SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Cheerleading
Sektionen Cheer är en av föreningens tävlingssektioner. Det innebär att samtliga gymnaster i sektionen tävlar. För oss är det viktigt att drivet att vilja tävla ska finnas hos gymnasterna själva. Har barnen inte intresse av att tävla rekommenderar vi att de går i en träningsgrupp istället.

Våra tävlingsgrupper tränar ofta flera gånger i veckan och det är viktigt att gymnasterna deltar på samtliga träningar som erbjuds. Detta för att underlätta träningsplanering, minimera skaderisken och för att gymnasterna då har lättare att vara en del i den sociala gemenskapen i gruppen.

Som deltagare i en tävlingsgrupp får man räkna med att även något av träningstillfällena ligger på helgen. Alla våra grupper som tränar 3 - eller fler - gånger per vecka får ett av sina pass fre em, lördag eller söndag. Tyvärr räcker inte tiderna till annars.

I samtliga tävlingssektioner krävs ett stort föräldraengagemang. Det kan variera mellan sektionerna men handlar bl a om att vara hjälpledare, domare, arbeta som funktionär vid tävlingar och läger som föreningen arrangerar, skjutsa till tävlingar inom regionen eller att åka med som extra vuxen på tävlingar/läger längre bort. Alla kostnader för tävlingar och läger bekostar gymnasten själv, föreningen står endast för anmälningsavgiften. För att kunna tävla behöver gymnasten också en tävlingsdräkt samt föreningsoverall, du hittar information kring detta under "Profilkläder".

Alla våra ledare inom sektionen arbetar ideellt.

Våra  tävlingsgrupper i cheer tränar 1-2 ggr i veckan.  


Vi tävlar i lag. Förutom att träna och tävla har vi läger och samträningar som alla gymnaster förväntas delta på. Alla våra träningar är i Off Ice-lokalen eller i gymnastikhallen i Östersund Arena.


Observera att vårterminen 2021 kommer att se annorlunda ut. Vi kan tyvärr inte ebjuda cheer för gymnaster födda 2004 och tidigare. Vi kommer inte att kunna tävla.


Att börja träna Cheer

Vi startar upp nya grupper när vi har möjlighet. Du måste vara 8 år för att börja med cheer. Vi rekommenderar att du går i någon form av gymnastik, dans eller liknande innan du börjar träna hos oss.

 

När vi startar upp nya grupper kan du anmäla ditt barn via bokningssidan.

 

Om du går i någon av föreningens andra grupper och funderar på att byta till Cheer eller idag tränar Cheer i en annan förening och ska flytta till Östersund så lämna en intresseanmälan här. Vi kontaktar dig om det finns lediga platser på rätt nivå. Tyvärr kan det vara svårt att få plats i våra grupper på högre nivå.


Det är inte möjligt att följa med en kompis för att "prova på" eller att bara dyka upp hos oss.

Höstlovsaktiviteter
2021-10-09 15:00
 
Uppvisning av Cheerleading på Jamtlis nationaldagsfirande
2019-06-10 09:38
Under nationaldagsfirandet på Jamtli deltog Östersundsgymnasternas Cheerleaders och visade upp sig på scenen! Gruppen som var med på uppvisningen var en blandning av Cheerleaders från både vår förberedande grupp och från vår tävlingsgrupp Titanium.
 
Sponsorer
Länkar