ”Östersunds Kvinnliga Gymnastikklubb”. Omdöpningen skedde under 1970-talet i samband med att även manliga gymnaster fick vara med och namnet inte var hållbart längre.

 

Östersundsgymnasterna är en breddförening med en del tävlingsverksamhet. 

Vi har många olika  träningsgrupper; Bamsegympa 3-5 år, Barngympa 4-6 år, Gymnastik från 6 år, Parkour från 10 år samt Trampolin från 8 år. 

Vi har även några sektioner för tävlingsgymnastik; Trupp, Kvinnlig Artistisk gymnastik, Manlig artistisk gymnastik, Rytmisk gymnastik samt Cheer. Vi bedriver även NIU (Nationellt godkänd idrottsutbildning) i Trupp och kvinnlig artistisk gymnastik, detta i samarbete med JGY Jämtlands gymnasium. 

 

Östersundsgymnasterna är en ideell förening och då krävs förstås delaktighet och föräldrainsatser för att verksamheten ska kunna bedrivas på ett bra sätt. 

 

Östersundsgymnasterna arbetar för en trygg barn- och ungdomsverksamhet, vi har en utarbetad värdegrund samt ett trygghetsteam för att säkerställa att vi följer vår värdegrund.

Vår värdegrund bygger på FN´s barnkonvention, Riksidrottsförbundets värdegrund samt Svenska gymnastikförbundets värdegrund och uppförandekod. 

 

Vill du anmäla ditt barn till oss läs först under "Träna hos oss" . Där finns information om hur du anmäler ditt barn till vår verksamhet.


Nu lanseras Östersundsgymnasternas Kompisfond.
2020-10-28 13:14

Vi vet att det finns de som måste avstå att träna gymnastik på grund av ekonomiska skäl. Utifrån det startar vi Kompisfonden. Syftet med fonden är att kunna erbjuda möjlighet att ekonomiskt stödja medlemmar i föreningen för att dessa ska kunna dela gemenskapen i gymnastiken oavsett ekonomisk situation. 

 

För mer information och svar på frågor som vad och hur du söker, titta in på Kompisfonden

Uppdatering av covid-läget
2020-10-28 08:38
Pandemin pågår fortfarande och det är högst angeläget att alla i föreningen fortsätter att följa de rekommendationer som finns. Smittspridningen är relativt hög i vår region och vi ser att andra regioner nu börjar stänga ner verksamheter och strama åt lokala föreskrifter och där vill vi inte hamna. Några saker vi vill påminna om:

  • enbart ledare och gymnaster som varit helt symptomfria i två dygn ska komma till våra träningar
  • föräldrar hämtar och lämnar utomhus
  • ledare har rätt att skicka hem gymnaster som uppvisar symptom eller som inte följer våra regler
  • vi börjar alla pass med att tvätta händerna
  • ledarna organiserar passen för att undvika närkontakt, passning är tillåten men ska om möjligt undvikas

Vi får fortfarande bara vara 50 personer i gymnastikhallen i Östersund Arena samtidigt. Vi planerar även vårterminen på detta sätt i första läget. Skulle restriktioner lätta kan vi under våren släppa in fler gymnaster och utöka träningstider.

Vi har möjlighet att arrangera tävlingar men 50 personersregeln gäller även då, vi har inte fått någon information om att Östersunds kommun lättar på detta ännu. Det är styrelsen som under pandemin beslutar om tävlingar kan genomföras. Ansvarig ledare ska också lämna in en riskbedömning i god tid till kommunen för att få arrangera tävlingar.

Vi närmar oss jul och terminsavslut. I vanliga fall brukar vi arrangera uppvisningar, fika och bjuda in föräldrar på ett eller annat sätt. Det är inte lämpligt denna termin. Ett tips är att under någon av de sista träningarna på terminen filma gruppen. Föräldrarna kan då få ta del av vad gymnasterna lärt sig via film.

Har du som förälder frågor, vänd dig i första hand till gruppens ledare. Om du som ledare har frågor, vänd dig till din sektionsledare eller vår sportchef!

Vi hoppas att vi tillsammans kan se till att så många som möjligt håller sig friska och att vi kan fortsätta bedriva vår verksamhet så att alla barn- och ungdomar får möjlighet att träna!
ÖGYs Elin tävlade sitt första SM i helgen
2020-10-14 18:00
Kristina, Alice och Elin
I helgen gick äntligen Svenska Mästerskapen i kvinnlig artistisk gymnastik av stapeln i Västerås. Östersundsgymnasternas egen Elin Blomdahl tävlade sitt första SM och gjorde en fantastisk insats. Elin placerade sig på en 19:e plats i mångkampen. Hennes bästa redskap blev hopp där hon fick den höga poängen 11,900! Eftersom det är publikbegränsingar på grund av rådande pandemi så genomfördes helgens tävlingar utan åskådare, men tävlingarna streamades så hemma i Östersund satt alla klubbkompisar och tränare och hejade för fullt framför TVn.
Med på SM var även Elins klasskompisar från idrottsgymnasiet (NIU) Alice Zakrisson (Sundsvallsgymnasterna Jaktfalken GK) och Kristina Åhlin (All Star Gymnastics GF). I mångkampen placerade sig Kristina på 9:e plats och Alice på 15:e plats. Alice och Kristina tog sig även till grenfinal i hopp och fristående respektive hopp och barr. Tjejerna placerade sig som delad trea i hoppfinalen, Alice knep även bronset i fristående och Kristina kom på en niondeplats i barrfinalen.
Jättefina prestationer av alla tre! Stort grattis tjejer till fina resultat.
Psst! I måndags intervjuades Elin av P4 Jämtland, via denna länk kan ni lyssna på inslaget.
Nya medlemsappen
2020-10-01 12:20

Hej!

Du har väl inte missat att SportAdmin har släppt sin MedlemsApp?

I MedlemsAppen kan du som medlem få full koll på föreningsvardagen och innehåller bland annat:
- Nyheter (få alla nyheter från alla kopplade personer i ett flöde)
- Kallelser
- Kalender
- Kontakter
- Utskick


Mer information hittar du på detta dokument.

Gå in och ladda ner den idag!

Appstore (iOS): https://itunes.apple.com/se/app/sportadmin-medlemsapp/id1225556243

Google Play (Android): https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sportadmin.medlemsapp

Om ni har några frågor eller funderingar når ni SportAdmin på info@sportadmin.se

Nyheter från våra grupper
NIU, 20/10 23:43 
RG, 11/10 08:52 
 
Sponsorer
Länkar