Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till Östersundsgymnasterna!
Östersundsgymnasterna bildades redan 1924 och hette då ”Östersunds Kvinnliga Gymnastikklubb”. Omdöpningen skedde under 1970-talet i samband med att även manliga gymnaster fick vara med och namnet inte var hållbart längre.

Östersundsgymnasterna är en breddförening med en del tävlingsverksamhet. Vi har många olika  träningsgrupper; Bamsegympa 3-5 år, Barngympa 4-6 år, Gymnastik från 6 år, Parkour från 10 år samt Trampolin från 8 år. Vi har även några sektioner för tävlingsgymnastik; Trupp, Kvinnlig Artistisk gymnastik, Manlig artistisk gymnastik, Rytmisk gymnastik samt Cheer.

Östersundsgymnasterna är en ideell förening och då krävs förstås delaktighet och föräldrainsatser för att verksamheten ska kunna bedrivas på ett bra sätt. 

Östersundsgymnasternas värdegrund
Med engagerade och utbildade ledare skapar vi en verksamhet som får medlemmen att växa inom gymnastiken och som människa.

Vi står för:

Glädje och gemenskap:       I vår förening har vi roligt tillsammans.

                                          Vi uppmuntrar och stöttar varandra.

Trygghet och utveckling:    Alla ska bli sedda och bekräftade och

                                          utvecklas utifrån sina förutsättningar

                                          i en trygg och säker miljö.

Respekt:                             Vi lyssnar på varandras åsikter och vi

                                          accepterar varandras olikheter.

Gymnastiken ger hälsa, kraft och energi som räcker ända in i vardagen.


Vill du anmäla ditt barn till oss klickar du på fliken "Träna hos oss" Sommarskola i gymnastik!
2019-03-21 08:05

Vi bjuder in till sommarskola i gymnastik vecka 25 och 26. Alla passen kommer att hållas i gymnastikhallen i Östersunds Arena. På vår sommarskola får du pröva flera olika grenar och redskap inom gymnastiken. Det går inte att välja enbart en specifik gren utan syftet är att barnen får prova så många olika saker som möjligt.

 

Sommarskolan vänder sig till barn som är 8-12år och främst till barn som inte tidigare tränat gymnastik eller går i en nybörjargrupp eller liknande.

 

Alla barn har en träningsförsäkring, för att kunna prova på så många övningar som möjligt. Försäkringen kostar 150 kr och är obligatorisk. Medlemsavgiften fortfarande 100 kr.

 

Om du redan är medlem och har betalt medlemsavgift och försäkring så betalar du enbart lägeravgiften vid anmälan. Medlemsavgift och försäkring betalas endast en gång även om du deltar på fler läger.


Läger 1: V 25   9.00 – 12.00      Måndag – Torsdag (350 kr)

 

Läger 2: V 25 13.00 – 16.00      Måndag – Torsdag (350 kr)

 

Läger 3: V 26   9.00 – 12.00      Måndag – Fredag  (450 kr)

 

Läger 4: V 26 13.00 – 16.00      Måndag – Fredag  (450 kr)

 

Bokningen öppnar den 7 maj kl 9.00. Antalet platser är begränsat. Anmälan är bindande.

 

Har du frågor kring sommarskolan så maila gärna vår kanslist

 

Välkomna

Tyck till om Svensk Gymnastik
2019-03-19 15:09
Nu har du möjlighet att tycka till om vad Svensk Gymnastik ska fortsätta med, sluta med, börja med, eller vidareutveckla 2020 fram tills 2028. Du kan svara gentemot din tillhörande region via vår undersökning.

Gå till www.menti.com och ange följande kod:

Mitt: 89 76 55

Bidra även med dina tankar till nationell nivå: 46 29 08

Tack för ert bidrag! 

Årets organisationsledare i GF MITT
2019-03-12 09:54

Vår fantastiska ledare Friedrich Molde blev 2018 års organisationsledare i Gymnastikförbundet MITT med motiveringen:


Friedrich är en eldsjäl och brinner för gymnastiken! Han engagerar sig i alla som är i sin gymnastikomgivning. Likväl som egna i föreningen som andra! Han gör det möjligt för alla ha träna i en hall med fungerande redskap samt att han möjliggör för gymnaster i regionen att få tävla på hemmaplan.


Årsmöte VIKTIGT NY LOKAL
2019-03-11 10:32
På grund av stort visat intresse för årsmötet har vi ändrat lokal för kvällens möte till OffIce på Östersunds Arena (gå förbi restaurangen på entréplan och längst bort i korridoren till vänster ligger OffIce). Vi kommer alltså INTE vara i teorisalen på sporthallen. 

Vi ses där 19.30!
Besök av statsministern, Johanna Ojala och Riksidrottsförbundet!
2019-03-08 09:03
På torsdagens extrainsatta träning hade Östersundsgymnasternas Rikstrupp 4 riktigt finbesök av självaste statsministern, Johanna Ojala samt Riksidrottsförbundet! 

Besöket skedde i samband med skidskytteVM här i Östersund och internationella kvinnodagen med syftet att representanter från olika föreningar skulle få möjligheten att diskutera jämställdhet. Sigrid och Tilda representerade Östersundsgymnasterna och fick tillsammans med bland annat statsministern diskutera och svara på frågor kring hur föreningen och idrotten ställer sig till jämställdhet.

Det var ett mycket givande och framförallt VIKTIGT besök och möte!
Nyheter från våra grupper
 
Sponsorer