SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Truppgymnastik
Sektionen Trupp är en av föreningens tävlingssektioner. Det innebär att samtliga gymnaster i sektionen tävlar. För oss är det viktigt att drivet att vilja tävla ska finnas hos gymnasterna själva. Har barnen inte intresse av att tävla rekommenderar vi att de går i en träningsgrupp istället.

Våra tävlingsgrupper tränar ofta flera gånger i veckan och det är viktigt att gymnasterna deltar på samtliga träningar som erbjuds. Detta för att underlätta träningsplanering, minimera skaderisken och för att gymnasterna då har lättare att vara en del i den sociala gemenskapen i gruppen.

Som deltagare i en tävlingsgrupp får man räkna med att även något av träningstillfällena ligger på helgen. Alla våra grupper som tränar 3 - eller fler - gånger per vecka får ett av sina pass fre em, lördag eller söndag. Tyvärr räcker inte tiderna till annars.

I samtliga tävlingssektioner krävs ett stort föräldraengagemang. Det kan variera mellan sektionerna men handlar bl a om att vara hjälpledare, domare, arbeta som funktionär vid tävlingar och läger som föreningen arrangerar, skjutsa till tävlingar inom regionen eller att åka med som extra vuxen på tävlingar/läger längre bort. Alla kostnader för tävlingar och läger bekostar gymnasten själv, föreningen står endast för anmälningsavgiften. För att kunna tävla behöver gymnasten också en tävlingsdräkt samt föreningsoverall, du hittar information kring detta under "Profilkläder".

Alla våra ledare inom sektionen arbetar ideellt.

Våra  tävlingsgrupper i trupp tränar 1-3 ggr i veckan, dels i gymnastikhallen i Östersund Arena, dels i andra sporthallar.


Vi tränar och tävlar i tre olika redskap; trampett, tumbling och fristående. Alla gymnaster tränar alla redskapen.


I truppgymnastik tävlar gruppen som ett lag. Förutom att träna och tävla har vi läger och samträningar som alla gymnaster förväntas delta på. 


Vill du läsa mer om trupp? Se faktablad!


Titta gärna i vårt bildgalleri. Du hittar det i menyn till vänster.


Att börja träna Trupp

Vi startar upp nya grupper när vi har möjlighet. Vi rekommenderar att gå barngympa eller liknande en eller två terminer innan man anmäler sig till tävlingsförberedande grupper.


När vi startar upp nya grupper kan du anmäla ditt barn via bokningssidan.

 

Om du går i någon av föreningens andra grupper och funderar på att byta till truppgymnastik eller idag tränar trupp i en annan förening och ska flytta till Östersund så lämna en intresseanmälan här. Vi kontaktar dig om det finns lediga platser på rätt nivå. Tyvärr kan det vara svårt att få plats i våra grupper på högre nivå.


Det är inte möjligt att följa med en kompis för att "prova på" eller att bara dyka upp hos oss.

Ny Truppdräkt finns nu på Prima Salto
2022-02-06 12:05

Nu finns den nya Truppdräkten på Prima Salto, mer information kommer från Er huvudledare. På Prima Salto kan ni se både den kortärmade och den långärmade och få mer information. 

Riksfyran Örebro ht-21
2021-11-14 07:14

Rikstrupp 4 har för första gången varit och tävlat på riksnivå, vilken laginsats - fint genomförd tävling av alla gymnaster och ledare. Vill ni se mer så går det att gå in på instagram och se deras tävlingsvarv och fristående ogy.rikstrupp4 

Rikstrupp 3 utmanar MAG
2021-06-30 19:50
Rikstrupp 3 utmanar MAG i annorlunda Vollyboll innan sommaruppehållet. 
 
Riksfyran 2021
2021-05-30 10:36

Idag är det dags för vårt Rikstrupp4 lag att filma in för Riksfyran som går nästa helg - första gången på denna nivå. Sändningen går på Gymnastikförbundets Youtubekanal 5 juni, våra gymnaster tävlar i Pool 3 som sänds mellan 1615-1840. Heja gänget, se till att ha kul & Ni andra får nyfiket vänta tills nästa helg!

Köp och säljkväll Truppsektionen INSTÄLLD!
2020-03-11 21:11
Köp och säljkväll för Truppsektionen
Plats: Teorisalen Arenan
Dag: Torsdagen den 12 mars
Tid: 18.00 – 20.00

Varför har vi den här kvällen:
Frågan nådde oss om att det fanns ett önskemål om en köp och säljkväll och vi tyckte idén var jättebra. Vi kör en testkväll och ser om det är något vi kan fortsätta att ha varje termin.

Hur går det till?
Här kan du köpa och sälja Östersundsgymnasternas trupptävlings/träningskläder. Framförallt så är det många som behöver ny storlek på tävlingsdräkten och istället för att köpa en helt ny så kan vi köpa av  varandra. Fast pris för begagnad långärmad tävlingsdräkt är 350kr, på övriga kläder sätter ni egna priser.

Vi ställer fram bord där ni kan lägga fram det ni vill sälja. Märk kläderna med
klisterlappar där det står pris och swishnummer. Det går naturligtvis bra att lägga era saker som ni vill sälja i ex en låda och ställa på ett bord. Vi ska göra det här så enkelt och smidigt som möjligt.

Köp av ny trupptävlingsdräkt:
Marielle Hedin som syr truppens tävlingsdräkter kommer att finnas på plats och ta upp beställningar för er som vill köpa en ny dräkt eller inte hittar en i rätt storlek. En ny långärmad dräkt kostar 500 kr och den kortärmade kostar 350 kr, alla får med en glittrig turkos hårsnodd om man vill.

Hälsningar från
Marléne Halvarsson och Malin Dahlgren
 
Sponsorer
Länkar