SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Kvinnlig artistisk gymnastik
Sektionen KvAG är en av föreningens tävlingssektioner. Det innebär att samtliga gymnaster i sektionen tävlar. För oss är det viktigt att drivet att vilja tävla ska finnas hos gymnasterna själva. Har barnen inte intresse av att tävla rekommenderar vi att de går i en träningsgrupp istället.
 
Våra tävlingsgrupper tränar ofta flera gånger i veckan och det är viktigt att gymnasterna deltar på samtliga träningar som erbjuds. Detta för att underlätta träningsplanering, minimera skaderisken och för att gymnasterna då har lättare att vara en del i den sociala gemenskapen i gruppen.
 
Som deltagare i en tävlingsgrupp får man räkna med att även något av träningstillfällena ligger på helgen. Alla våra grupper som tränar 3 - eller fler - gånger per vecka får ett av sina pass fre em, lördag eller söndag. Tyvärr räcker inte tiderna till annars.
 
I samtliga tävlingssektioner krävs ett stort föräldraengagemang. Det kan variera mellan sektionerna men handlar bl a om att vara hjälpledare, domare, arbeta som funktionär vid tävlingar och läger som föreningen arrangerar, skjutsa till tävlingar inom regionen eller att åka med som extra vuxen på tävlingar/läger längre bort. Alla kostnader för tävlingar och läger bekostar gymnasten själv, föreningen står endast för anmälningsavgiften. För att kunna tävla behöver gymnasten också en tävlingsdräkt samt föreningsoverall, du hittar information kring detta under "Profilkläder".
 

Våra  tävlingsgrupper i KvAG tränar 1-6 ggr i veckan.  På våra träningar tränar vi ofta tillsammans även om gymnasterna går i olika grupper, men alla tränar på sin nivå! 

 

Vi tränar och tävlar i fyra olika redskap; hopp, barr, bom och fristående. Vi använder även trampolin, tumbling och airtrack i träningen för att lära oss nya övningar.

 

När vi tävlar gör vi det individuellt men det kan också förekomma tävling i lag. Förutom att träna och tävla har vi läger och samträningar som alla gymnaster förväntas delta på. Alla våra träningar är i gymnastikhallen i Östersund Arena.

 

Titta gärna i vårt bildgalleri som du hittar i menyn till vänster!

 

Att börja träna KvAG

Vi startar upp nya grupper när vi har möjlighet. Vi rekommenderar att gå barngympa eller liknande en eller två terminer innan man anmäler sig till tävlingsförberedande grupper.

 

Förberedande kvinnlig artistisk gymnastik tränar 1 gång i veckan, Sporthallen. När vi startar upp nya grupper kan du anmäla ditt barn via bokningssidan.

 

Om du går i någon av föreningens andra grupper och funderar på att byta till KvAG eller idag tränar KvAG i en annan förening och ska flytta till Östersund så lämna en intresseanmälan här. Vi kontaktar dig om det finns lediga platser på rätt nivå. 

Det är inte möjligt att följa med en kompis för att "prova på" eller att bara dyka upp hos oss.

Grattis till studenten 2024
2024-06-07 15:41
Ella, Alva och Britta

Idag säger vi stort GRATTIS till Ella, Alva och Britta som tar studenten vid JGY Idrottsprogram -  NIU kvinnlig artistisk gymnastik.

 

Fantastiska tjejer som nu lämnar NIU och ger sig ut på nya äventyr. Vi önskar er stort lycka till tjejer i framtiden 💕 Ni är alltid välkomna tillbaka till oss och arenan när ni har vägarna förbi. Tack för de här underbara åren!

Nyfiken på NIU Kvinnlig Artistisk Gymnastik, anmäl dig till vårt Pre-Camp 15 oktober.
2022-10-03 21:21

Nationell idrottsutbildning Östersund i kvinnlig artistisk gymnastik!

Jämtlands gymnasium och Östersundsgymnasterna bjuder in till information och träning inför gymnasievalet.

Vi håller ett "Pre camp" där du får besöka gymnasieskolan och får information om NIU Östersund. Du får besöka Östersunds Arena där vi informerar om föreningen och du får träffa tränare och gymnaster som går NIU idag. Vi bjuder på lunch och tränar tillsammans på eftermiddagen.

 

Gymnaster inom Kvinnlig AG i åk 9 och åk 8 är välkomna och självklart även föräldrar. Anmäl dig till "Pre camp" senast 11 oktober till:  andersson.my@gmail.com

 

OBS! Sista ansökan till Gymnasiet för NIU gymnastik Östersund  är 1 december 2022.

 

För mer information, Facebook: Östersundsgymnasterna Kvinnlig AG

 

Iskristallen 2022
2022-03-08 13:35

Äntligen är det dags för Iskristallen 2022. Inbjudningstävling som vänder sig till gymnaster inom i kvinnlig artistisk gymnastik på steg 1-8 , Klubbpokal, Regionspokal och Rikspokal. OBS! Tävlingstiderna har ändrats lite.

 

Varmt välkomna!

Iskristallen 2022
2022-02-09 08:48

Äntligen är det dags för Iskristallen 2022. Inbjudningstävling som vänder sig till gymnaster inom i kvinnlig artistisk gymnastik på steg 1-8 , Klubbpokal, Regionspokal och Rikspokal.

 

Inbjudan hittar ni på Region MITT sida eller via nedan länk.

 

Till anmälan

 

 

 

Varmt välkomna!

Viktig information inför Östersundspokalen 
2021-12-02 09:37
Lördag 4/12 arrangerar KvAG Östersundspokalen. Det är en inbjudningstävling som kommer gå av stapeln i Östersunds Arena med publik. Samtliga åskådare behöver kunna uppvisa giltigt covidpass. Detta i enhet med FMHs krav. Vill du läsa mer finns info på Riksidrottsförbundet och Svenska Gymnastikförbundet. Vill du komma och titta på gymnastiktävling och är över 18 år, ladda hem ditt covidpass. Alla över 18 år behöver ha giltigt covidpass, inget krav för minderåriga.  
Entré 25:-, betalas med swish. 

Vi ber samtliga vara uppmärksamma på att hålla avstånd samt följa samtliga restriktioner. Stanna hemma vid minsta symtom, tvätta och sprita händer. 
 
Insläpp kommer att ske utifrån följande:
 
Tävlingsstart för steg 1-3 är 10.45.
Publik från Sundsvall uppmanas komma till Arenan 10.15
Publik från Åre uppmanas komma till Arenan 10.25
Publik från Östersund uppmanas komma till Arenan 10.35
 
Tävlingsstart för steg 4-6 och Klubbpokalen är 15.45.
Publik från Sundsvall uppmanas komma till Arenan 15.15
Publik från Åre uppmanas komma till Arenan kl 15.25
Publik från Östersund uppmanas komma till Arenan kl 15.35
 
 
Varma hälsningar
Tävlingsledarna Östersundspokalen genom
Anna Falk och Line Samuelsson
 
Sponsorer
Länkar