SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkommen till Östersundsgymnasterna!

Vår förening bildades 1924 och hette då Östersunds Kvinnliga Gymnastikklubb. Föreningen ändrade sitt namn till Östersundsgymnasterna på 1970-talet i samband med att även manliga gymnaster fick vara med i vår förening. Idag är vi en breddförening som också bedriver tävlingsverksamhet. Vi har (år 2020) över 900 aktiva gymnaster och 140 ledare hos oss.


Östersundsgymnasterna har två sektioner där vi erbjuder träningsverksamhet;

Vi har även ett antal sektioner där vi erbjuder tävlingsverksamhet på lokal-, regional- och till viss del riksnivå;

Inom sektionen Kvinnlig artistisk gymnastik bedriver vi även tävlingsverksamhet på hög nationell nivå.


Vi samarbetar med Jämtlands gymnasium (JGY) som bedriver nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU) inom Truppgymnastik samt kvinnlig artistisk gymnastik.


Östersundsgymnasterna är en ideell förening och då krävs delaktighet och föräldrainsatser för att verksamheten ska kunna bedrivas på ett bra sätt. Vill du hjälpa till? Fyll i detta formulär!


Vi arbetar för en trygg barn- och ungdomsverksamhet, vi har en utarbetad värdegrund samt ett trygghetsteam för att säkerställa att vi följer vår värdegrund.


Östersundsgymnasterna har en kompisfond. Vi strävar efter att vara en inkluderande förening, att alla ska kunna träna hos oss oavsett ekonomiska förutsättningar, därför har vi en fond ur vilken man kan ansöka om stöd vid behov.


Vill du anmäla ditt barn till oss läs först under "Träna hos oss" . Där finns information om hur du anmäler ditt barn till vår verksamhet.


Gällande föreningskläder och samarbetet med Intersport
2021-09-17 13:18

NIKE har valt att avsluta samarbetet med leverantören Intersport from 31/12-21. 

Östersundsgymnasterna tittar nu på möjligheterna att därefter använda sig av en annan leverantör för medlemmarnas tränings -och tävlingskläder.

 

Fram till årsskiftet går det fortfarande att köpa kläder i Intersports webbshop men vi vill informera om att föreningskläderna kan komma att se annorlunda ut därefter. 

 

Om man inte har ett akut behov rekommenderar vi att avvakta med inköp av sådana kläder som ska se likadana ut för alla enligt disciplinens reglemente, t ex överdragskläder (defileringskläder) som används vid tävlingar.

Träningskläder såsom tights, hotpants och linne fungerar att använda även efter årsskiftet men även dessa kan bli i en annan utformning framledes.

 

Föreningens profildräkter som vi köper via Prima Salto kommer att finnas kvar. 

 

Beslut om ny leverantör är ej taget ännu. Vi återkommer med information om detta längre fram.

Viktigt meddelande
2021-09-01 08:00

Här kommer ett viktigt meddelande. Läs noga igenom och meddela till era barn om vad som kommer gälle datumen 15-22 september.

 

 

World Para Ice Hockey World Championships B-pool 2021 kommer äga rum på Östersund Arena mellan 15 - 22 september 2021. Parasport Sverige vill skapa ett så säkert evenemang som möjligt, både för tävlande atleter som publik. För att minska smittspridningen av covid-19 hänvisar därför arrangören att du som tränar gymnastik på Östersund Arena med respekt för tävlingarna byter om och duschar hemma samt endast använder A-entrén för att ta dig till gymnastikhallen. Entrén vid foajén på nedre plan kommer vara stängd under hela evenemangsperioden samt B-entrén kommer endast användas av de tävlande Para-atleterna. 

 

Ackrediterings-kontroller kommer finnas vid samtliga arenaentréer och på alla våningar för att säkerställa att inte obehöriga rör sig i byggnaden, samt för att minska smittspridningen av covid-19. Då tävlanden från olika länder kommer befinna sig i byggnaden rekommenderar vi att du använder munskydd när du vistas i korridorer och allmänna lokaler, för både din och andras säkerhet.  

 

Tack för att du respekterar evenemangets restriktioner!

Föreningens träningsdräkter
2021-08-24 11:00

Rätt kläder gör det enklare och säkrare att träna gymnastik! Tränar du i gymnastikhallen i Östersund Arena är det också viktigt att följa de hallregler gällande klädsel som finns där - inga vassa detaljer, dragkedjor eller liknande - det kan skada överdragen på gropar och mattor.

 

Gymnastikdräkt är att föredra, självklart kan man ha tights/hot pants/shorts utanpå om man vill. En dräkt sitter kvar på kroppen även när man står på händer, hjular eller gör en volt. Det är lättare för ledaren att passa och hjälpa gymnasten om kläderna sitter åt och inte är bylsiga. Alternativ till dräkt är tight linne/tight t-shirt samt tights/hot pants/shorts.

 

Vår fina föreningsdräkt från Prima Salto finns att beställa i tjej- och killmodell samt som catsuit/heldräkt. Finns i både barn- och vuxenstorlekar (från 4 år och uppåt). Du beställer och betalar själv på Prima Saltos hemsida (länken ovan) före sista beställningsdatum - för hösten är sista beställningsdatum 10/9. Alla dräkter levereras sedan till föreningen och ni får information om när det går bra att hämta! Vid beställning är det fint om ni skriver barnets namn/grupp i kommentaren så underlättar det kontakten. 

 

På kansliet finns tre dräkter att prova - storlek 12, 36 och 40 (de är ganska små i storlekarna). Kansliet är bemannat v 34 mån- fre 8.00-14.00. V 35 är kansliet bemannat må-ti + fre 08.00-14.00 och ons-tors 15.00-18.00 (för dräktprovning) Under v 36 behöver du kontakta gruppens ledare om du behöver prova dräkt innan beställning. Föreningens kansli ligger på Östersund Arena, nedre plan - vid ingången till gymnastikhallen.

 

Vi uppmanar alla medlemmar att köpa/sälja/skänka gymnastikkläder, handredskap, redskap och gymnastikskor via vår facebookgrupp - både för miljöns- och ekonomins skull.

 

Covid-info
2021-08-23 11:28

Pandemin har pågått 1,5 år och ännu är det inte över. Vi har uppdaterat våra regler för hur vi inom Östersundsgymnasterna vill hantera höststarten och försöka undvika smittspridning. 

 

Du hittar vårt fullständiga dokument under Föreningen/Dokument/Coronadokument. Vi ber samtliga ledare, målsmän och gymnaster att läsa igenom detta innan träningsstart.

 

Vi kommer att fortsätta med handtvätt innan träningen startar. 

 

Vi ber föräldrar att lämna utanför hallar om möjligt.

 

Vi ber så många som möjligt att byta om hemma.

 

Och det viktigaste av allt - om du/ditt barn har minsta symptom ska du stanna hemma. Det gäller även om du är vaccinerad. Vi uppmanar alla att testa sig via sjukvården och invänta provsvar. Läs på Folkhälsomyndighetens hemsida vad som gäller för testning.

 

Har du frågor så går det bra att maila vårt kansli.

Nu öppnar vi bokningen
2021-08-18

Fredag 20/8 8.00 öppnar vi bokningen av de platser vi har kvar inför höstterminen.

 

Vi har gott om platser för de yngsta:

  • Barngymnastik 4-6 år (födda 2015-2017) Onsdagar 17-18 Körfältsskolan
  • Barngymnastik 4-6 år (födda 2015-2017) Fredagar  17-18 Sporthallen B

Vi har också gott om platser kvar för nybörjare från 12 år:

  • Gymnastik 12-15 år (födda 2006-2009) Måndagar 20.30-22.00 Nybörjare/Nivå1 Gymnastikhallen, Östersund Arena
  • Gymnastik 16 år och uppåt (födda 2005 och tidigare) Onsdagar 20.30-22.00 Nybörjare/Nivå1 Gymnastikhallen, Östersund Arena

För er som tränat gymnastik någon termin och kan grunderna har vi gott om platser kvar i träningsgrupper som är inriktade på trupp och kvinnlig AG:

  • Träningsgrupp kvinnlig artistisk gymnastik 10-13 år (födda 2008-2011) Tisdagar 15.00-16.30, Gymnastikhallen, Östersund Arena 
  • Träningsgrupp truppgymnastik 10-13 år (födda 2008-2011) Torsdagar 15.00-16.30, Gymnastikhallen, Östersund Arena

Vi öppnar också bokningen och har gott om platser i några av våra tävlingssektioner:

  • Rytmisk gymnastik Förberedande 7-8 år (födda 2013-2014) Måndagar 17.00-18.00, Sporthallen B-hallen
  • Cheer Förberedande 8-12 år (födda 2009-2013) Tisdagar 17.00-19.00 Parkskolan och Söndagar 15.30-17.00 Sporthallen B-hallen

I övriga grupper - Gymnastik, Parkour, Trampolin, Kvinnlig AG förberedanade, RG Ungdom, Manlig AG förberedande, Cheer Titanium - finns ströplatser kvar att boka. 

 

Många av våra grupper är redan fullbokade av gymnaster som tränade hos oss under våren. De syns därför inte på bokningssidan längre.

 

Du hittar bokningen här.

 

Bokningen är öppen till 31/8.

 

Välkommen!

Nyheter från våra grupper
 
Sponsorer
Länkar