SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
NIU – Nationellt godkänd idrottsutbildning
NIU är en gymnasieutbildning inom specialidrott. Det innebär att elever tränar under skoltid (ca 8,5 timmar per vecka) och lär sig hur de ska äta, träna, tävla och återhämta sig för att utvecklas optimalt som idrottare.
Jämtlands Gymnasium erbjuder NIU inom ett tiotal idrotter, bland annat kvinnlig artistisk gymnastik i regi av Östersundsgymnasterna.
 
Så här ser upplägget ut för NIU Gymnastik vid Jämtlands Gymnasium:
 

Grundfakta

• Eleverna väljer själva om de tränar och tävlar med Östersundsgymnasterna eller med sin hemmaförening. Eller inte alls. Det är dock Östersundsgymnasternas önskan att alla NIU-gymnaster tränar och tävlar med föreningen på fritiden eftersom det stärker tillhörigheten inom gruppen.

• Träningen genomförs i Östersund Arena – en av Sveriges modernaste och säkraste specialhallar för gymnastik.

• Utöver skolverksamheten erbjuds eleverna extra aktiviteter som fjällvandring och träningsläger under tre idrottsveckor varje läsår.

 

• Verksamheten följer FN:s Barnkonvention.

 

Så här tränar vi

Hälsa, näring, träning, återhämtning och attityd är hörnstenarna för allt som görs inom NIU Gymnastik Jämtlands Gymnasium. Bland annat innebär det att vi använder tidsfördelad repetition för att optimera elevernas inlärning. Vi lägger stor vikt vid att eleverna förstår värdet av näring och sömn för träningen, och använder individuella träningsupplägg för varje gymnast.

 

Så här antar vi elever

Vi avpersonifierar alla ansökningar så att en initial bedömning görs innan vi vet den sökandes namn, kön, etnicitet, hemort, hudfärg, etc. Därefter genomförs intervjuer med ett antal intressanta kandidater.

 

Så här tar vi hand om elever

• Alla elever som inte bor med sina föräldrar tilldelas en fadderfamilj för extra socialt och praktiskt stöd.

• I den mån det är möjligt hjälper vi elever att hitta en bostad i Östersund.

• Det finns möjlighet för NIU-gymnasterna att engagera sig som hjälptränare inom föreningen.

 

 
Inbjudan NIU Pre-Camp 2023
2023-10-26 14:11
Kombinera gymansiestudier och gymnastik!
 
Ska du börja gymnasiet till hösten och är nyfiken på NIU inom KvAG?
Vi bjuder in till NIU Pre-Camp med informationsmöte och träning inför ansökan till HT 2024. Kan du inte delta på plats är det helt okej att delta på informationspassen digitalt istället. OBS! Sista ansökningsdag till NIU är 1 december.
 
Anmälan till Pre-Camp senast 6 nov: anja.ostersundsgymnasterna@gmail.com
 
NIU Pre-Camp 2022
2022-10-15 18:26

Idag har vi haft en heldag med NIU Gymnastik i fokus. Vi bjöd in nyfikna gymnaster inför deras gymnasieval hösten 2023. Vi besökte Jämtlands gymnasium där rektor Michael mötte upp oss och visade oss runt. Vi fick information om vad NIU Gymnastik i Östersund har att erbjuda inom kvinnlig artistisk gymnastik. Vi forsatte i Östersund Arena med information från vår ordförande Johan som berättade om vår förening, Östersundsgymnasterna. Tränarna Valerii, My och Anja berättade bland annat om träningsupplägg skoltid och kvällstid, tävlingsmöjligheter och olika framgångsfaktorer som möjliggör din utveckling som gymnast och hur vi kan hjälpa dig närmare dina mål. Några av våra nuvarade NIU gymnaster var med och svarade på frågor. Efter en lång dag med information körde vi ett långt och intensivt träningspass.

Är du intresserad att söka till NIU i kvinnlig artistisk gymnastik ska ansökan vara inne senast 1 december. Mer information hittar du på www.jgy.se

Länk till ansökan: https://jgy.se/ansokan-till-idrottsutbildning/ 

 

Har du frågor är du välkommen att höra av dig till någon av oss tränare.

 

My Lindskog Andersson, andersson.my@gmail.com

Anja Andersson, anja.ostersundsgymnasterna@gmail.com

 

 

Informationsträff
2021-11-04 07:53
Kombinera gymansiestudier och gymnastik!
 
Ska du börja gymnasiet till hösten och är nyfiken på NIU inom KvAG? Vi bjuder in till digitalt informationsmöte inför ansökan till HT 2022. OBS! Sista ansökningsdag till NIU är 1 december.
 
 
 
NIU-fadder
2019-06-05 14:52
Ta chansen att bli NIU-fadder!

Östersundsgymnasterna utökar hösten 2019 sin verksamhet inom nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU). Vårt mål är att rekrytera Sveriges bästa ungdomsgymnaster och skapa Sveriges bästa NIU-gymnasium.

Östersundsgymnasterna vill gärna erbjuda alla som söker sig till vår NIU-utbildning fadderfamiljer. Tanken är att ungdomarna och deras familjer ska känna trygghet och stöd i vad som väntar när de flyttar till en ny stad som ung och elitsatsande idrottare.

Kan ni se er själva som NIU-faddrar? Ni får möjligheten att lotsa en elitsatsande ungdom genom en viktig del i livet. Det kan vara allt från hemkörning av en bäddsoffa från möbelaffären eller kanske bara en kaffe på stan?

Målet och viljan ska vara att ni som familj hjälper till att bygga ”varumärket” Östersundsgymnasterna som Sveriges mest omtänksamma gymnastikförening.

Visst låter det som något du skulle kunna göra? 

Kontakta vår förening!
Östersundsgymnasterna utökar sitt sammarbete med JGY
2019-01-23 13:23
Sportchef och NIU sökande Lovis Eklund gästade P4 radio Jämtland, lyssna på inslaget HÄR. 
 
Sponsorer
Länkar