Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till Östersundsgymnasterna!
Östersundsgymnasterna bildades redan 1924 och hette då ”Östersunds Kvinnliga Gymnastikklubb”. Omdöpningen skedde under 1970-talet i samband med att även manliga gymnaster fick vara med och namnet inte var hållbart längre.

Östersundsgymnasterna är en breddförening med en del tävlingsverksamhet. Vi har många olika  träningsgrupper; Bamsegympa 3-5 år, Barngympa 4-6 år, Gymnastik från 6 år, Parkour från 10 år samt Trampolin från 8 år. Vi har även några sektioner för tävlingsgymnastik; Trupp, Kvinnlig Artistisk gymnastik, Manlig artistisk gymnastik, Rytmisk gymnastik samt Cheer. Vi bedriver även NIU (Nationellt godkänd gymnasium) i Trupp och kvinnlig artistisk gymnastik, detta i samarbete med JGY Jämtlands gymnasium. 

Östersundsgymnasterna är en ideell förening och då krävs förstås delaktighet och föräldrainsatser för att verksamheten ska kunna bedrivas på ett bra sätt. 

Östersundsgymnasternas värdegrund
Med engagerade och utbildade ledare skapar vi en verksamhet som får medlemmen att växa inom gymnastiken och som människa.

Vi står för:

Glädje och gemenskap:       I vår förening har vi roligt tillsammans.

                                          Vi uppmuntrar och stöttar varandra.

Trygghet och utveckling:    Alla ska bli sedda och bekräftade och

                                          utvecklas utifrån sina förutsättningar

                                          i en trygg och säker miljö.

Respekt:                             Vi lyssnar på varandras åsikter och vi

                                          accepterar varandras olikheter.

Gymnastiken ger hälsa, kraft och energi som räcker ända in i vardagen.


Vill du anmäla ditt barn till oss klickar du på fliken "Träna hos oss" Vill du leda en gymnastikförening i stark positiv utveckling?
2019-12-06 22:58

Östersundsgymnasterna söker en sportchef med ett övergripande verksamhetsansvar.

Du är kittet som håller föreningen samman samtidigt som du är vårt ansikte utåt.

Du ansvarar för en långsiktigt positiv utveckling av föreningens organisation och samtliga verksamheter.

 

Vi söker en handlingskraftig, kreativ och målmedveten ledare som vill driva och utveckla verksamheten i positiv

riktning. Du har gedigen ledarerfarenhet och det är meriterande med erfarenhet från personal- och budgetansvar.

Vi ser även att du har erfarenhet av och ett stort intresse för gymnastik.

Rollen är deltid men det går utmärkt att kombinera med ett tränarjobb eller med andra administrativa uppgifter.

 

Låter det intressant? Läs mer HÄR!

VI VILL BLI FLER!
2019-12-06 21:13

Hej på er alla gymnaster, medlemmar, föräldrar och supportrar!


I snart 2 år har jag haft förmånen att få vara en del av Östersundsgymnasterna och dess styrelse. Det har varit kul, lärorikt och spännande att få vara med att utveckla och driva föreningen men även utmanade i positiv bemärkelse med alla de möjligheter som vi skapar tillsammans varje dag. Jag vill tacka alla gymnaster, tränare och vårt kansli som med sitt engagemang fått mig att känna mig inkluderad och en del av något stort. Ni har lärt mig massor!


Med det förtroende ni gett mig får jag energi och viljan att ge något tillbaka till alla barn och ungdomar i vår förening.


I en förening med över 900 aktiva krävs det framförallt ett driv och en ideell insats utöver det vanliga av oss alla ledare. Jag själv har fått uppleva många härliga ögonblick inom idrotten och det är tack vare de ledare som en gång ställde upp för mig och mina kamrater.


Östersundsgymnasternas verksamhet är en viktig del för vårt Östersund. Vi har ett ansvar att forma en del av morgondagens medmänniskor med vår vision, föreningsidé och värdegrund.


För att förtsätta utvecklas behöver vi bli fler i vår förening och då även i föreningens styrelse. Diversitet är något som driver oss framåt och just därför är det kanske just din kompetens och kreativitet som hjälper oss att ta nästa steg?


Jag uppmanar därför dig som har viljan att vara med och påverka vår framtid att ta kontakt med oss i styrelsen, valberedningen eller kansliet och gör din röst hörd, vi behöver dig!


Med de orden önskar jag er alla en God Jul och Ett gott nytt 2020.


Med vänlig hälsning,

Christian Stjärnered

V. Ordförande Östersundsgymnasterna

KvAG tävling i Birsta
2019-12-05 08:35
Härliga bilder från helgens tävling i Brista! För några gymnaster var detta sista tävlingen innan julledigheten medans några åker till Timrå i helgen för ytterligare en tävling. 
Gympapåse och mössa
2019-12-04 14:17
Är någon intresserad av att köpa gympapåse eller mössa i julklapp så har vi endast ett fåtal kvar på kansliet. Kontakta oss HÄR för att köpa. 
Platssläpp för barn- och träningsgrupper
2019-12-03 13:52


Se till att boka en plats i någon av våra barn- och träningsgrupper till våren! Vi kommer att släppa platser Måndag den 16 december 9.00. Ni gymnaster som redan går hos oss kommer att få frågan om att fortsätta via mail, så ni behöver inte anmäla er på nytt. 


Vårterminen pågår under 14 tillfällen med start vecka 3 för våra träningsgrupper och 10 tillfällen med start vecka 4 för barngrupper upp till 8 år. Grupperna tränar inte på sportlov och påsklov.

Mer info om dessa grupper hittar ni under Barn, Träning eller Träna hos oss här på hemsidan.

Varm välkomna till vårterminen 2020! 

Nyheter från våra grupper
Kv AG, 05/12 08:39 
RG, 01/11 13:27 
 
Sponsorer
Länkar