SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkommen till Östersundsgymnasterna!

Vår förening bildades 1924 och hette då Östersunds Kvinnliga Gymnastikklubb. Föreningen ändrade sitt namn till Östersundsgymnasterna på 1970-talet i samband med att även manliga gymnaster fick vara med i vår förening. Idag är vi en breddförening som också bedriver tävlingsverksamhet. Vi har (år 2020) över 900 aktiva gymnaster och 140 ledare hos oss.


Östersundsgymnasterna har två sektioner där vi erbjuder träningsverksamhet;

Vi har även ett antal sektioner där vi erbjuder tävlingsverksamhet på lokal-, regional- och till viss del riksnivå;

Inom sektionen Kvinnlig artistisk gymnastik bedriver vi även tävlingsverksamhet på hög nationell nivå.


Vi samarbetar med Jämtlands gymnasium (JGY) som bedriver nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU) inom Truppgymnastik samt kvinnlig artistisk gymnastik.


Östersundsgymnasterna är en ideell förening och då krävs delaktighet och föräldrainsatser för att verksamheten ska kunna bedrivas på ett bra sätt. Vill du hjälpa till? Fyll i detta formulär!


Vi arbetar för en trygg barn- och ungdomsverksamhet, vi har en utarbetad värdegrund samt ett trygghetsteam för att säkerställa att vi följer vår värdegrund.


Östersundsgymnasterna har en kompisfond. Vi strävar efter att vara en inkluderande förening, att alla ska kunna träna hos oss oavsett ekonomiska förutsättningar, därför har vi en fond ur vilken man kan ansöka om stöd vid behov.


Vill du anmäla ditt barn till oss läs först under "Träna hos oss" . Där finns information om hur du anmäler ditt barn till vår verksamhet.


Artak flyttar hem till USA
2021-06-14 12:39
Tyvärr har Artak, en av våra anställda tränare, bestämt sig för att flytta tillbaka till USA. Han kommer att avsluta sin anställning 24 augusti. Såklart tråkigt för oss och vår verksamhet men också för NIU (Jämtlands Gymnasieförbund). Föreningen vill rikta ett stort och varmt tack till Artaks insatser för oss och vi önskar honom lycka till.
Styrelsen har startat ett arbete med att på bästa sätt rekrytera en ny tränare tillsammans med AG-sektionen och NIU, vi återkommer med mer information så snart vi vet mer.
 
Med vänlig hälsning,
Styrelsen för Östersundsgymnasterna
Vi söker ledare till barngrupper 4-6 år inför hösten
2021-06-08 12:09

Vi har i dag många barn som vill börja med gymnastik, och vi försöker därför att starta upp nya grupper. Vi söker nu ledare till barngrupper ålder 4-6 år inför höstterminen.

 

Du behöver ha genomgått utbildningen Baskurs och fyllt 18 år. Om du vill bli ledare för en barngrupp så anmäler du dig via ledarformuläret så kontaktar vi dig.

Kansliet stänger för sommaren
2021-06-08 10:44

Kansliet är stängt v27, v28 , v29, och v30  dvs 5 juli  till 1 augusti. Det innebär att vi inte kan svara i telefon eller mail under denna period. Mycket av vår generella information ligger på hemsidan.

Dags att beställa vår nya fina föreningsdräkt
2021-06-04 12:31

Nu är det bara en vecka kvar till sista beställningsdatum av vår nya föreningsdräkt från Prima Salto. De finns i dam- och herrmodell samt catsuit.  Både barn- och vuxenstorlekar. Du beställer och betalar själv före sista beställningsdatum som finns angivet på leverantörens sida. Alla dräkter levereras till föreningen.

 

Du har möjlighet att prova några exemplar av våra nya föreningsdräkter på kansliet. Storlekar som finns att prova är storlek 12= 152 cm, 36= XS, 40= 172 cm. Kontakta oss på via mail (klicka här). om du vill komma och prova dräkterna.

 

För beställning: https://primasalto.se/mitt-foreningssortiment/ostersundsgymnasterna/specialuppsydd-sublimerad-foreningsdrakt

 

Mått tabell: https://primasalto.se/pub_docs/files/agiva-mattabell.jpg

Höstterminen 2021
2021-06-01 14:00

Just nu får vi många frågor kring höstterminen 2021 och det är väldigt roligt att så många är intresserade av vår verksamhet - tyvärr har vi inte så många svar att ge just nu.

 

Östersunds kommun tilldelar föreningarna halltider under juli. Först när vi fått dessa halltider - och hunnit planera och bemanna - kan vi tala om vilka grupper/dagar/tider som gäller i höst!

 

Vi vet heller inget om de restriktioner som finns gällande antal i alla hallar kommer att försvinna så att vi kan utöka antalet platser till hösten.

 

Barn- och träningssektionerna

 

Till vår barn- och träningsverksamhet kan du inte ställa dig i kö utan anmäler när bokningen öppnar. 

 

Vi brukar ge förtur till de gymnaster som tränat hos oss under föregående termin (inklusive sommarskolan) genom att öppna bokningen för dem en vecka innan vi öppnar för alla. Det är dock ingen garanti för en plats. 

 

Vi vet inte om åldersgränserna som funnits under pandemin kommer att försvinna så att vi kan starta upp verksamhet för de födda 2001 och tidigare.

 

Vi informerar här på hemsidan och på Facebook ca en vecka innan vi öppnar bokningen så att du hinner titta på vilka grupper/dagar/tider som kommer att finnas i höst.

 

Tävlingssektionerna

 

Om du redan nu går i en tävlingsgrupp (Kvinnlig AG, Manlig AG, Cheer, Truppgymnastik eller Rytmisk gymnastik) behåller du din plats i gruppen. Du får mail från din ledare när höstens tider är klara kring vad som gäller. Du ska alltså inte anmäla dig igen.

 

Om du går i en av våra tävlingsgrupper och redan har bestämt dig för att inte fortsätta så ber vi dig meddela detta redan nu så kan vi erbjuda någon annan platsen. Maila din ledare eller kansliet.

 

Till våra tävligssektioner kan du göra en intresseanmälan och sektionsledaren kontaktar då dig när det finns en plats ledig. I dagsläget har vi fullt i nästan alla grupper i tävlingssektionerna, för de yngsta i förberedande kan det dock finnas plats till hösten.

 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * 

 

Vi önskar alla en fin sommar och återkommer med information på hemsida och facebook så snart vi vet mer om höstterminen!

 

 

 

 

Nyheter från våra grupper
RG, 04/06 14:58 
Trupp, 30/05 10:36 
 
Sponsorer
Länkar