SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Träningssektionen

I vår träningssektion ingår gymnastik och trampolin.

Gemensamt för våra träningsgrupper är att de tränar 1 gång per vecka, 1,5 eller 1 timme per pass.

 

Grupperna tränar inte på höstlovet, sport- och påsklov. De tävlar inte men kan delta på uppvisningar.

 

Tanken med alla våra träningsgrupper är att de ger en bra grundträning för alla barn - oavsett om gymnastiken blir deras huvudidrott eller inte. Vi arbetar med motorik, kroppskontroll, balans och rörelseglädje inom olika grenar av gymnastiken. Vi tränar inte bara de gymnastiska momenten utan även styrka och smidighet.

 

Säkerheten är alltid viktig hos oss, oavsett vilken grupp du väljer.

 

Gymnastik

Vi erbjuder träningsverksamhet inom gymnastik från 7 år. Vi har även två grupper för vuxna som vill träna gymnastik. Våra grupper tränar i gymnastikhallen i Östersund Arena. 

 

I våra gymnastikgrupper tränar vi olika redskap, vi nyttjar både trupp- och artistiska redskap och övningar. Gymnasterna ska få prova på olika discipliner inom gymnastiken. Inom gymnastiken bygger alla övningar på varandra och utvecklingen är olika för olika barn. Vi försöker möta de olika behoven i gruppen så långt det är möjligt men ibland kan ledaren rekommendera att byta av nivå.

 

Vill man börja i tävlingsgymnastik men saknar grunder inom gymnastiken så kan man börja i en träningsgrupp för att sedan ställa sig i kö till en tävlingsgrupp. Det gör man genom att fylla i en intresseanmälan, som finns här

 

Vi erbjuder olika nivåer utifrån kunskap i våra gymnastikgrupper. Har du/ditt barn aldrig gått i gymnastik hos en gymnastikförening tidigare rekommenderar vi alltid att ni väljer en nybörjargrupp. Vi räknar med att det tar minst två terminer innan det är dags att byta nivå. Den ansvarige ledaren meddelar när det är dags att byta nivå. Oftast sker dessa byten i samband med terminsskiftet från vårtermin till hösttermin. Oavsett när det är dags kommer den ansvarige ledaren att ta kontakt med gymnast/föräldrar.

 

Trampolin

Det är bra om man har gått i en gymnastikgrupp innan man börjar i trampolin men det är idag inget krav. 

 

Många barn hoppar studsmatta hemma och kan en del volter, dock utan de grunder som gör att de kan komma vidare i sin utveckling. Hos oss får de även träna gymnastiska grunder, skadeförebyggande styrka och stretch, säkerhetstänk, förövningar för att lära sig rätt teknik samt färdiga hopp. 

 

Hos oss är idag trampolin enbart en träningsverksamhet utifrån att sektionen är relativt nystartad. Vi har ännu inte ledare, domare eller hoppare på plats för att kunna tävla i trampolin. 

 

Vill du börja träna hos oss?

Läs mer under "Träna hos oss". Du bokar din plats via vår bokningssida. Observera att det inte går att komma till någon av våra grupper för att prova på utan att vara anmäld.

Träning under jullovet - miniläger
2023-12-21 19:00

För dig som tycker att det blir en för lång väntan till terminsstart så anordnar vi ett läger under jullovet.

 

Lägret vänder sig både till dig som tränar gymnastik i någon av våra grupper och till de som aldrig har tränat tidigare. Vi anpassar övningarna utifrån erfarenhet!

 

Lägret pågår under tre dagar och grupperna är åldersindelade:

8-10 år (födda 2014-2016) tränar på förmiddagarna kl 11.00-13.00

11-13 år (födda 2011-2013) tränar på eftermiddagarna kl. 14.00-16.00

 

Du bokar din plats här.

Nya kontaktuppgifter träningssektionen
2023-12-18 14:00

Vi tackar Filippa Spetz för de terminer hon varit ledare hos oss och önskar henne lycka till på sina nya äventyr!

 

Filippa har nu avslutat sin anställning hos oss, så om ni behöver komma i kontakt med träningssektionen går det bra att maila kansliet

Save the date: Juluppvisning 17 december
2023-11-15 16:45

Som terminsavslutning planerar träningssektionen en juluppvisning söndag 17:e december, skriv in datumet i almanackan!

 

Mer info kommer inom kort.

Höstterminens schema träningssektionen
2023-08-11 17:00

Bokningssidan är nu uppdaterad med höstterminens grupper.

  • Vi återupptar vår parkourverksamhet!
  • Parkourgrupperna har terminsstart vecka 37.

 

Viktiga datum inför höstterminen 2023:

 

14/8 kl 8.00 bokningen öppnas för gymnaster med förtur (de som tränat hos oss under vårterminen 2023)

25/8 kl 8.00 bokningen öppnas för alla

Inför höstterminen 2023
2023-06-22 16:15

Det känns jättekul att det finns ett så stort intresse för att träna med oss och här kommer information inför höstterminen!

 

Östersunds kommun tilldelar föreningarna halltider under juli. Först när vi fått dessa halltider - och hunnit planera och bemanna - kan vi tala om vilka grupper/dagar/tider som gäller i höst! Information kommer att synas på vår hemsida och på Facebook när planeringen är klar.

 

Eftersom vi inte har något kösystem anmäler du ditt barn till vår barn- och träningsverksamhet när bokningen öppnar. Här kommer några viktiga datum för barn- och träningssektionerna:

 

14 augusti 8.00 - öppnar vi bokningen för de gymnaster som tränat hos oss under vårterminen. Där ingår även de gymnaster som deltagit på våra sommaraktiviteter under veckorna 25 och 26. (Det är dock ingen garanti för en plats)

25 augusti 8.00 - öppnar vi bokningen (resterade platser) för alla

31 augusti - sista dag att boka en plats inför höstterminen

 

Vi förbehåller oss rätten att ställa in grupper vid för få anmälda.

 

Terminsstart för barn- och träningsgrupper är vecka 36. 

 
Sponsorer
Länkar