SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Träningssektionen

I vår träningssektion ingår gymnastik, parkour och trampolin.

Gemensamt för våra träningsgrupper är att de tränar 1 gång per vecka, 1,5 timme per pass.

 

Grupperna tränar inte på höstlovet, sport- och påsklov. De tävlar inte men kan delta på uppvisningar.

 

Tanken med alla våra träningsgrupper är att de ger en bra grundträning för alla barn - oavsett om gymnastiken blir deras huvudidrott eller inte. Vi arbetar med motorik, kroppskontroll, balans och rörelseglädje inom olika grenar av gymnastiken. Vi tränar inte bara de gymnastiska momenten utan även styrka och smidighet.

 

Säkerheten är alltid viktig hos oss, oavsett vilken grupp du väljer.

 

Gymnastik

Vi erbjuder träningsverksamhet inom gymnastik från 6 år. Vi har även en grupp för vuxna som vill träna gymnastik. Våra yngsta tränar på skolor/sporthallar och övriga grupper tränar i gymnastikhallen i Östersund Arena. 

 

I våra gymnastikgrupper tränar vi olika redskap, vi nyttjar både trupp- och artistiska redskap och övningar. Gymnasterna ska få prova på olika discipliner inom gymnastiken. Inom gymnastiken bygger alla övningar på varandra och utvecklingen är olika för olika barn. Vi försöker möta de olika behoven i gruppen så långt det är möjligt men ibland kan ledaren rekommendera att byta av nivå.

 

Vill man börja i tävlingsgymnastik men saknar grunder inom gymnastiken så kan man börja i en träningsgrupp för att sedan ställa sig i kö till en tävlingsgrupp. Det gör man genom att fylla i en intresseanmälan, som finns här

 

Vi har två träningsgrupper med inriktning mot Kvinnlig AG och truppgymnastik. Dessa grupper vänder sig till de som vill träna Kvinnlig AG eller trupp men inte vill tävla eller de som vill börja i en tävlingssektion. 

 

Vi att erbjuder olika nivåer utifrån kunskap i våra gymnastikgrupper. Har du/ditt barn aldrig gått i gymnastik hos en gymnastikförening tidigare rekommenderar vi alltid att ni väljer en nybörjargrupp. Vi räknar med att det tar minst två terminer innan det är dags att byta nivå. Huvudledaren meddelar när det är dags att byta nivå. Oftast sker dessa byten i samband med terminsskiftet från vårtermin till hösttermin. Oavsett när det är dags kommer huvudledaren att ta kontakt med gymnast/föräldrar.

 

Parkour

Det är bra om man har gått i en gymnastikgrupp innan man börjar i parkour men det är idag inget krav. 

 

Många barn ser parkour på YouTube och vill gärna testa - det ser förstås fantastiskt roligt ut. Hos oss får de börja från grunden och träna även gymnastiska grunder, skadeförebyggande styrka och stretch, säkerhetstänk och förövningar.

 

Trampolin

Det är bra om man har gått i en gymnastikgrupp innan man börjar i trampolin men det är idag inget krav. 

 

Många barn hoppar studsmatta hemma och kan en del volter, dock utan de grunder som gör att de kan komma vidare i sin utveckling. Hos oss får de även träna gymnastiska grunder, skadeförebyggande styrka och stretch, säkerhetstänk, förövningar för att lära sig rätt teknik samt färdiga hopp. 

 

Hos oss är idag trampolin enbart en träningsverksamhet utifrån att sektionen är relativt nystartad. Vi har ännu inte ledare, domare eller hoppare på plats för att kunna tävla i trampolin. 

 

Vill du börja träna hos oss?

Läs mer under "Träna hos oss" där du också hittar anmälningsformulär till våra grupper. Observera att det inte går att komma till någon av våra grupper för prova på utan att vara anmäld.

Inför höstterminen 2022
2022-06-02 15:00

Vi har redan börjat få frågor kring när bokningen inför höstterminen öppnar - det känns jättekul att det finns ett så stort intresse för att träna med oss!

 

Östersunds kommun tilldelar föreningarna halltider under juli. Först när vi fått dessa halltider - och hunnit planera och bemanna - kan vi tala om vilka grupper/dagar/tider som gäller i höst! Information kommer att synas på vår hemsida och på Facebook när planeringen är klar.

 

Till vår barn- och träningsverksamhet kan du inte ställa dig i kö utan anmäler när bokningen öppnar. Här kommer några viktiga datum för barn- och träningssektionerna:

 

15 augusti 8.00 - vi öppnar bokningen för de gymnaster som tränat hos oss under vårterminen. Där ingår även de gymnaster som deltagit på våra sommaraktiviteter under veckorna 25 och 26. (Det är dock ingen garanti för en plats)

25 augusti 8.00 - vi öppnar bokningen (resterade platser) för alla

1 september - sista dag att boka en plats inför höstterminen

 

Vi förbehåller oss rätten att ställa in grupper vid för få anmälda.

 

Terminsstart för barn- och träningsgrupper är vecka 36. 

Sommarskolan 2022
2022-03-17 16:00

Östersundsgymnasterna planerar för sommarskola vecka 25 och vecka 26 och prova-på-aktiviteter under vecka 26.  Aktiviteterna kommer att vända sig till barn födda 2014, 2013, 2012, 2011, 2010 och 2009. 

 

Till vår sommarskola Mini är även barn födda 2015 välkomna att anmäla sig. Det är kortare pass och anpassat för de yngsta.

 

Viktigt att tänka på är att för att delta i våra aktiviteter i gymnastikhallen i Östersund Arena måste barnen klara av att lämnas/hämtas utanför hallen (föräldrar får inte vistas inne i gymnastikhallen utan måste stanna på väntytan eller sitta uppe i restaurangen). Barnen måste också klara av att följa våra säkerhetsregler i gymnastikhallen.

 

Sommarskolan vänder sig främst till barn som inte tränar hos oss i gymnastikhallen och vill testa vad gymnastiken har att erbjuda. Under sommarskolan får barnen prova flera av våra olika discipliner och redskap på en grundläggande nivå. Inga förkunskaper krävs men det är viktigt att barnet klarar av att delta i aktiviteterna utan föräldrars närvaro. För barn födda 2009-2014.

 

  • Sommarskola 1:  Mån-tor v25   8.30-11.30
  • Sommarskola 2:  Mån-tor v25   12.30-15.30
  • Sommarskola 3:  Tis-fre v26   8.30-11.30
  • Sommarskola 4:  Tis-fre v26   12.30-15.30

Sommarskolan kostar 550 kr, försäkring ingår.

 

Sommarskolan Mini vänder sig främst till barn som inte tränar hos oss i gymnastikhallen och vill testa vad gymnastiken har att erbjuda. Under sommarskolan får barnen prova flera av våra olika discipliner och redskap på en grundläggande nivå. Inga förkunskaper krävs men det är viktigt att barnet klarar av att delta i aktiviteterna utan föräldrars närvaro. Endast för barn födda 2014 och 2015.

 

  • Sommarskola Mini 1:  Mån-tor v25 15.45-17.15
  • Sommarskola Mini 2:  Tis- fre v26  15.45-17.15

Sommarskolan Mini kostar 250 kr, försäkring ingår.

 

Prova-på-aktiviteter vänder sig till barn som vill testa en specifik disciplin inom gymnastiken. Det passar både barn som inte tränar hos oss och är nybörjare och barn som kanske funderar på att byta inriktning inom gymnastiken och vill prova något nytt. Måndag 27 juni har vi flera prova-på-pass att välja mellan. För barn födda 2009-2014.

 

  • Prova på kvinnlig artistisk gymnastik:   8.30-10.30, 15.45-17.45
  • Prova på rytmisk gymnastik:               10.45-12.45
  • Prova på truppgymnastik:                   10.45-12.45, 15.45-17.45
  • Prova på trampolin:                            8.30-10.30, 13.30-15.30

Prova-på-passen kostar 50 kr, försäkring ingår.

 

 

Bokningen till samtliga aktiviteter öppnar 11/4 kl. 8.00. Du kan anmäla dig så länge det finns platser kvar, dock senast den 15/5. Antalet platser är begränsat, vi har ingen kölista och kan tyvärr inte ta emot några efteranmälningar i år. 

  

Inför våra sommaraktiviteter kommer mer specifik information att mailas ut till alla anmälda gällande hallregler, klädsel mm. Denna information kommer via mail senast v 21.

 

Har du frågor kring våra sommaraktiviteter kan du maila vårt kansli.

Vårterminen 2022, info samt schema
2021-12-19 19:02

Vårterminen 2022 - för våra barn- och träningsgrupper - pågår v3-v20. Dessa grupper tränar inte på lov.

Anmälan är öppen för de gymnaster som tränat hos oss under höstterminen -21. Du som missade att tacka ja till din plats har nu chansen att boka och /eller du som vill boka plats i ytterligare en grupp har också möjlighet att göra det.

Den 3/1-22 öppnar bokningen av resterande platser för alla.

Höstlovsaktiviteter
2021-10-09 15:00
 
Information inför hösten
2021-09-14 13:12

Välkomna till till en ny termin!

 

Pandemin pågår fortfarande och alla behöver därför ha koll på våra "covid-regler".

 

För de grupper som tränar i gymnastikhallen i Östersund Arena finns också kommunens hallregler att ta hänsyn till. Vi har sammanfattat några korta punkter:

- alla ledare ska ha genomgått säkerhetsutbildningen och ansvarar för att alla gymnaster följer de regler som finns (inga obehöriga får vistas i hallen)

- inga vassa detaljer på kläder (t ex dragkedjor) är tillåtna inne i gymnastikhallen då de kan förstöra mattor och överdrag

- inga smycken överhuvudtaget är tillåtna i gymnastikhallen

- ingen mat/dryck (förutom vatten) får tas med in i gymnastikhallen

 

Föreningens träningsregler hittar du här.

 

Östersundsgymnasterna använder systemet Sportadmin. Det finns en medlemsapp att logga ner (alla ska ha fått ett mail med länkar till denna). I medlemsappen meddelar ni eventuell frånvaro. Ni ser också gruppens träningstillfällen i appen.

 

Om vi behöver ställa in en träning med kort varsel meddelar gruppens ledare via mail och sms-utskick. Därför är det viktigt att ni uppdaterar denna information i appen (under inställningar).

 

Alla ledare ska ha skickat ut information via mail till sina grupper där ni fått specifik information just för er grupp samt kontaktuppgifter till gruppens ledare om det skulle behövas.

 

Nu hoppas vi att vi kan genomföra denna termin som planerat och att det blir många härliga träningspass för alla våra medlemmar.

 

 

 

 
Sponsorer
Länkar