SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Manlig artistisk gymnastik

Sektionen Manlig Artistisk Gymnastik (MAG) är en av föreningens tävlingssektioner. Det innebär att vi erbjuder våra gymnaster att tävla när de är fysiskt och psykiskt mogna för det.

I början tävlar vi på hemmaplan med föreningstävlingar vilka ibland genomförs på kvällstid på ordinarie träningstid. När gymnasterna blir mer erfarna erbjuder vi möjlighet att tävla i andra städer och mot gymnaster från andra föreningar och då är tävlingarna på helger.

 

Våra grupper tränar olika många gånger i veckan och inriktningen på träningen förändras i takt med att gymnasterna utvecklas. Från början tränar vi lekande och lärande gymnastik med inriktning på rörelseglädje och allmän motorisk utveckling. När gymnasterna lärt sig motoriska grunder blir inriktningen mer mot att träna på att träna samt att träna för att tävla. I alla grupper har rörelseglädje en naturlig plats och vi har stor variation i träningen.

 

Vi tränar och tävlar i sex olika redskap; fristående, bygelhäst, ringar, hopp, barr och räck. Vi använder även trampolin, tumbling och airtrack i träningen för att lära oss nya övningar.

I Manlig Artistisk Gymnastik tävlar man individuellt men även lagtävlingar förekommer när gymnasterna når högre tävlingsnivåer.

I denna video får du ett smakprov vad Manlig Artistisk Gymnastik är.

 

Som deltagare i en tävlingsgrupp får man räkna med att även något av träningstillfällena ligger på helgen. Grupper som tränar 3 - eller fler - gånger per vecka får ett av sina pass fredag eftermiddag, lördag eller söndag. Tyvärr räcker inte tiderna till annars.

 

I samtliga tävlingssektioner krävs ett stort föräldraengagemang. Det kan variera mellan sektionerna men handlar bl a om att vara hjälpledare, domare, arbeta som funktionär vid tävlingar och läger som föreningen arrangerar, skjutsa till tävlingar inom regionen eller att åka med som extra vuxen på tävlingar/läger längre bort. Alla kostnader för tävlingar och läger bekostar gymnasten själv, föreningen står endast för anmälningsavgiften. För att kunna tävla behöver gymnasten också en tävlingsdräkt samt föreningsoverall, du hittar information kring detta under "Profilkläder".

 

Alla våra ledare inom sektionen arbetar ideellt.

 

Att börja träna MAG

Vi startar upp nya grupper när vi har möjlighet. Vi rekommenderar att gå barngympa eller liknande en eller två terminer innan man anmäler sig till tävlingsförberedande grupper.

 

När vi startar upp nya grupper kan du anmäla ditt barn via bokningssidan.

 

Om du går i någon av föreningens andra grupper och funderar på att byta till MAG eller idag tränar MAG i en annan förening och ska flytta till Östersund så lämna en intresseanmälan här. Vi kontaktar dig om det finns lediga platser på rätt nivå. Tyvärr kan det vara svårt att få plats i våra grupper på högre nivå.

 

Det är inte möjligt att följa med en kompis för att "prova på" eller att bara dyka upp hos oss.

Digital träning - i väntan på besked
2021-01-20 20:16
Lyssna på ett inslag på radion kring vår digitala träning!

Vi väntar på besked från kommunen kring öppning av hallar men gör vårt bästa för att hitta nya, tillfälliga lösningar.

Vi har startat igång med några av våra grupper för tillfället för att komma igång.

Klubbtävling 6 Maj 2019
2019-05-09 10:31

 
Sponsorer
Länkar