SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
NIU – Nationellt godkänd idrottsutbildning
NIU är en gymnasieutbildning inom specialidrott. Det innebär att elever tränar under skoltid (ca 8,5 timmar per vecka) och lär sig hur de ska äta, träna, tävla och återhämta sig för att utvecklas optimalt som idrottare.
Jämtlands Gymnasium erbjuder NIU inom ett tiotal idrotter, bland annat kvinnlig artistisk gymnastik och truppgymnastik i regi av Östersundsgymnasterna.
 
Så här ser upplägget ut för NIU Gymnastik vid Jämtlands Gymnasium:
 

Grundfakta

• Eleverna väljer själva om de tränar och tävlar med Östersundsgymnasterna eller med sin hemmaförening. Eller inte alls. Det är dock Östersundsgymnasternas önskan att alla NIU-gymnaster tränar och tävlar med föreningen på fritiden eftersom det stärker tillhörigheten inom gruppen.

• Träningen genomförs i Östersund Arena – en av Sveriges modernaste och säkraste specialhallar för gymnastik.

• Utöver skolverksamheten erbjuds eleverna extra aktiviteter som fjällvandring och träningsläger under tre idrottsveckor varje läsår.

 

• Verksamheten följer FN:s Barnkonvention.

 

Så här tränar vi

Hälsa, näring, träning, återhämtning och attityd är hörnstenarna för allt som görs inom NIU Gymnastik Jämtlands Gymnasium. Bland annat innebär det att vi använder tidsfördelad repetition för att optimera elevernas inlärning. Vi lägger stor vikt vid att eleverna förstår värdet av näring och sömn för träningen, och använder individuella träningsupplägg för varje gymnast.

 

Så här antar vi elever

Vi avpersonifierar alla ansökningar så att en initial bedömning görs innan vi vet den sökandes namn, kön, etnicitet, hemort, hudfärg, etc. Därefter genomförs intervjuer med ett antal intressanta kandidater.

 

Så här tar vi hand om elever

• Alla elever som inte bor med sina föräldrar tilldelas en fadderfamilj för extra socialt och praktiskt stöd.

• I den mån det är möjligt hjälper vi elever att hitta en bostad i Östersund.

• Det finns möjlighet för NIU-gymnasterna att engagera sig som hjälptränare inom föreningen.

 

 
Anställda NIU-tränare är Artak Khachaturyan / Valerii Novikov för kvinnlig artistisk gymnastik och Patrik Erlandsson för truppgymnastik.
 
2019-09-24 13:16

NIU-fadder
2019-06-05 14:52
Ta chansen att bli NIU-fadder!

Östersundsgymnasterna utökar hösten 2019 sin verksamhet inom nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU). Vårt mål är att rekrytera Sveriges bästa ungdomsgymnaster och skapa Sveriges bästa NIU-gymnasium.

Östersundsgymnasterna vill gärna erbjuda alla som söker sig till vår NIU-utbildning fadderfamiljer. Tanken är att ungdomarna och deras familjer ska känna trygghet och stöd i vad som väntar när de flyttar till en ny stad som ung och elitsatsande idrottare.

Kan ni se er själva som NIU-faddrar? Ni får möjligheten att lotsa en elitsatsande ungdom genom en viktig del i livet. Det kan vara allt från hemkörning av en bäddsoffa från möbelaffären eller kanske bara en kaffe på stan?

Målet och viljan ska vara att ni som familj hjälper till att bygga ”varumärket” Östersundsgymnasterna som Sveriges mest omtänksamma gymnastikförening.

Visst låter det som något du skulle kunna göra? 

Kontakta vår förening!
Våran nya NIU tränare!
2019-01-31 11:28
Vi har utökat samarbetet med Jämtlands gymnasium och har anställt en NIU tränare i Trupp! Henrik Harr har funnits några år som ideell ledare föreningen och vi är mycket glada att han tackat ja till denna tjänst. Henrik har inte bara tränat gymnaster i Östersundsgymnastena utan har även tränat Brommagymnasterna, uppsalaflickorna samt gymnaster i Sandvikens gymnastikavdelning. En hel del utbildningar inom ledarskap finns även med i ryggsäcken. 

Varmt välkommen Henrik! 
Östersundsgymnasterna utökar sitt sammarbete med JGY
2019-01-23 13:23
Sportchef och NIU sökande Lovis Eklund gästade P4 radio Jämtland, lyssna på inslaget HÄR. 
Instagram
2018-10-03 08:30
Följ oss gärna på vårt Instagramkonto niu_ogy 
 
Sponsorer
Länkar