SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Träningssektionen

I vår träningssektion ingår gymnastik och trampolin.

Gemensamt för våra träningsgrupper är att de tränar 1 gång per vecka, 1,5 timme per pass.

 

Grupperna tränar inte på höstlovet, sport- och påsklov. De tävlar inte men kan delta på uppvisningar.

 

Tanken med alla våra träningsgrupper är att de ger en bra grundträning för alla barn - oavsett om gymnastiken blir deras huvudidrott eller inte. Vi arbetar med motorik, kroppskontroll, balans och rörelseglädje inom olika grenar av gymnastiken. Vi tränar inte bara de gymnastiska momenten utan även styrka och smidighet.

 

Säkerheten är alltid viktig hos oss, oavsett vilken grupp du väljer.

 

Gymnastik

Vi erbjuder träningsverksamhet inom gymnastik från 7 år. Vi har även två grupper för vuxna som vill träna gymnastik. Våra grupper tränar i gymnastikhallen i Östersund Arena. 

 

I våra gymnastikgrupper tränar vi olika redskap, vi nyttjar både trupp- och artistiska redskap och övningar. Gymnasterna ska få prova på olika discipliner inom gymnastiken. Inom gymnastiken bygger alla övningar på varandra och utvecklingen är olika för olika barn. Vi försöker möta de olika behoven i gruppen så långt det är möjligt men ibland kan ledaren rekommendera att byta av nivå.

 

Vill man börja i tävlingsgymnastik men saknar grunder inom gymnastiken så kan man börja i en träningsgrupp för att sedan ställa sig i kö till en tävlingsgrupp. Det gör man genom att fylla i en intresseanmälan, som finns här

 

Vi erbjuder olika nivåer utifrån kunskap i våra gymnastikgrupper. Har du/ditt barn aldrig gått i gymnastik hos en gymnastikförening tidigare rekommenderar vi alltid att ni väljer en nybörjargrupp. Vi räknar med att det tar minst två terminer innan det är dags att byta nivå. Den ansvarige ledaren meddelar när det är dags att byta nivå. Oftast sker dessa byten i samband med terminsskiftet från vårtermin till hösttermin. Oavsett när det är dags kommer den ansvarige ledaren att ta kontakt med gymnast/föräldrar.

 

Trampolin

Det är bra om man har gått i en gymnastikgrupp innan man börjar i trampolin men det är idag inget krav. 

 

Många barn hoppar studsmatta hemma och kan en del volter, dock utan de grunder som gör att de kan komma vidare i sin utveckling. Hos oss får de även träna gymnastiska grunder, skadeförebyggande styrka och stretch, säkerhetstänk, förövningar för att lära sig rätt teknik samt färdiga hopp. 

 

Hos oss är idag trampolin enbart en träningsverksamhet utifrån att sektionen är relativt nystartad. Vi har ännu inte ledare, domare eller hoppare på plats för att kunna tävla i trampolin. 

 

Vill du börja träna hos oss?

Läs mer under "Träna hos oss". Du bokar din plats via vår bokningssida. Observera att det inte går att komma till någon av våra grupper för att prova på utan att vara anmäld.

Terminsstart för träningssektionen vecka 3
2023-01-05 14:50

Barn- och träningssektionens termin sträcker sig från v. 3 - v. 19 för vårterminen 2023.

 

Under vecka 2 skickas välkomstmail ut till samtliga anmälda gymnaster med information kring hallregler, klädesrekommendationer och en presentation av ledarna.

Schema över vårens träningsgrupper i Östersund Arena
2022-12-10 08:00

Bokningssidan är nu uppdaterad med vårterminens grupper.

  • Som det ser ut i dagsläget kommer vi inte att kunna bedriva någon parkourverksamhet under VT2023 pga ledarbrist
  • Trampolingrupperna på onsdagar har ändrade tider

 

Viktiga datum inför vårterminen 2023:

10/12 visas våra bokningsbara grupper på bokningssidan

12/12 aviseras de gymnaster som tränat hos oss under HT2022 och bokningen öppnas för gymnaster med förtur (de som tränat hos oss under 2022)

27/12 bokningen öppnas för alla

Nya parkourledare!
2022-08-21 21:29

Vi välkomnar två nya parkourledare till Träningssektionen,

Charlie Erwall och Per Eklund.

Charlie kommer att ha huvudansvaret för parkourgrupperna samt leda grupperna på tisdagar och Per kommer att leda nybörjargruppen på onsdagar.

 

Båda har tränat i vuxengruppen och Per har tidigare varit ledare i Manlig AG.

Nedan kommer en hälsning från Charlie till alla gamla och nya som vill träna parkour. 

 

Hej parkourintresserade!

Jag heter Charlie och kommer vara ledare för parkourträningarna. Började med Parkour för nästan 20 år sen i Helsingborg. Det fanns tyvärr inga föreningar som sysslade med Parkour då men vi hittade fina spots att träna på i stan. Fortsatte med freerunning och när jag pluggade på universitetet i Lund var jag med och drev en förening där jag både tränade och ledde parkour, freerunning och tricking. Idag ägnar jag mig mest åt skate- och snowboard och sen jag flyttade till Östersund för 2 år sen har jag börjat med gymnastiken igen och fått damma av parkourskillsen där. Ser fram emot att träffa er när terminen sätter igång! 

/Charlie

 

/Åsa Eklund

Sektionsledare Träning

Träningssektionen letar febrilt efter ledare
2022-08-12 17:19

Sedan en tid har föreningen sökt en person att anställa som tränare på deltid i träningssektionen. Dessvärre har ingen lämplig ansökan inkommit.

 

Därefter har vi frågat några ledare specifikt om intresse att på timanställning ta hand om dessa grupper. Det har gett en viss täckning, men vi saknar fortfarande ett antal ledare. Just nu söker vi därför ett varv internt för att förhoppningsvis finna de resterande ledarna.


Detta medför således att starten för dessa grupper försenas. Så fort eftersökningen gett resultat återkommer vi med information.

Hälsningar från styrelsen och Träningssektionen.

Inför höstterminen 2022
2022-06-02 15:00

Vi har redan börjat få frågor kring när bokningen inför höstterminen öppnar - det känns jättekul att det finns ett så stort intresse för att träna med oss!

 

Östersunds kommun tilldelar föreningarna halltider under juli. Först när vi fått dessa halltider - och hunnit planera och bemanna - kan vi tala om vilka grupper/dagar/tider som gäller i höst! Information kommer att synas på vår hemsida och på Facebook när planeringen är klar.

 

Till vår barn- och träningsverksamhet kan du inte ställa dig i kö utan anmäler när bokningen öppnar. Här kommer några viktiga datum för barn- och träningssektionerna:

 

15 augusti 8.00 - vi öppnar bokningen för de gymnaster som tränat hos oss under vårterminen. Där ingår även de gymnaster som deltagit på våra sommaraktiviteter under veckorna 25 och 26. (Det är dock ingen garanti för en plats)

25 augusti 8.00 - vi öppnar bokningen (resterade platser) för alla

1 september - sista dag att boka en plats inför höstterminen

 

Vi förbehåller oss rätten att ställa in grupper vid för få anmälda.

 

Terminsstart för barn- och träningsgrupper är vecka 36. 

 
Sponsorer
Länkar