Välkommen till Östersundsgymnasterna!
Östersundsgymnasterna bildades redan 1924 och hette då ”Östersunds Kvinnliga Gymnastikklubb”. Omdöpningen skedde under 1970-talet i samband med att även manliga gymnaster fick vara med och namnet inte var hållbart längre.

Östersundsgymnasterna är en breddförening med en del tävlingsverksamhet. Vi har många olika  träningsgrupper; Bamsegympa 3-5 år, Barngympa 4-6 år, Gymnastik från 6 år, Parkour från 10 år samt Trampolin från 8 år. Vi har även några sektioner för tävlingsgymnastik; Trupp, Kvinnlig Artistisk gymnastik, Manlig artistisk gymnastik, Rytmisk gymnastik samt Cheer.

Östersundsgymnasterna är en ideell förening och då krävs förstås delaktighet och föräldrainsatser för att verksamheten ska kunna bedrivas på ett bra sätt. 

Östersundsgymnasternas värdegrund
Med engagerade och utbildade ledare skapar vi en verksamhet som får medlemmen att växa inom gymnastiken och som människa.

Vi står för:

Glädje och gemenskap:       I vår förening har vi roligt tillsammans.

                                          Vi uppmuntrar och stöttar varandra.

Trygghet och utveckling:    Alla ska bli sedda och bekräftade och

                                          utvecklas utifrån sina förutsättningar

                                          i en trygg och säker miljö.

Respekt:                             Vi lyssnar på varandras åsikter och vi

                                          accepterar varandras olikheter.

Gymnastiken ger hälsa, kraft och energi som räcker ända in i vardagen.


Vill du anmäla ditt barn till oss klickar du på fliken "Träna hos oss" Vilken gymnastikhelg!
2018-05-22 09:56
Under denna helg har arenan varit full med gymnaster! I helgen arrangerades föreningens största tävling Truppcupen med ca 350 gymnaster på plats. Alla våra fem trupplag från föreningen ställde upp i tävlingen och alla lag gick hem med medalj! De tog även hem 5 grensegrar tillsammans. Helgen avslutades med Klubbtävling i Manlig AG och Kvinnlig AG. 
Information om integritetspolicyn
2018-05-14 09:47

Hej.

 

Inom idrottsrörelsen behandlar vi en stor mängd personuppgifter. De används bland annat till att hålla ordning i medlemsregister, fördela ekonomiska stöd eller arrangera tävlingar.

 

Det finns särskilda regler för hur personuppgifter ska hanteras på ett tryggt och säkert sätt. Den 25 maj 2018 kommer personuppgiftslagen ersättas av den nya dataskyddsförordningen (GDPR), vilket gör att kraven förändras något. Med anledning av dessa förändringar har vi kompletterat medlemsvillkoren med en integritetspolicy. Den beskriver mer utförligt hur och varför vi sparar dina personuppgifter samt vilka rättigheter du har. Vill du läsa mer om integritetspolicyn så hittar du den här

 

Mvh Östersundsgymnasterna

Uppvisning Östersundsgymnasterna 2018
2018-05-02 10:15
Lite härligt bilder från våran fantastiska uppvisningsdag 28 April! Alla sektioner medverkade och nästan 1000 åskådare kom för att titta. Lyckad dag!!  
Östersundsgymnasterna bjuder in till sommarskola i gymnastik!
2018-04-13 10:19

Vi bjuder in till sommarskola i gymnastik vecka 25 och 26. Alla passen kommer att hållas i gymnastikhallen i Östersunds Arena. På vår sommarskola får du pröva flera olika grenar och redskap inom gymnastiken. Det går inte att välja enbart en specifik gren utan syftet är att barnen får prova så många olika saker som möjligt.

 

Sommarskolan vänder sig enbart till barn födda 2005-2010 och främst till barn som inte tidigare tränat gymnastik eller går i en nybörjargrupp eller liknande.

 

Alla barn har en träningsförsäkring, för att kunna prova på så många övningar som möjligt. Försäkringen kostar 150 kr och är obligatorisk. Medlemsavgiften fortfarande 100 kr.

 

Om du redan är medlem och har betalt medlemsavgift och försäkring så betalar du enbart lägeravgiften vid anmälan. Medlemsavgift och försäkring betalas endast en gång även om du deltar på fler läger.

 

Läger 1: V 25   9.00 – 12.00      Måndag – Torsdag (350 kr)

 

Läger 2: V 25 13.00 – 16.00      Måndag – Torsdag (350 kr)

 

Läger 3: V 26   9.00 – 12.00      Måndag – Fredag  (450 kr)

 

Läger 4: V 26 13.00 – 16.00      Måndag – Fredag  (450 kr)

 

Bokningen öppnar den 7 maj kl 8.00. Antalet platser är begränsat. Anmälan är bindande.

 

Har du frågor kring sommarskolan så maila gärna vår kanslist

 

Välkomna

Nyheter från våra grupper
Trupp, 17/05 20:01 
NIU, 14/05 10:20 
 
Sponsorer