Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till Östersundsgymnasterna!

Östersundsgymnasterna bildades redan 1924 och hette då ”Östersunds Kvinnliga Gymnastikklubb”. Omdöpningen skedde under 1970-talet i samband med att även manliga gymnaster fick vara med och namnet inte var hållbart längre.

 

Östersundsgymnasterna är en breddförening med en del tävlingsverksamhet. 

Vi har många olika  träningsgrupper; Bamsegympa 3-5 år, Barngympa 4-6 år, Gymnastik från 6 år, Parkour från 10 år samt Trampolin från 8 år. 

Vi har även några sektioner för tävlingsgymnastik; Trupp, Kvinnlig Artistisk gymnastik, Manlig artistisk gymnastik, Rytmisk gymnastik samt Cheer. Vi bedriver även NIU (Nationellt godkänd idrottsutbildning) i Trupp och kvinnlig artistisk gymnastik, detta i samarbete med JGY Jämtlands gymnasium. 

 

Östersundsgymnasterna är en ideell förening och då krävs förstås delaktighet och föräldrainsatser för att verksamheten ska kunna bedrivas på ett bra sätt. 

 

Östersundsgymnasterna arbetar för en trygg barn- och ungdomsverksamhet, vi har en utarbetad värdegrund samt ett trygghetsteam för att säkerställa att vi följer vår värdegrund.

Vår värdegrund bygger på FN´s barnkonvention, Riksidrottsförbundets värdegrund samt Svenska gymnastikförbundets värdegrund och uppförandekod. 

 

Vår värdegrund är att vi med engagerade och utbildade ledare skapar en verksamhet som får medlemmen att växa inom gymnastiken och som människa.

 

Östersundsgymnasterna står för:

 

Glädje och gemenskap:       

I vår förening har vi roligt tillsammans. Vi uppmuntrar och stöttar varandra.

 

Trygghet och utveckling

Alla ska bli sedda och bekräftade och utvecklas utifrån sina förutsättningar i en trygg och säker miljö.

 

Respekt:

Vi lyssnar på varandras åsikter och vi accepterar varandras olikheter.

 

Trygghetsteam:

 

För att säkerställa att vi följer vår värdegrund har vi ett trygghetsteam bestående av 2 särskilt utvalda styrelseledamöter, Iva Jansson och Tina Lundmark, samt sportchef Dennis Fluur.

 

Gymnastiken ger hälsa, kraft och energi som räcker ända in i vardagen.

 

Vill du anmäla ditt barn till oss klickar du på fliken "Träna hos oss" 


Vårt bokningssystem - sommarskolan
2020-06-24 10:00
Funderar du på att anmäla ditt barn till sommarskolan? Bokningen öppnar 26/6 men redan nu kan du titta på de alternativ som finns och skapa ett konto.

Du kan se grupperna på hemsidan under Träna hos oss/Bokning. Just nu står "ej bokningsbar" på grupperna och det kommer att ändras när du loggar in efter 26/6 9.00.

Om du tidigare har ett konto kan det vara klokt att redan nu testa att logga in så att du har kvar rätt uppgifter. Om det var länge sedan du skapade ditt konto och inte har varit aktiv hos oss kan kontot vara borttaget då vi rensar systemet i enlighet med GDPR.

Nedan hittar du instruktionen du ska använda när du skapar konto. Det gör du på hemsidan under Träna hos oss/Bokning.

Hur man anmäler deltagande i grupper eller aktiviteter: 
Nytt konto

Klicka på den blåa knappen "Logga in för att boka". Fyll i din e-post i första steget och därefter ditt/ditt barns personnummer samt övriga kontaktuppgifter. Observera att du ska använda personnumret för personen som ska anmälas! Du har nu skapat ett konto. Det mailas nu en engångskod till din e-postadress, skriv in engångskoden. Därefter får du välja vilken medlem som du vill anmäla till en grupp eller aktivitet. Klicka sedan på den grupp eller aktivitet som du vill göra en bokning för. Klicka på "Boka" längst ner. Du kommer att få ett mail som bekräftelse på din bokning.


Befintligt konto

Har du redan ett konto klicka på den blåa knappen "Logga in för att boka". Fyll i din e-post i första steget, det mailas nu en engångskod till din e-postadress, skriv in engångskoden. Därefter får du välja vilken medlem som du vill anmäla till en grupp eller aktivitet. Vill du lägga till fler personer i familjen klickar du på "Ny deltagare". Klicka sedan på den grupp eller aktivitet som du vill göra en bokning för. Klicka på "Boka" längst ner. Du kommer att få ett mail som bekräftelse på din bokning.


OBS! Du blir inte automatiskt bokad i en grupp eller på en aktivitet bara genom att skapa ett konto.


Rabatter

Systemet hanterar inte rabatter. Du bokar din plats här och följer sedan de instruktioner som finns  på vår hemsida under Träna hos oss/Våra avgifter.

Information inför höstterminen 2020
2020-06-23 16:45
Vi inväntar nu halltiderna som vi tilldelas från kommunen för att kunna planera höstens verksamhet. Vi följer dessutom myndigheterna för att hålla oss uppdaterade kring deras rekommendationer gällande pågående pandemi.

Barn- och träningssektioner
Vår förhoppning är att vi ska kunna öppna bokningen för barn- och träningsgrupper 1/8 för de med förtur och 10/8 för alla. Detta beror förstås på när vi får halltider och hur snabbt det går att lägga pusslet för alla ledare och grupper. Vi kommer att informera här på hemsidan så snart vi vet när bokningen kan öppna.

Vilka grupper vi kan öppna beror dels på hur många ledare vi har i höst och dels vilka begränsningar pandemin sätter.

Förtur får de gymnaster som tränat med oss under vårterminen. Under perioden 1/8-9/8 kan du boka in dig i någon av de grupper vi har öppnat bokningen för. Förturen innebär ingen garanti att du får en plats då antalet platser är begränsat och vi idag inte vet hur många och vilka grupper vi kan köra.

Tävlingssektioner
Om du idag tränar i en tävlingssektion (Truppgymnastik, Kvinnlig Artistisk gymnastik, Manlig artistisk gymnastik, Cheer eller Rytmisk gymnastik) kommer du att få information från din ledare eller sektionsledare om din träning i höst. De kan heller inte lämna några besked om exakta dagar/tider förrän halltider och schema för hela föreningen är klart. De kontaktar dig när de har information att lämna. 

Intresseanmälda till tävlingssektioner
Om du tidigare har lämnat en intresseanmälan till någon av våra tävlingssektioner så finns du kvar i systemet. Du behöver alltså inte skicka in en ny intresseanmälan inför hösten. Om det finns platser i den sektion du önskar gå i - som stämmer med dina förkunskaper, ålder osv - kommer du att bli kontaktad av sektionsledaren.

Frågor och svar
Läs gärna informationen på vår hemsida! Varje sektion har en egen sida med specifik information och det finns många gemensamma sidor där du hittar information om hur du anmäler, regler, bokningar, försäkringar osv. Vi har också en sida med just "Frågor och svar" där vi sammanställer information som vi ofta får frågor kring.

Vårt kansli är stängt v27-31 och allt arbete sker under sommaren på ideell basis. Det innebär förstås att du inte kan räkna med snabba svar på mail men du bör hitta svaret på de flesta generella frågor på hemsidan. Så snart vi har mer specifik information uppdaterar vi hemsidan.

Vill du hjälpa till i föreningen? Titta gärna under "Träna hos oss" eller "Kontakt". Där finns information om hur du kan anmäla dig som hjälpledare eller för att hjälpa till med andra uppgifter!
Årets sommarskola
2020-06-22 15:00
Nu kan vi äntligen presentera upplägget för årets sommarskola som kommer att gå av stapeln v 31-v33 i gymnastikhallen i Östersund Arena.

Alla aktiviteter vänder sig till barn födda 2008, 2009, 2010 och 2011. Vi ber er att respektera åldersgränserna! 

Barnen måste också tycka att det är ok att lämnas utanför Arenan där ledare möter upp. Inga föräldrar får följa med in på Arenan. 

Vi kommer att ha färre platser än vanligt pgr av den pågående pandemin. Bokningen för samtliga nedanstående aktiviteter öppnar 26/6 9.00 och vi ber dig läsa igenom informationen nedan innan du anmäler ditt barn. Bokningen är bindande. Sista anmälningsdag är onsdag 22/7, vi kommer inte att kunna ta emot några efteranmälningar i år.

Vi genomför sommarskolan i samarbete med vår sponsor Östersundshem. Bor du hos dem får du 100 kr i rabatt på träningsavgiften!

Sommarskola 
Här får barnen prova ett antal av de discipliner och redskap som vi använder oss av inom gymnastiken, det blir inslag från kvinnlig artistisk gymnastik, manlig artistisk gymnastik, truppgymnastik och rytmisk gymnastik. Inga förkunskapskrav.
5 dagar, 2,5 timme per dag
Träningsavgift 550 kr, då ingår försäkring för veckans träningar.
Du kan välja ett av fyra alternativ för sommarskolan:
V 31 mån-fre 9.00-11.30, V 31 mån-fre 12.30-15.00, V 32 mån-fre 9.00-11.30, V 33 mån-fre 9.00-11.30

Prova på RG
Här får barnen prova just disciplinen rytmisk gymnastik. De får testa olika redskap, t ex boll och band, samt lite rörelseskolning och stretch. Rytmisk gymnastik vänder sig främst till tjejer men såklart får även killar prova om de vill. Inga förkunskapskrav.
2 dagar, 3 timmar per dag
Träningsavgift 300 kr, då ingår försäkring för veckans träningar.
Du kan välja ett av två alternativ för prova på RG:
V32 mån-tis 12.00-15.00 eller V33 ons-tor 12.00-15.00

Prova på Truppgymnastik
Här får barnen prova just disciplinen truppgymnastik. De får testa olika redskap, t ex trampett och tumbling. I truppgymnastik tävlar man i lag och det finns tjejtrupper, killtrupper och mixade trupper. Inga förkunskapskrav.
2 dagar, 3 timmar per dag
Träningsavgift 300 kr, då ingår försäkring för veckans träningar.
Du kan välja ett av två alternativ för prova på Trupp:
V32 ons-tors 12.00-15.00 eller V33 mån-tis 12.00-15.00

Om du vill läsa mer om respektive disciplin så hittar du all information här på hemsidan - missa inte att titta på sektionernas bildgallerier!

Läger
För gymnaster som redan tränar hos oss i sektionerna Trupp, Rytmisk gymnastik, Manlig artistisk gymnastik och Kvinnlig artistisk gymnastik kommer vi att kunna erbjuda några miniläger. Samma åldrar gäller - födda 2008, 2009, 2010 och 2011. Det går bara att anmäla till dessa läger om du tränat i sektionen under vårterminen 2020 och antalet platser är begränsat.
2 dagar, 3 timmar per dag
Träningsavgift 300 kr.
Läger MaAG V32 mån-tis 12.00-15.00
Läger KvAG V32 ons-tor 12.00-15.00
Läger RG V33 mån-tis 12.00-15.00
Läger Trupp V32 mån-tis 12.00-15.00 eller V33 ons-tor 12.00-15.00

Har du några frågor kring sommarskolan så är du välkommen att maila oss. Läs gärna hela information ovan innan du mailar, förhoppningsvis hittar du svaret i texten! Vi arbetar på ideell basis och har begränsat med tid men svarar så snart vi kan!

Kansliet stänger för sommaren
2020-06-18 11:33

Kansliet är stängt v27, 28, 29, 30 och 31 dvs 22 juni till 3 augusti. Det innebär att vi inte kan svara i telefon eller mail under denna period. Mycket av vår generella information ligger på hemsidan. Där kommer vi att lägga ut information kring vårt bokningssystem.

 

Preliminära datum då bokningar släpps:

 

Sommarskolan – 26/6 9.00

 

Grupper för de med förtur - 1/8 9.00 

 

Öppna för allmänheten - 10/8 9.00

 

Glad sommar

 

Östersundsgymnasterna

Träning i juni för våra yngre ”Träningsgrupper”
2020-05-27 19:05

Under våren har vi prövat vårt ”Corona-upplägg” med våra äldre gymnaster. Främst i Östersund Arena men även i andra mindre hallar. Det har fungerat bra med andemeningen att hålla varje grupp för sig själva med inpasseringszonen och tidsbufferten mellan grupperna.


Vi är nu redo att prova upplägget med våra yngre träningsgrupper som tidigare har tränat i Östersund Arena. Därför erbjuder vi nu träning under juni månad för dessa grupper. Vi kommer att maila ut information om tider och upplägg och förhållningsregler.


Den stora generella förändringen vi behöver göra för att få till en ”Corona-säker” verksamhet för dessa grupper är att på plats dela dessa i hälften och att tillsätta fler ledare för grupperna. Den stora utmaningen är att alla ska klara av att hålla avstånd till varandra. Här är det viktigt att ni som föräldrar pratar med era barn och läser igenom de tillfälliga förhållningsreglerna tillsammans så att de känner sig förberedda inför den första träningen.


De tillfälliga förhållningsreglerna finns här.


Här är en film som visar hur inpasseringszonen fungerar.


Nedan är de förändringar vi redan har gjort i verksamheten:


·         Schemat är förändrat så att det bara är en grupp i taget som kommer till inpasseringszonen i Gymnastikhallen i Östersund Arena. Förhållningsreglernas huvudsakliga uppgift är att se till att olika grupper håller sig ifrån varandra och att gymnasterna inom gruppen håller avstånd till varandra. Vi har organiserat ytorna för handtvätt med markeringar i golvet för att underlätta för gymnasterna att hålla avstånd. Observera att vårdnadhavare lämnar och hämtar utomhus. Detta för att minimera antalet kontakter som sker inom Östersundsgymnasternas ansvarsområde.

·         Vi kommer alltid att vara färre personer i hallen än 50.


Träningstiderna är förändrade för många grupper. Det beror på de tidsbuffertzoner vi har mellan grupperna. Det gör att schemaläggningen blir trixig för att få in alla grupper. Vi lägger upp schemat på hemsidan.


Vi får alla vara beredda på förändringar både vad gäller inställda träningar på grund av ledarbrist och sjukdom men även nya direktiv från myndigheterna.

 

För våra barngrupper kikar vi på ett upplägg under vår ”Sommarskola” som i år kommer att vara veckorna v31-33. Men vi är inte färdiga med det upplägget än. Det beräknas vara klart nästa vecka.


Vi försöker även hitta lösningar för de grupper inom tävlingssektionerna som inte har erbjudits träning under våren.

 

Dennis Fluur, sportchef Östersundsgymnasterna

Nyheter från våra grupper
Barn, 30/03 11:08 
Träning, 30/03 10:59 
 
Sponsorer
Länkar