SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Truppgymnastik
Sektionen Trupp är en av föreningens tävlingssektioner. Det innebär att samtliga gymnaster i sektionen tävlar. För oss är det viktigt att drivet att vilja tävla ska finnas hos gymnasterna själva. Har barnen inte intresse av att tävla rekommenderar vi att de går i en träningsgrupp istället.

Våra tävlingsgrupper tränar ofta flera gånger i veckan och det är viktigt att gymnasterna deltar på samtliga träningar som erbjuds. Detta för att underlätta träningsplanering, minimera skaderisken och för att gymnasterna då har lättare att vara en del i den sociala gemenskapen i gruppen.

Som deltagare i en tävlingsgrupp får man räkna med att även något av träningstillfällena ligger på helgen. Alla våra grupper som tränar 3 - eller fler - gånger per vecka får ett av sina pass fre em, lördag eller söndag. Tyvärr räcker inte tiderna till annars.

I samtliga tävlingssektioner krävs ett stort föräldraengagemang. Det kan variera mellan sektionerna men handlar bl a om att vara hjälpledare, domare, arbeta som funktionär vid tävlingar och läger som föreningen arrangerar, skjutsa till tävlingar inom regionen eller att åka med som extra vuxen på tävlingar/läger längre bort. Alla kostnader för tävlingar och läger bekostar gymnasten själv, föreningen står endast för anmälningsavgiften. För att kunna tävla behöver gymnasten också en tävlingsdräkt samt föreningsoverall, du hittar information kring detta under "Profilkläder".

Alla våra ledare inom sektionen arbetar ideellt.

Våra  tävlingsgrupper i trupp tränar 1-3 ggr i veckan, dels i gymnastikhallen i Östersund Arena, dels i andra sporthallar.


Vi tränar och tävlar i tre olika redskap; trampett, tumbling och fristående. Alla gymnaster tränar alla redskapen.


I truppgymnastik tävlar gruppen som ett lag. Förutom att träna och tävla har vi läger och samträningar som alla gymnaster förväntas delta på. 


Vill du läsa mer om trupp? Se faktablad!


Titta gärna i vårt bildgalleri. Du hittar det i menyn till vänster.


Att börja träna Trupp

Vi startar upp nya grupper när vi har möjlighet. Vi rekommenderar att gå barngympa eller liknande en eller två terminer innan man anmäler sig till tävlingsförberedande grupper.


När vi startar upp nya grupper kan du anmäla ditt barn via bokningssidan.

 

Om du går i någon av föreningens andra grupper och funderar på att byta till truppgymnastik eller idag tränar trupp i en annan förening och ska flytta till Östersund så lämna en intresseanmälan här. Vi kontaktar dig om det finns lediga platser på rätt nivå. Tyvärr kan det vara svårt att få plats i våra grupper på högre nivå.


Det är inte möjligt att följa med en kompis för att "prova på" eller att bara dyka upp hos oss.

Prideparad i Östersund
2022-09-03 15:37
Klart vi var med!
 
Föreningen söker ny ledarstab till Truppcupen 2023
2022-08-18 08:50

Under många år har Friedrich Molde, Malin Dahlgren och Kajsa Hägle fungerat som ansvariga i den styrgrupp som genomfört Truppcupen. När de nu välförtjänt väljer att kliva åt sidan tackar föreningen återigen för insatserna. 

Samtidigt skickar vi här ut en förfrågan till föreningens medlemmar. Är det någon som vill engagera sig i denna uppskattade och för föreningen viktiga tävling som snart har funnits i 40 års tid? Det är ett roligt och stimulerande teamarbete som är avgränsat och har ett tydligt mål. Man får mycket uppskattning för det man gör av alla som är inblandade och deltar i tävlingen. Friedrich, Malin och Kajsa kan finnas kvar som stöd till den nya gruppen.

 

Tävlingen är planerad att hållas i maj 2023 och arbetet börjar under tidig höst 2022. Meddela ditt intresse senast fredag 9 september genom att maila Therese på kansliet. Utifrån anmälningar återkopplas med information om åtaganden, ansvar, tidsplan etc. 

 

Med hopp om fortsatta upplagor av Truppcupen.

 

Hälsningar 

 

Styrelsen

Ny Truppdräkt finns nu på Prima Salto
2022-02-06 12:05

Nu finns den nya Truppdräkten på Prima Salto, mer information kommer från Er huvudledare. På Prima Salto kan ni se både den kortärmade och den långärmade och få mer information. 

Riksfyran Örebro ht-21
2021-11-14 07:14

Rikstrupp 4 har för första gången varit och tävlat på riksnivå, vilken laginsats - fint genomförd tävling av alla gymnaster och ledare. Vill ni se mer så går det att gå in på instagram och se deras tävlingsvarv och fristående ogy.rikstrupp4 

Rikstrupp 3 utmanar MAG
2021-06-30 19:50
Rikstrupp 3 utmanar MAG i annorlunda Vollyboll innan sommaruppehållet. 
 
 
Sponsorer
Länkar