SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkommen till Östersundsgymnasterna!

Vår förening bildades 1924 och hette då Östersunds Kvinnliga Gymnastikklubb. Föreningen ändrade sitt namn till Östersundsgymnasterna på 1970-talet i samband med att även manliga gymnaster fick vara med i vår förening. Idag är vi en breddförening som också bedriver tävlingsverksamhet. Vi har (år 2020) över 900 aktiva gymnaster och 140 ledare hos oss.


Östersundsgymnasterna har två sektioner där vi erbjuder träningsverksamhet;

Vi har även ett antal sektioner där vi erbjuder tävlingsverksamhet på lokal-, regional- och till viss del riksnivå;

Inom sektionen Kvinnlig artistisk gymnastik bedriver vi även tävlingsverksamhet på hög nationell nivå.


Vi samarbetar med Jämtlands gymnasium (JGY) som bedriver nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU) inom Truppgymnastik samt kvinnlig artistisk gymnastik.


Östersundsgymnasterna är en ideell förening och då krävs delaktighet och föräldrainsatser för att verksamheten ska kunna bedrivas på ett bra sätt. Vill du hjälpa till? Fyll i detta formulär!


Vi arbetar för en trygg barn- och ungdomsverksamhet, vi har en utarbetad värdegrund samt ett trygghetsteam för att säkerställa att vi följer vår värdegrund.


Östersundsgymnasterna har en kompisfond. Vi strävar efter att vara en inkluderande förening, att alla ska kunna träna hos oss oavsett ekonomiska förutsättningar, därför har vi en fond ur vilken man kan ansöka om stöd vid behov.


Vill du anmäla ditt barn till oss läs först under "Träna hos oss" . Där finns information om hur du anmäler ditt barn till vår verksamhet.


Gymnastikforum 2021
2021-10-19 13:41

Svenska gymnastikförbundets hemsida finns information om årets Gymnastikforum som gick av stapeln 9-10 oktober. 

 

Kika på reportaget - bland annat finns en intervju med Östersundsgymnasternas representant Lovis Eklund.

Sista beställningsdag - julklappstips
2021-10-12 07:51

Sista chansen att beställa föreningens träningsdräkter är 31/10 - kanske ett bra julklappstips för våra gymnaster?

 

Rätt kläder gör det enklare och säkrare att träna gymnastik! Tränar du i gymnastikhallen i Östersund Arena är det också viktigt att följa de hallregler gällande klädsel som finns där - inga vassa detaljer, dragkedjor eller liknande - det kan skada överdragen på gropar och mattor.

 

Gymnastikdräkt är att föredra, självklart kan man ha tights/hot pants/shorts utanpå om man vill. En dräkt sitter kvar på kroppen även när man står på händer, hjular eller gör en volt. Det är lättare för ledaren att passa och hjälpa gymnasten om kläderna sitter åt och inte är bylsiga. Alternativ till dräkt är tight linne/tight t-shirt samt tights/hot pants/shorts.

 

Vår fina föreningsdräkt från Prima Salto finns att beställa i tjej- och killmodell samt som catsuit/heldräkt. Finns i både barn- och vuxenstorlekar (från 4 år och uppåt). Du beställer och betalar själv på Prima Saltos hemsida (länken ovan) före sista beställningsdatum (31/10).  Alla dräkter levereras sedan till föreningen och ni får information om när det går bra att hämta!

 

Vid beställning är det fint om ni skriver barnets namn/grupp i kommentaren så underlättar det kontakten. 

 

På kansliet finns tre dräkter att prova - storlek 12, 36 och 40 (de är ganska små i storlekarna). Kontakta gruppens ledare om du vill prova en dräkt. Kansliet är för tillfället obemannat. Föreningens kansli ligger på Östersund Arena, nedre plan - vid ingången till gymnastikhallen.

 

Vi uppmanar alla medlemmar att köpa/sälja/skänka gymnastikkläder, handredskap, redskap och gymnastikskor via vår facebookgrupp - både för miljöns- och ekonomins skull.

Höstlovsaktiviteter
2021-10-09 17:14
 
Kvinnlig AG SM Västerås
2021-10-04 16:23
Vi har haft en fantastisk SM helg i Västerås. Så mycket bra gymnastik! Att vara igång i tävlandet och att dessutom få ses live istället för digitalt kändes superkul. SM är först ut av alla tävlingar denna termin och det var länge sen vi tävlade på riktigt.  Våra tjejer, alla tre tränar här på heltid även om de tävlar för olika klubbar, har gjort jättebra ifrån sig. Vi tränare är så stolta över alla tre!
 
SM mångkamp (tävlar alla fyra redskap)
 
Kristina Åhlin 8:e plats (tävlar för All Star Gymnastics GF)
Kvalade till finalerna i fristående och hopp 
 
Alice Zakrisson 13:e plats (tävlar för Sundsvallsgymnasterna Jaktfalken GK)
Kvalade till final i hopp
 
Alva Fredriksson deltog inte i mångkampen utan i två redskap, bom och fristående slutade på en 27:e  respektive 25:e plats (tävlar för Östersundsgymnasterna). Bra genomförd tävling efter en längre tids skada. En bra start inför tävlingssäsongen.
 
SM Grenfinaler (8 bästa resultaten på per redskap under mångkampen kvalar till grenfinaler). 
Kristina kom i finalen på en 2:a plats i hopp och en 7:plats i fristående.
Alice kom på en 3:e plats i hopp.
 
Nu laddar vi om till nästa tävling!
 
Hälsningar från Anja och Artak.
Höstinformation från Östersundsgymnasterna
2021-09-24 17:00

Nu har vår verksamhet startat upp på riktigt! Fantastiskt roligt att se så många gymnaster i hallarna igen!

 

Nästa vecka lyfts ännu fler rekommendationer bort - men vi påminner om att fortfarande gäller att alla som har symptom ska stanna hemma från träningen och att vi fortsätter att tvätta händerna innan vi börjar träna.

 

Bokningen är stängd - och kommer så att vara tills vi har en ny administrativt verksamhetsansvarig på plats. Ansökningstiden för denna tjänst har gått ut och vi har många kandidater. Kansliet är alltså obemannat för närvarande och mail läses endast på ideell basis.

  • Som förälder/gymnast kontaktar du i första hand gruppens ledare om du har frågor - kontaktuppgifter ska du ha fått via mail vid terminsstarten.
  • Som hjälpledare/ledare kontaktar du i första hand sektionsledaren om du har frågor - kontaktuppgifterna hittar du i Sportadmin.

När rekryteringen är klar och kansliet är bemannat igen ser vi över om vi har restplatser att erbjuda och kan öppna bokningen så håll utkik på vår hemsida!

 

Vi har ett nytt ansikte i gymnastikhallen på kvinnlig AG-sidan. Det är Valera som ska ersätta Artak som anställda tränare. Artak flyttar hem till USA och under två veckor kommer de att gå omlott. Vi hälsar Valera varmt välkommen till oss och passar på att tacka Artak för ett fantastiskt arbete under dessa år!

 

Nu planerar vi för en härlig gympahöst då vi förhoppningsvis kan börja köra även läger, tävlingar, utbildningar och uppvisningar igen!

Nyheter från våra grupper
Barn, 09/10 15:02 
Träning, 09/10 15:00 
Cheerleading, 09/10 15:00 
RG, 09/10 13:33 
 
Sponsorer
Länkar