Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till Östersundsgymnasterna!

Östersundsgymnasterna bildades redan 1924 och hette då ”Östersunds Kvinnliga Gymnastikklubb”. Omdöpningen skedde under 1970-talet i samband med att även manliga gymnaster fick vara med och namnet inte var hållbart längre.

 

Östersundsgymnasterna är en breddförening med en del tävlingsverksamhet. 

Vi har många olika  träningsgrupper; Bamsegympa 3-5 år, Barngympa 4-6 år, Gymnastik från 6 år, Parkour från 10 år samt Trampolin från 8 år. 

Vi har även några sektioner för tävlingsgymnastik; Trupp, Kvinnlig Artistisk gymnastik, Manlig artistisk gymnastik, Rytmisk gymnastik samt Cheer. Vi bedriver även NIU (Nationellt godkänd idrottsutbildning) i Trupp och kvinnlig artistisk gymnastik, detta i samarbete med JGY Jämtlands gymnasium. 

 

Östersundsgymnasterna är en ideell förening och då krävs förstås delaktighet och föräldrainsatser för att verksamheten ska kunna bedrivas på ett bra sätt. 

 

Östersundsgymnasterna arbetar för en trygg barn- och ungdomsverksamhet, vi har en utarbetad värdegrund samt ett trygghetsteam för att säkerställa att vi följer vår värdegrund.

Vår värdegrund bygger på FN´s barnkonvention, Riksidrottsförbundets värdegrund samt Svenska gymnastikförbundets värdegrund och uppförandekod. 

 

Vill du anmäla ditt barn till oss läs först under "Träna hos oss" . Där finns information om hur du anmäler ditt barn till vår verksamhet.


Lediga platser
2020-09-09 14:00
Vi har fortfarande några lediga platser kvar i ett antal grupper. Bokningen är öppen tom 13/9, kika gärna här och boka din plats direkt!

Bokningen för vårterminen 2021 har vi för avsikt att öppna i november. I dagsläget har vi inte någon ny information att ge utan avvaktar nya direktiv från Östersunds kommun, Folkhälsomyndigheten och Svenska gymnastikförbundet. Höstterminens specialregler hittar du här.

Det går inte ställa sig i kö till vår verksamhet. Däremot kan du lämna en intresseanmälan via detta formulär om du är intresserad av vår tävlingsverksamhet.
Vi har anställt en vikarierande sportchef
2020-09-07 20:05

I dag har Johan Bexelius gjort sin första riktiga arbetsdag som vikarierande sportchef hos oss. Hans förordnande varar under höstterminen och han kommer arbeta 25%. Under den här tiden lämnar Johan sitt uppdrag i föreningens styrelse där han är ordinarie ledamot.

 

På höstterminens första styrelsemöte - den 26 augusti – kom vi överens om att vi första hand behövde rekrytera en sportchef under höstterminen och samtidigt, parallellt med detta, diskutera hur denna chefstjänst skall se ut i ett längre perspektiv.

 

Lite kortfattat beskriver Johan sig själv så här:

 

Under många år har jag drivit eget företag där jag tagit på mig olika uppdrag. Det senaste var som Project Manager i World Championships Region 2019, ett regionalt samarbetsorgan för Alpina VM och Skidskytte-VM. Jag har alltid gillat sport och idrott, där tennis fortfarande har en given plats. Längs vägen har jag också engagerat mig ideellt inom föreningslivet, bl. a inom ridsport, fotboll, tennis, och fram till idag i Östersundsgymnasternas styrelse. Parallellt med jobbet i vår förening studerar jag på Stockholms Universitet till yrkeslärare på gymnasie-och vuxennivå.

Båda mina döttrar är gymnaster och min fru är hjälpledare, så nu ser gymnastik verkligen ut att bli ett ämne för familjemiddagarna.

 

Vi ses!”

Meddelande från Kansliet
2020-09-07 11:02
Hej
Kansliet kommer vara borta från kontoret några dagar framöver.
Jag kommer finnas tillgänglig på mejlen och telefon.

Dessa datum är jag borta:
Torsdag 10/9 (ej kontaktbar denna dag)

Fredag 11/9

Måndag 14/9

Fredag 18/9

Hälsningar
Patrik Erlandsson
Kansliet
Förhållningsregler från kommunen
2020-08-28 16:24
Idag har kommunen kommit med nya direktiv gällande idrotten under pandemin. Du kan läsa informationen i sin helhet HÄR.

För vår dagliga verksamhet innebär förändringen främst att vi får tillgång till omklädningsrummen från 31/8, vilket känns mycket positivt! Då kan ledare och gymnaster lämna ytterplagg och skor där. Vi rekommenderar dock att så många som möjligt kommer ombytta till träningskläder så att vi kan undvika trängsel i omklädningsrummen. Duscharna kommer även fortsättningsvis att vara stängda.

Särskilda regler för gymnastikhallen i Östersund Arena hittar du HÄR. Det är fortfarande inte tillåtet att vara fler än 50 personer så vårt nuvarande, begränsade upplägg kvarstår.

Gällande av föreningen arrangerade tävlingar och läger ska styrelsen involveras innan beslut fattas för att arrangemanget ska följa alla regler och riktlinjer, riskbedömning ska lämnas till kommunen och påverkan på vår egna verksamhet måste bedömas.

Många av de utbildningar som förbundet arrangerar i höst kommer att vara digitala men det är åter tillåtet att resa till utbildningar om behov finns. Sektionsledarna ansvarar som vanligt för utbildningarna och ska rådfrågas innan anmälan görs.

Kom ihåg att det viktigaste fortfarande är att ingen, varken gymnaster eller ledare, med några som helst symptom kommer till träningarna.  Du ska vara symptomfri i två dagar innan du kan komma tillbaka - tillsammans minskar vi då smittspridningen och kan fortsätta erbjuda den så viktiga träningen för våra barn och ungdomar!
Kvarglömda kläder
2020-08-23 10:48
Om du har glömt något på träningen i gymnastikhallen så finns en låda utanför Arenas reception för kvarglömda kläder. Kika gärna där, hämtas inte grejerna skänks de till välgörenhet. 
Nyheter från våra grupper
Cheerleading, 17/08 10:00 
RG, 16/08 12:29 
RG, 10/08 10:46 
 
Sponsorer
Länkar