SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Våra grupper

Inom Östersundsgymnasterna har vi både barngrupper, träningsgrupper

och tävlingssektioner. Vi tränar både ute på skolor och sporthallar i barnens närområde samt

i Östersund Arena. Varje vecka tränar flera hundra gymnaster med oss.

 

Vill du börja träna hos oss?

Innan du anmäler dig eller ditt barn är det bra om du läser på kring våra olika grupper. Vi har idag både grupper som är inriktade på enbart träning och grupper som är inriktade på tävling.

 

Det är viktigt att veta att det inte går att komma till någon av våra grupper för att "prova på". Det går inte att följa med en kompis för att träna någon enstaka gång. Alla som vill delta i vår verksamhet måste anmäla sig via hemsidan. Vi försäkrar alla som deltar i våra aktiviteter.

 

Vi bedriver ideell verksamhet

Inom gymnastiken krävs att ledare är utbildade genom svenska gymnastikförbundet för att få leda verksamheten, trots detta är vi en ideell förening med ideella ledare. Våra ledare är alltså ledare för gymnastiken på sin fritid. Därför kan det vara svårt att nå dem dagtid och de kanske inte kan svara på mail direkt. Östersundsgymnasterna hyr lokalerna där föreningen bedriver sin verksamhet av Östersunds kommun. Ibland avbokar kommunen tiderna och då får vi inga ersättningstider. Av dessa anledningar kan ibland träningar komma att ställas in. Vi försöker självklart lösa situationen vid sjukdom eller om någon ledare måste prioritera sitt jobb, men ibland går det inte. 

 

Vi behöver ledare!

Vi behöver fler vuxna och ungdomar som vill engagera sig som ledare hos oss. Från det år du fyller 13 år är du välkommen att anmäla ditt intresse som hjälpledare. Våra förväntningar på dig som vill bli hjälpledare är att du blir medlem i vår förening, kan ställa upp en gång i veckan, genomgå en kort digital utbildning samt en säkerhetsutbildning (om gruppen tränar i gymnastikhallen i Östersund Arena). 

Vill du sedan bli ledare inom gymnastiken så erbjuder vi utbildningar för detta.

Anmäl ditt intresse här så kontaktar vi dig!

 

Barn- och Bamsegympa

För de allra minsta, från 3 år, erbjuder vi Bamsegympa - ett koncept för de små barnen där de får lära sig grundformer inom gymnastiken på ett lekfullt sätt. Vi har även Barngympa, 4-6 år. Där tränar barnen mycket redskapsbanor och grunder för att utveckla sin styrka och motorik. Vi vill att barnen ska ha fyllt 3 år innan de börjar i Bamsegympa och att de ska ha fyllt 4 år innan de börjar i Barngympa.

Du kan läsa mer här.  I träningsavgiften ingår 10-14 tillfällen på en termin. 

 

Träningsgrupper

Gemensamt för våra träningsgrupper är att de tränar 1,5 timme per pass. Grupperna tränar inte på höst-, sport- och påsklov. De tävlar inte men kan delta på uppvisningar. I träningsavgiften ingår 11-14 tillfällen på en termin. 

 

Vi har träningsgrupper i gymnastik och trampolin. Vi erbjuder verksamhet inom gymnastik från 7 år och trampolin från 10 år. Det är bra om man har gått i en gymnastikgrupp innan man börjar i trampolin, men det är idag inget krav. Många barn hoppar studsmatta hemma och kan en del volter, dock utan de grunder som gör att de kan komma vidare i sin utveckling. Hos oss får de även träna gymnastiska grunder, skadeförebyggande styrka och stretch, säkerhetstänk, förövningar för att lära sig rätt teknik samt färdiga hopp. Säkerheten är alltid viktig hos oss, oavsett vilken grupp du väljer.

 

Tanken med våra träningsgrupper är att de ger en bra grundträning för alla barn - oavsett om gymnastiken blir deras huvudidrott eller inte. Vi arbetar med motorik, kroppskontroll, balans och rörelseglädje inom olika grenar av gymnastiken. Vi tränar inte bara de gymnastiska momenten utan även styrka och smidighet.

 

Vill man börja i tävlingsgymnastik men saknar grunder inom gymnastiken så kan man börja i en träningsgrupp i gymnastik för att sedan byta till en tävlingsgrupp då man har nått rätt nivå.

 

Vi erbjuder olika nivåer utifrån kunskap i våra gymnastikgrupper. Har du/ditt barn aldrig gått i gymnastik hos en gymnastikförening tidigare rekommenderar vi alltid att ni väljer en nybörjargrupp. Ledaren kommer att hjälpa till att byta till rätt nivå om träningen inte passar. Här kan du läsa mer om våra förkunskapskrav

 

Du hittar mer information om vår träningssektion här.

 

Tävlingssektioner

Vi har idag tävlingsgymnastik inom truppgymnastik, kvinnlig artistisk gymnastik, manlig artistisk gymnastik och rytmisk gymnastik. Du hittar mer information om respektive sektion längst upp på vår hemsida.

 

Gemensamt för alla våra tävlingssektioner är att de tränar flera gånger i veckan, deltar i tävlingar och läger både på hemmaplan och runt om i Sverige, beroende på hur långt de har kommit i sin gren.

 

Tävlingssektionerna tränar mer eller mindre året om och många helger går till tävlingar eller träningsläger.

 

Tävlingsgymnastiken kräver alltid ett stort föräldraengagemang i tid. Förutom träningsavgift, medlemsavgift och tävlingslicens tillkommer också kostnader för tävlingskläder, resor, läger, grenspecifika tillbehör mm. 

 

När vi har möjlighet startar vi förberedande grupper i tävlingssektionerna. Till dessa grupper finns inga förkunskapskrav. Du gör din anmälan nedan. Det går bara att anmäla så länge det finns platser kvar.

 

För att börja i en tävlingsgrupp på högre nivå krävs förkunskaper för att kunna delta. Din ledare i träningsgruppen kan svara på frågor kring detta då de har god kunskap om vad du behöver kunna för att delta i våra tävlingsgrupper. Du anmäler ditt intresse till en av våra tävlingssektioner här.

 

Anmälan till våra grupper

 

Till våra grupper i barn- och träningssektionen har vi direktanmälan via vår bokningssida.

 

Du klickar på länken ovan och väljer vilken grupp du vill boka in dig i. Så länge det finns lediga platser går det att boka. Betalning sker antingen med kort, swish eller mot faktura. Återbetalning/kreditering kan ske om du säger upp din plats inom 2 veckor från anmälningsdatum. Uppsägning gör du via mail till vårt kansli

 

Tyvärr går det inte att ställa sig i kö till vår barn- och träningsverksamhet. Startar vi upp nya grupper kommer vi att släppa platserna på bokningssidan, likaså om det uppstår några restplatser.

 

Anmälan till våra grupper brukar öppna i juli/augusti inför hösten, och i december/januari inför våren. Info om exakt datum för platssläppet läggs upp som en nyhet så fort datumet är bestämt. Vi förbehåller oss rätten att inte starta upp grupper med för få anmälda. Full återbetalning sker då.

 

Om du redan går i gymnastik kan du lämna en intresseanmälan till vår tävlingsverksamhet, se informationen ovan ang. tävlingssektioner.

 
Sponsorer
Länkar