SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Truppgymnastik

Sektionen Trupp är en av föreningens tävlingssektioner. Det innebär att samtliga gymnaster i sektionen tävlar. För oss är det viktigt att drivet att vilja tävla ska finnas hos gymnasterna själva. Har barnen inte intresse av att tävla rekommenderar vi att de går i en träningsgrupp istället.

 
Våra tävlingsgrupper tränar ofta flera gånger i veckan och det är önskvärt att gymnasterna deltar på samtliga träningar som erbjuds. Detta för att underlätta träningsplanering, minimera skaderisken och för att gymnasterna då har lättare att vara en del i den sociala gemenskapen i gruppen.
 
Som deltagare i en tävlingsgrupp får man räkna med att även något av träningstillfällena ligger på helgen. Alla våra grupper som tränar 3 - eller fler - gånger per vecka får ett av sina pass fre em, lördag eller söndag. 
 
I samtliga tävlingssektioner krävs ett stort föräldraengagemang. Det kan variera mellan sektionerna men handlar bl a om att vara hjälpledare, domare, arbeta som funktionär vid tävlingar och läger som föreningen arrangerar, skjutsa till tävlingar inom regionen eller att åka med som extra vuxen på tävlingar/läger längre bort. Alla kostnader för tävlingar och läger bekostar gymnasten själv, föreningen står endast för anmälningsavgiften. För att kunna tävla behöver gymnasten också en tävlingsdräkt samt föreningsoverall, du hittar information kring detta under "Profilkläder".
 
Alla våra ledare inom sektionen arbetar ideellt.
 

Våra  tävlingsgrupper i trupp tränar 1-3 ggr i veckan, dels i gymnastikhallen i Östersund Arena, dels i andra sporthallar.

 

Vi tränar och tävlar i tre olika redskap; trampett, tumbling och fristående. Alla gymnaster tränar alla redskapen.

 

I truppgymnastik tävlar gruppen som ett lag. Förutom att träna och tävla har vi läger och samträningar som alla gymnaster förväntas delta på. 

 

Vill du läsa mer om trupp finns mycket bra information på Svenska gymnastikförbundets hemsida.

 

Att börja träna Trupp

Vi startar upp nya grupper när vi har möjlighet. Vi rekommenderar att gå barngympa eller liknande en eller två terminer innan man anmäler sig till tävlingsförberedande grupper.

 

När vi startar upp nya grupper kan du anmäla ditt barn via bokningssidan.

 

Om du går i någon av föreningens andra grupper och funderar på att byta till truppgymnastik eller idag tränar trupp i en annan förening och ska flytta till Östersund så lämna en intresseanmälan här. Vi kontaktar dig om det finns lediga platser på rätt nivå. Tyvärr kan det vara svårt att få plats i våra grupper på högre nivå.

 

Grattis till silver i Rikstvåan
2024-06-02 15:22

I helgen gick Rikstvåan i Eskilstuna. Två av Rikstruppens gymnaster Selma Johnsson & Leo Johansson har tillsammans med Teamgym Norrdal tagit silver. Stort Grattis!

SM i Truppgymnastik Grattis André Edvinsson & Teamgym Norrdal
2024-05-28 06:28

I helgen har vi hejar stort på vår gymnast André Edvinsson som har tävlat sitt första SM tillsammans med Teamgym Norrdal som vi har ett samarbete med. Tillsammans vann de en silvermedalj Det säger vi Stort Grattis till.

Truppcupen 2024
2024-05-28 06:16

Tack till hela Truppcupengänget, alla gymnaster, ledare, gympafamiljer, vänner & alla som på ett eller annat vis varit delaktiga och bidragit till att årets Truppcup blev så bra! 

Verksamhetsberättelse 2023
2024-02-11 16:31

Nu ligger verksamhetsberättelsen för 2023 under Dokument.

 

Östersundsgymnasterna i samarbete med Teamgym Norrdal
2023-12-19 15:39

Denna termin har Östersundsgymnasterna inlett ett samarbete med Teamgym Norrdal som ger gymnaster i Norrland och Dalarna möjlighet att tävla på en högre nivå.

Två av våra truppgymnaster från Rikstruppen har tävlat med Teamgym Norrdal - André Edvinsson och Leo Johansson.
Båda har tävlat Rikstvåan och JSM med framgång.

Leo Johansson tävlade Rikstvåan och presterade ett mycket fint fristående och fina och stilrena varv på både Tumbling och Trampett. 

André Edvinsson tävlade också Rikstvåan med fina resultat.
Han knep också en plats i JSM laget som resulterade i ett Guld.

André har nu också fått en plats i bruttotruppen som är första steget mot att komma med i juniorlandslaget 2024.

 
Sponsorer
Länkar